Üritused

Ivar Must Pootsmanni põrumisest: asjaga peavad tegelema professionaalid (61)

LISA KOMMENTAAR

poi13. mai 2016, 14:17
Eestil pole minu arust head eurolaulu olnudki,ainult mingi haige inin kogu aeg.
Ainuke tulemus13. mai 2016, 11:22
oli see, et kõik Baltimaad (ja suur osa endistest NSVL nn vabariikidest) said edasi ja just Eesti jäi välja ja see on kurb kui mitte piinlik laulumaaale Eestile.
13. mai 2016, 11:47
JA VENEMAA VOIDAB EUROVISIOONI!!!Teiseks jääb Austraalia,kolmas Rootsi,neljas...Meite poiss ei saanud per...ki.Nii läheb kui lähed mütsiga lööma,Pootsmann.opi parimatelt!
Shit happens ei sünni kunagi proffesionaalselt ,vaid ekspromp!12. mai 2016, 18:42
Lugu sellest luidas Jaak Joala saatemeeskonna (ja Radari) ansambli transamees tuli ,nägi ja võitis!
13. mai 2016, 08:33
Ivar Mustal on oigus.Eurovisioonile EI TOHI saata Pootsmanni suguseid,tal ei tegu ega nägu.Kahju,et ta Anne Veski juubelikontsertitel ka ON.Äkki loobub?Unistada ju vöib.Mina ja koik mu tuttavad ei käi ega lähe kontserdile,kus esineb Pootsmann.Rikub kogu peotuju ära oma kohapeal koogutamisega.Palve:ärge toppige teda igale poole,peletab rahva minema.
maali13. mai 2016, 18:29
Kuule, sina tegu ja nägu kesksoost inimene. Kas oled nüüd rahuldatud et said kellelegi s....sti öelda? Ja üldse, ma ei saa aru, miks te nii põete sellepärast et Eesti ei saanud finaali? Jüri ju andis endast parima, palju tema ebaõnnestumisest ei olnud üldsegi temast sõltuv: kasiinolik tuledemöll, kaarditrikk, mingid imelikud käteliigutused. Usun et noormees pabistas juba nende pealesunnitud võõraste tegevuste pärast. Mina isiklikult ei saa aru, miks ei võinudki kõik jääda nii nagu oli eesti laulu saates. Ja nüüd elage rahus edasi ja ärge ajage vihast vahtu suust välja.
Juku12. mai 2016, 18:29
egas seal ole ju lauljate, veel vähem laulude konkurss ! enamus lauludest on jununenud juba enne kui saade hindamifaasi jõuab ja mälu värskendamiseks korratakse neist lõike. esikohal on esituse visuaal - stiilne, professionaalselt tehtud lavastus, mis kasutab kõiki pakutavaid tehnilisi võimalusi ! see on ju telesaade, mis peab eelkõige telerist vaadatav olema ! ja meie visuaal oli seekord üle ootuste nõrk.
njahh12. mai 2016, 17:45
Vabandan, kui keegi end puudutatuna tunneb, aga,,, Kas kellelegi meenub Eesti esinemistel Eurovisioonil kõigi aegade jooksul veel kehvemat laulu või lauljat (Leto Svet ei lähe arvesse)? Õieti on teiste lauljate suhtes ebaõiglane Pootsmani lauljaks pidada.
targutajale12. mai 2016, 18:20
Püstitad küsimuse lausa demagoogia musternäidisena - kas kellelegi
meenub peale Leto Sveti veel midagi kehvemat? Vastus saab olla vaid
üks: ei, ei meenu peale Leto Sveti mitte kellelegi midagi kehvemat.
Ka Pootsmann pole laulja. Ta on meremees.
kas siis on professionaalne12. mai 2016, 17:43
kui naiste juuksed lendlevad tuules, neil on seljas ujumistrikoo ja karjuvad nii, et kurk sirge, kui tuld lendab ja keegi väänleb laval ?? ühesõnaga, mida labasem, seda professionaalsem. mingi kloun peab etlema ja püherdama, siis on tore. kõik need azerbaidzhaanid ja armeenid etc
uu12. mai 2016, 17:25
Kõik - laulu loomine , teksti valik, laulja valik, bändi valik , laekunud lugude loll ülepeakaela kuulamine, parimate hääletamine "rahva" poolt, on üldkokkuvõttes nagu hoogtöö. Keeratakse lihtsalt
mingi käkk kokku ja valitakes Eesti Laul, kuskuures on teada, et parim " rahva " hääletuse tulemusel on Eurolaul.
