Foto: Jörgen Norkroos
Film
11. mai 2016, 09:40

GALERII | Vaata, kes käisid kaemas verivärske kodumaise noortefilmi "Polaarpoiss" pidulikku esilinastust

Eile õhtul jõudis verivärske kodumaine noortefilm "Polaarpoiss" piduliku esilinastuseni. “Polaarpoiss” on ka Eesti esimese fotograafiafilm, näidates peategelase maailma nii nagu tema seda näeb – läbi fotoaparaadi objektiivi. Selleks andis peategelast kehastav näitleja Roland Laos vahepeal rolli “üle” fotograaf Renee Altrovile.

Tegemist on režissöör Anu Auna mängufilmidebüüdiga. Peaosades mängivad Roland Laos ja Jaanika Arum. Kõrvalosades Jörgen Liik, Kaspar Velberg, Katariina Unt, Ülle Kaljuste, Andrus Vaarik, Rein Oja, Mirtel Pohla, Indrek Sammul, Henrik Kalmet, Joosep Jürgenson, Jaan Rekkor, Ene Järvis, Ivo Uukkivi jt.

Filmi operaator on Heiko Sikka, kunstnik Jaagup Roomet, kostüümikunstnik Kristina Lõuk, grimmikunstnik Liisi Roht, fotograaf Renee Altrov, monteerija Margo Siimon, helirežissöör Horret Kuus ja helilooja Sten Šeripov. Filmi produtsendid on Priit Pääsuke ja Kaspar Kaljas. Filmi on tootnud Luxfilm.


Solarises on avatud ka Renee Altrovi fotonäitus, mis on loodud stseeni jaoks, milles peakangelased Mattias ja Hanna ööpimeduses Lennusadamasse murravad, et külastada kuulsa saksa fotograafi Werner Wolfi fotonäitust. Näitus jääb avatus Solarise aatriumis avatuks kuni 22. maini.

Film valmimist toetasid Eesti Filmi Instituut, Eesti Kultuurkapital, Media, Torino Film Lab, Nipkow Pogramm, Kanal 2 ja Hooandja.
Filmi toetasid ka Saku Õlletehas, Paulig, Bambona, Club-Mate, Premia, Cramo, Bauhof, Caparol, Postimees, Peaasi.ee, 1Autorent, Huawei, Europark, Tradehouse, Lennusadam, DSV, Standard ja paljud teised.