Sergei LazarevFoto: ANDRES PUTTING (EBU)
Üritused
10. mai 2016, 10:23

Venemaa eurolaulik Lazarev: laadisin Jüri Pootsmanni loo alla, sest see meeldib mulle väga!

Venemaad esindab Eurovisionil tänavu Sergei Lazarev, kelle tiimi kuuluvad liikmed, kes juba kaks korda Eurovisionil võidu saavutanud. Õhtulehele antud intervjuus ütleb Lazarev, et meie esindaja Jüri lugu meeldib talle väga.

Mida ootad tänavuselt Eurovisionilt ja mis on su eesmärgid?

Ma töötan tiimiga, kellel on väga suur Eurovisioni kogemus – nad on kaks korda võtinud ja kolm korda teiseks tulnud, seega nad tõesti tunnevad võistlust. Esimesest päevast peale on nad öelnud, et kõige olulisem on see, et ma naudiksin seda teekonda. See on elus ainukordne võimalus ja pean sellest maksimumi võtma. Seda ma ka teha püüan. Minu isiklik eesmärk on see, et rohkem inimesi Euroopas avastaks mind ja mu muusikat.

Kas oled ka teisi laule vaadanud? Millised lood sa favoriitidena välja tooks?

Ma arvan, et see on kõigi aegade parim Eurovisioni lauluvõistlus. Sel aastal on nii palju häid lugusid ja 11 neist on ka mu isiklikus playlistis, seega ma ei oska öelda, kes võiks võita.

Mis arvad, kas osalejad peaksid laulma oma emakeeles või ainult inglise keeles?

Kõik oleneb laulust. Kui lool on tugevad rahvuslikud elemendid, siis kõlab see kindlasti emakeeles paremini, aga kui tegemist on modernse poplauluga, usun ma, et inglise keel on parem.

 Kas oled kuulnud Eesti esindaja Jüri Pootsmanni lugu ja millised on sinu muljed?

See on üks 11st laulust, mille ma olen alla laadinud, seega muidugi see meeldib mulle väga. Ma ootan väga, et Jüriga Stockholmis kohtuda.

Mida sa tahaksid öelda eestlastele? Mida sinult oodata võime?

Kõigepealt tahan ma öelda aitäh kõigile neile inimestele, kes on ostnud pileti minu kontserdile. Mul on väga kahju, et ma pidin kontserdi ära jätma, aga ma tulen Eestisse juba 4. juunil ja ootan seda väga. Ma tahaksin väga tänada Eesti inimesi, et nad toetavad mu lugusid ja kirjutavad minu YouTube’i kanalile häid kommentaare.