Armeenia lauljatar Iveta MukuchyanFoto: Andres Putting (EBU)
Üritused
11. mai 2016, 18:15

Armeenia rahvusringhäälingule tehti hoiatus Eurovisioni poolfinaalis Mägi-Karabahhi lipu lehvitamise pärast (4)

Euroopa Ringhäälingute Liit (EBU) mõistab tugevalt hukka selle, et Eurovisioni esimeses poolfinaalis lehvitati otseülekande ajal green room’is Mägi-Karabahhi lippu. Lipu ülekandesse sattumine on EBU sõnul Eurovisioni lauluvõistluse brändile kahjulik.

Referentgrupp on otsustanud Armeenia rahvusringhäälingu, AMPTV, osas kasutusele võtta sanktsioonid, mille sisu selgub kõige hiljem juunis, kui toimub järgmine referentgrupi koosolek. EBU teatab, et nad on väga teadlikud pingelisest situatsioonist Mägi-Karabahhis ning Armeenia ja Aserbaidžaani vahelistest pingetest. Mägi-Karabahhi lipu lehvitamisega rikuti tugevalt Eurovisionni reeglit, mis ütleb, et ülekannete ajal on keelatud igasugused sõnumid, mis reklaamivad mingit organisatsiooni, institutsiooni või poliitilisi üritusi.

EBU on Armeenia delegatsioonile kehtestanud nulltolerantsi ja referentgrupp tuletab meelde, et igasugune järgnev reeglite rikkumine võib viia võistluselt diskvalifitseerimiseni.

Mägi-Karabahhi aladel toimuvad relvastatud konfliktid, mille tulemusel on tänavu aprillist saati hukkunud väga palju inimesi.