Kas kellelgi ei ole ajusid, et aru saada, et superstaar on üldjuhul ju "rahva" valitud. Kes see "rahvas"
siis on? Ja laulu tegija on ka ilmselt "rahva" hulgast, ei mõtle, kas esitajal on võimeid, kogemusi, artistlikkust, et Eurovisioonil säravalt esineda.
Kõige lollim on aga see, et ajakirjanikud lunivad Eesti laulule kiidusõnu: " Kuidas Eeesti laul meeldib..."Viisakas inimene kiidab taevani, ,ehkki saab aru, et laul eii ole tasemel, esitaja on nagu vette visatud lapsuke, teeb esimesi samme.
Muidugi võib olla ka esitaja algaja, ja algajatest mõni on talent, kuid enamasti ei ole.
Mitte keegi ei võta asja tõsiselt, aga tõsimeelselt ootavad esikohta.
Lihtsalt häbi.
Kes siis peab asja juhtimise enda peale võtma? President? Peaminister? Kultuuriminister?
Tehke üks korralik eestikeelne laul, ärge lunige kiidusõnu.Laulge Eesti laulu ja tehke seda hästi, jäägu või viimaaseks, kuid olgu väärikas.
Millest ikkagi see eurolaul rääkis, kas eesti keelde seda lihtsalt teadmiseks on võimatu tõlkida, on ta siis selline solk, mida ei saa tõlkiDA?
Isegi telediktor oli lollpea ja jutt samuti jube sonimine12. mai 2016, 16:51
Agiteeris helistama kui Eesti poolt hääletada ei saanud. Kõik kulunud telefoniraha Jüri kukutamiseks, sest hääled ju teistele
loogish!12. mai 2016, 16:00
ivar räägib täitsa õiget juttu,pole kahtlustki !!!
Huvitav12. mai 2016, 15:23
Kas Ivar Must peab ennast proffiks.
haugi mälu12. mai 2016, 15:44
Ta ongi proff. Eurovisiooni lauluvõistlusel Eestile esikoha toonud laulu autor.
Nõus12. mai 2016, 15:02
Jüri oli tubli, aga tema ümber polnud kahjuks proffe.
Radist12. mai 2016, 14:35
Kunagi tegin jalgpalli maailmameistrivõistluste aegu ennustustabeleid. Põhimõttel,
et "kui see on võitnud seda, peaks ta teoreetiliselt võitma ka toda". Ja olin õnnetu,
kui hoopis kaotas. Eurovisiooni lauluvõistluse ennustustabelite mõttetus avaldus
veelgi kiiremini. Muusikaline vastuvõtlikkus on väga subjektiivne, sõltudes ühe ja
sama laulu puhul isegi hetkemeeleolust.
.
Toon näite - Ruja laul Teisel Pool Vett. Kena lugu, sama lüüriline kui Kollane Koer.
Aga peale 1994 tekitab tekst ja Alenderi hääl hingeliigutuse. Vähemdrastiline seos.
Måns Zelmerlöwi Heroesi kordusesitus. Paar päeva tagasi istus joonistatud poisi
asemel laulja kõrval päris poiss. See tekitas assotsiatsioone vaid neis, kes olid
näinud esimest esitusvarianti. Teisi jättis see külmaks.
.
Eurorahvaid ühendav pidu on siiski vaid teleprojekt, kus kontrollitakse tehnikat.
Algpäevil ajas asja ära paar kaamerat, nüüd on leiutatud liug, hetkezoom, laser,
tagaprojektsiooniga ekraan, telemeetriline põrand. Kuhu on kadunud hing, küsite?
Pole kadunud kuhugi. Kunsti võib tänapäeval teha samuti kui vanasti. Mustvalgelt.
https://www.youtube.com/watch?v=HweU-Nc__HE
Brita12. mai 2016, 14:05
mida see vant siin soiub ? haige ja rohud ammu võtmata ! ? mingi suva vant tuleb kaagutama ! tere eesti !
selline saast asi see eurokas. ammu igand. hähh ! kah mul asi . mida üldse põdeda ! minu arust on kõik need üle maailma eurovisiooni fännid pehmelt väljendudes puuetega. 1 norm inime ei hakka ometi seda jura tõsiselt võtma !
ja hea ongi. et eo pea enam finaali jälgima ! aja kokkuhoid ja seda laupäeva õhtul . kus on mure - ma aru ei saa ?
Radist12. mai 2016, 14:43
Miks Sa aja kokkuhoiust rääkides oma labasust siiski viitsid demonstreerida?
