Läti esindaja Justs, Eesti esindaja Jüri ja Leedu esindaja DonnyFoto: ERAKOGU
Üritused
10. mai 2016, 16:19

Läti eurolaulja Justs: keegi mainis, et Balti nunnud kutid võiksid isegi oma poistebändi teha! (2)

Eurovisioni ringkondades on tänavu eriti kiidetud Balti poisse - Eesti esindaja Jüri, Läti laulja Justs ja Leedu mees Donny on lihtsalt nii sarnased südametemurdjad, et Baltikumi koht finaalis peaks olema kindel. Õhtulehega vestelnud Justs tõdes, et on isegi sarnasust märganud. 

"Olen Jüriga hästi palju kohtunud ning näen, et meil on teatud sarnasus: oleme ühevanused, oleme oma karjääri alguses. Samamoodi on Leedu Donny ja Joe ja Jake Suurbritanniast meie moodi. Meil on nagu oma gäng. Olen samuti kuulnud, et nunnud Balti kutid on nagu oma gängi tekitanud, keegi mainis, et me võiks isegi poistebändi teha. Ma ei võta neid kommentaare väga tõsiselt, aga muidugi on tore, et meile kaasa elatakse," muigab ta.

Läti esindaja Justs, Eesti esindaja Jüri ja Leedu esindaja Donny Foto: ERAKOGU

Ka Jüri laul meeldib lätlasele väga. „Jüri laul on huvitav. Mulle meeldib tema madal tämber. Ta läheb paljudele Läti inimestele ka peale. Usun, et see jõuab finaali!"

21aastane Justs on Läti muusikamaailmas üpris uus nimi. Teeninud leiba tänavamuusikuna, võttis temaga enne Läti kohaliku lauluvõistluse Supernova eelvooru ühendust eelmisel aastal Eurovisionil neljanda koha teeninud lauljatar Aminata.

"Vaatasin Supernovat  (Läti rahvuslik eelvoor - toim.) ja mõtlesin, et Aminata on väga hea laulja. Kaalusin kas osaleda või ei, aga täiesti puhtjuhuslikult otsis ta mind ise üles ja ütles, et tal on mulle laul, millega võiks Supernovale minna. Olin kohe nõus ja nüüd olemegi siin!" muigab Justs. 

Aminata ja Justs Foto: ANDRES PUTTING (EBU))

Puuetega inimeste noortekeskuses töötava Justsi jaoks on Eurovision üks aste karjääriredelil. „Minu jaoks on see täiesti uus maailm, kolm aastat tagasi olin ma Riias tänavamuusik ning praegu Eurovisionil. See on uskumatu, kuidas saad inimestega päris tuttavaks, mitte ei näe neid vaid videoklippide kaudu. Ma arvan, et me kõik oleme veidi närvis ning see on just hea võimalus luua uusi suhteid, kui me üksteist toetame. Siit võib omandada palju kogemust, populaarsust ja publikut. Minu peamine eesmärk on võimalikult palju õppida ning loomulikult olla kuuldav. Olen Läti esindamise üle väga uhke,“ tõdeb ta.

 

Millised on aga Justsi enda eurolemmikud? „Mulle meeldib väga Rootsi laul, tema laulu sõnum on rahulik ja positiivne, Valgevenel on hea refrään, Ivanil on hea hääl ning ta on kõigiga väga sõbralik. Ma ei saa loomulikult kõiki eraldi välja tuua, kõik lauljad on väga andekad!“