Tom12. mai 2016, 13:49
Kõige kurvem on veel see, et igal aastal jäetakse kõige sobivamad ja paremad laulud Eurovisionile saatmata, lihtsalt pannakse pidur peale. Põhjuseid leiab alati. Tegelik põhjus on aga eestlaslik kadedus, et äkki teevadki seal midagi ära. Meie Eesti laulu žürii ei ole mitte süüst prii. Tuletage näit. meelde, kus kohal oli Laura ja kus Pootsmann peale žürii hääletust. Küsimus: kas žürii käitus profesionaalselt? Vastust teate ise. Lõhmus ei tohtinud mitte mingil juhul Eesti laulu võita, miks, põhjust teavad vaid asjaosalised. Alles lakutakse haavu, aga juba müüakse pileteid järgmisele Eesti laulule, mis saab olema sama ebaaus. Ennem me eurovisionile korralikku lugu ei saada kui hakkab jälle meie eurolaulu valima rahvusvaheline žürii nagu Paadami ajal. Eesti laulu üritus tuleb eraldada eurolaulust või üldse hingusele saata.
Lõhmuse fännidele12. mai 2016, 14:16
Tuletasin meelde. Peale žürii hääletust oli Pootsmann esimesel ja Laura neljandal kohal. Kui publiku esimese ringi hääled teatavaks said, oli seal Pootsmann esimesel ja Laura teisel kohal. Sama seis oli lõpphääletusel. Võitis ja sõitis see, kes oli kõigis raundides esikohal. Mis siin valesti on?
Ma loodan - tõesti loodan, et Sven Lõhmus ise ei ole seda massiivset tänitamast organiseerinud. Hästi tehtud on see igal juhul: kõik portaalid ja kommentaariumid kaetud, iga päev siin-seal õhkamine, kui hästi oleks Laura meid esindanud. Minu tagasihoidliku arvamuse kohaselt ei oleks ta edasi saanud. Kostüüm - Malta esindaja trumpas meie lambikesed sajaga üle. Lavastus - Moldova tegi ülehelikiirusel kosmoselennu, mis ei viinud neid küll kuskile. Laulmine - Horvaatia majaka kõrval mitte. Ja Austria esindaja lihtne rõõmus trallitus ületas kõiki naislauljaid, pole ime, et Jüri just sellele pöialt hoiab.
Tulge maa peale, Lõhmuse fännid, ja leppige lüüasaamisega niisama sirgeselgselt kui Jüri Pootsmann. Ja muide: mingitki šanssi oleks pigem olnud Gretel kui Laural. Ent sedagi vaid siis, kui Austriat poleks samas poolfinaalis olnud.
ja jah12. mai 2016, 15:05
ja kunagi võitis Letosvet, sinu arvates parim lugu :)? Võitja tehakse lollide kaasabil. Üleeelmisel aastal, kui saadeti Tanja sinna, siis rahva küsitluse põhjal, kui olid tuhanded hääletanud, said 2 lugu kokku üle poolte häälte, Tanja ei pääsenud lähedalegi, ometi ... .
do jedosta12. mai 2016, 16:20
Tol aastal, kui Leto Svet võitis, oligi hästi palju protestimeeleolusid, et see pole ju enam laulukonkurss ja mis sinna ikka proffe saata, parem teeme pulli. Pealegi olid Stefan Raabi taolised "wadde-hadde-dudde-da'd" veidi aega eurokal päris populaarsed. Kreisiraadio mehed kasutasid selle oskuslikult ära ja saidki suure häältesaagi. Ühelgi muul aastal poleks seda tõenäoliselt juhtunud. Laulu kirjutas muuseas Priit Pajusaar, "Kaelakee hääle" autor, seega 5. koha mees.
Radist12. mai 2016, 17:57
Stefan Raab tegi Eurovisisiooni silmakirjaliku tilu-lilu parodeerimisel otsa
tõesti lahti (hiljem ronis posti otsa) Üllatav, aga didu-dudu sai 5. koha
https://www.youtube.com/watch?v=6Gl37zfO1Po
Laura12. mai 2016, 13:19
oleks ehk suutnud kuhugi valja jõuda.Hea hääl ,lauluoskus, atraktiivne, kena laval vaadata, flirdib publikuga, laul oli hea!Sea kõike peaks ikka ka tähele panema! Mitte lasta tiinekatel otsustada!Mitte , et Jüri ei meeldi, aga Laura oli parem!
asjatundjad12. mai 2016, 13:15
No mida pealkiri. Jääb mulje, et Jüri antakse pärast koju jõudmist kohe Kaitsepolitseile üle.
Arvaja12. mai 2016, 15:41
Ma arvan, et see on rohkem MUPO rida!
Tex12. mai 2016, 12:22
Ja praegu, panete tähele, ei toimu Eesti lähiestraadil ühtki üritust, kus Jüri Pootsmann ei esineks.
Pardonks. Ma jätan just selle nime pärast kontserdile või tuurietendusele pigem minemata!
12. mai 2016, 13:56
No ja siis? Arvad, et "tuurietendus" jääb sellepärast ära või?
12. mai 2016, 15:27
Ei jää ära , aga jätan minemata. Arusaamisega sul raskusi või, pube?
mul13. mai 2016, 09:51
pole tema laulmise vastu midagi, aga jätan minemata nendele üritustele, kus on tegev Avandi laulugrupi osalised. Ja tänu Võigemastile jääb kahjuks seekordne "Viiuldaja katusel" lavastus nägemata:(
televaataja12. mai 2016, 15:37
Pubeka käest küsitakse, milline laul talle meeldib? Sama mis
mu sõbrantsidele. Ja milline laul siis neile? Sama mis mulle.
niisama12. mai 2016, 12:06
Mulle tundus, et Eest poiss oli selle kontserdi kohta lihtsalt liiga intelligentne, stiilne ja väljapeetud, muud häda midagi.
To: niisama12. mai 2016, 14:00
Üks liiga noor nolk, kes tahtis täiskasvalikum välja näha. Pole ta ka varem suurematele massidele esinenud, mida oli ka eurolaval näha!
xMees12. mai 2016, 11:22
Olles värskelt kuulanud nii 2001.aasta "Everybody" kui ka 2016.aasta "Play", pean ütlema, et mõlemad on head nii oma meloodia kui ka esituse poolest. "Play" on ilusam.
Kes on üldse professionaal ja kes diletant? Näiteks itaalia tenor Pavarotti oli diletant (polnud nootigi õppinud, muusikaakadeemiast rääkimata) ja Michael Jackson "isehakanu".
olen nõus12. mai 2016, 11:19
et Jüri oli kodus parem, kui üldse see hääleta ja pehme vend võib olla. Aga temas pole seda sära ja särtsu, mis toob õnne. Ta ei suutnud lava täita, vehkis kätega, milleks? Iga liigutus oli liigne. Aga kõige "targem" on see, et ta on rahul oma esinemisega, mille eest annaks 3-.
alf12. mai 2016, 11:19
Entel-Tenteli tasemega ei ole paraku eurovisioonile asja.
juuli12. mai 2016, 10:45
möttetu laul mida esitas laulda mitte oskav tyyp ja sinna ta läks,kuid kahju on rahast mida sinna pedede peole topiti-makske tagasi ja anname puudust tundvatele inimestele.
sina12. mai 2016, 15:09
vist lebi, et kadestad :)?
Aadu12. mai 2016, 10:16
Kas proffide arvates mitte see värk mustalt ei kõlanud? Laulja peaks ikka 100 % viisi pidama.
vanaema12. mai 2016, 10:10
Tubli Igor Tsõganov, praegu Ivar Must. Eestis ei ole proffe.
10:10-le12. mai 2016, 11:02
Hirmsasti oli vaja see ära nimetada,millega alustasid? Mis sind vaevab,liigesevalu keele all?
Mis siin kakelda, tegu on tehtud.12. mai 2016, 09:58
"Play" ei ole kuskilt otsast lugu, mille Eurovisioonile saatmis eestlased häbenema peaksid. Mitmeid aastaid on ju võitnud nn raadiohitt, sellesse kategooriasse "Play" muidugi ei kuulu.
Aga - lavashow OLI Eesti Laulul parem, rootslased tegid meie loole omapoolse lavatuuninguga ikka väga ära. Nõrk. ( Jüri paremad ajad on veel ees, ärge talle nüüd sadamas peksa andma tormake :) Minu mäletamist mööda andis keegi Eplikule piki hambaid, kui eelvoorust edasi ei pääsenud)
Hope12. mai 2016, 09:38
Aga kust Eestis neid professionaale võtta?! Selleaastases tiimis olid ju vägagi kõlavad nimed, võikski ju arvata, et tegemist oli tippude tippudega eesti mõistes? Laine Mägi ja moelooja Antonio, laulukirjutajad tasemel ja esitajal pole ka ju viga. Aga miskipärast tuleb meelde see luik-haug-vähk teema, et igaüks kisub enda poole, ühtsus puudus ja asi oli rabe. Kokkuvõttes üle tuunitud ja laulja isikupära kadus lihtsalt ära. Jüri suhtes ma poleks nii karm. Ivar Must tehku siis ise ja paremini. Polegi temalt miskit muud kuulnud pärast seda aastatetagust Everybody laulu, küll aga kriitikat lendab vasakule ja paremale. Ja see pole esimene kord. Ajad ja laulud on muutunud. Paraku.
kanister12. mai 2016, 11:16
No Antoniol ja Baltikal olid omad huvid ülikonna näol. Mis ajast on pr Mägi ekspert sellise kaliibriga šhowmaailmas, jne. Esmalt peab esineja ise, olenemata olukorrast, seisundist ja une pealt laulma loo ära enesekindlat ja puhtalt, mida aga ei juhrunud.
Hope12. mai 2016, 13:07
Nojah, vahet ju suures plaanis ei ole, Eesti on ennegi finaalist välja jäänud ja oh imet - elu läheb edasi! Minul isiklikult on kahju, et moeloojad oma huvisid esiplaanile tõid, polnud see koht, kus oma loomingut promoda. Riietus oli tõepoolest täiesti sobimatu. Kogu sellest kompotist tuli aga Jüri võitjana välja - tema sai tohutu kogemuse ja küllap ta sai ka aru, et liiga palju nõuandjaid ei ole hea. Nagu Ulveauski ütles talle, et tee oma lood ise, siis pole sa teistest sõltuv. Minule Jüri meeldib nii isiksusena kui ka lauljana, jään talle ikka kaasa elama. Aga jah, inimesed on erinevad ja maitsed on erinevad. Ja suhtumine showbisnessisse on erinev.
12. mai 2016, 09:37
Ivar Must ära targuta,ajad südame pahaks,EBASÜMPAATNE inimene!!Jüri oli igati OK!
soovitus12. mai 2016, 11:03
Ära topi o m a arvamust ja kasvatamatust esile.
jaa12. mai 2016, 12:06
See polnud põrumine, vaid loomulik tulemus. Tsae ongi nõrgavõitu ja laval esinemine kramplik ja võlts. Üks enesekiit ja kiidukisa enne sündmust ei tee kunagi head. Mis puutub Padari ja Bentoni võitu, siis 2001.a Euroopas oli just aktuaalne tumedanahaliste integreerimine. Ei olnud see laul, vaid poliitiline hõiskamine - laval koos noor valge poiss ja tume eakas mees(kel juba lauljana pikk kogemus)
jüri 12. mai 2016, 09:02
suhtumine on sarnane exprominendile, kes võttis ka riigi esindamist ainult minavõtmes.
aga miks saadetakse esindama keegi tundmatu laps, on arusaamatu
Triin12. mai 2016, 15:39
Saatsime ju ikka MEIE ise!
meil12. mai 2016, 08:28
valitakse mingi kummaline laul välja ja siis teatatakse tähtsalt, et nüüd alles töö hakkab. Ja siis tehakse loost hoopis teine lugu.Sellise suure show jaoks jäi see laul lahjaks- pisike poiss laulab suurel pimedal laval, vehib kätega ja võbistab peput,
aga 12. mai 2016, 15:14
selle eest tegi kõvasti tööd, otsaesine läikis higist, mis sest, et vahepeal polnud õieti häält kuulda :).
5+12. mai 2016, 07:38
Tubli Ivar Must! Minul täpselt sama arvamus.
vkr12. mai 2016, 09:18
fox12. mai 2016, 07:34
professionaalid ju valisid selle laulu sellised tuleks potist alla lasta
maamees12. mai 2016, 09:04
"Rahvas" hääletas kolme viimase loo vahel. Laura oli neist selgelt parim - hea hääl, atraktiivne välimus, oskus laval olla ja mis ka oluline ainuke kolmest kes oskab tõesti laulda. Kokkuvõtlikult: meeldejääv isiksus. Aga mida Pootsmannis leiti sellest ei saa ma aru.
kanister12. mai 2016, 11:22
Pootsmani helistasid esimeseks lapsed, kellele ta jäi meelde Superstaari saates. Ja helistasid ennastunustavalt.
tuunija12. mai 2016, 13:26
kui otse kaamerasse poseeritud kube teeb välimuse heaks, siis palju õnne!
Ivar Must Pootsmanni põrumisest: asjaga peavad tegelema professionaalid11. mai 2016, 20:53
Just,seda ka Eesti valitsuses.Tatikad kooli või habemetüükaid kasvatama.
õige see on11. mai 2016, 18:36
Konkreetne ja õiglane arvamus.
Tegemist oli ju tõesti üles haibitud diletandiga. Sama hästi võiks suvalise koolipoisi olümpiamängudele saata ja öelda, et peaasi et tore on ja ta andis endast parima. Eurovisioonile saadetakse üldiselt oma ala profid. Meil on aga nagu mingi laste lauluvõistluse pikendus.