KuningpüütonFoto: Teet Malsroos
Müstika
6. mai 2016, 12:55

Kahetsusväärsel kombel sattus artiklisse viga: 23aastane Mirka on naine, mitte mees, nagu varem kirjutatud.

Oled sa ikka kindel, et eelmine üüriline kõik pereliikmed kaasa võttis? (10)

Soomes juhtunud lugu on kasulik lugeda neil, kes sageli elukohta vahetavad.

23aastane Mirka kolis oma kassi Hemmoga Mäntsälä keskuses asuvasse kortermajja tänavu jaanuaris, kirjutasid Seiska ja Iltalehti. Korteri oli ta detsembris üle vaadanud – too oli tühi ja kõik näis olevat korras –, kuni kolme kuu pärast hakkas juhtuma veidraid asju.

Ühel varahommikul ärkas neiu üles kassi mööbeldamise peale. Sel hetkel oli Hemmo poolenisti voodi all ja jõllitas liikumatult. Neiu rääkis, et puudutas kassi, et ta voodi alt välja tuleks. "Kass ehmus meeletult,“ rääkis Mirka, kuid ta arvas siis, et Hemmo oli voodi alla pugenud oma mänguasjade pärast.

Kassikese kummaline käitumine aga jätkus ning kogu nädala hoidus loom magamistoast eemale. "Ta tuleb alati minu juurde magama ning järgneb muidu ka mulle igale poole. Mõtlesin, et küllap kass protesteerib millegi pärast, et ei taha magamistuppa tulla,“ rääkis kassisõber.

Kiisu veidra käitumise põhjus selgus peagi. Kui Mirka koristama hakkas, nägi ta magamistoa vaiba all mütsakut, mida ta esmalt pidas mõneks oma rõivatükiks, aga siis tuli talle meelde, et tal seda värvi riideid ei ole. Mütsakut paljastades ilmus välja kenake madukuningpüüton.

Noor naine tunnistas, et ta läks ikka päris paanikasse. Järgnes ahelreaktsioon: ta helistas emale, kes käskis helistada üürileandjale, kes omakorda võttis ühendust oma naisega ning viimane kutsus kohale päästeametnikud. Pritsimehed panid mao kasti ja neiu evakueerus kassiga ema juurde.

Korteri endine asukas avaldas juhtunu pärast kahetsust ja kinnitas, et rohkem sellesse korterisse salaasukaid ei jäänud. Püüton olevat kolimise käigus lihtsalt kaotsi läinud.

Ka päästjad uurisid kõik praod, kapi- ja voodialused üle veendumaks, et seal kedagi ei ela. Päästjate sõnul oli kuningpüüton alles poolemeetrine pojuke ning mürkmadu ta ka ei ole. Aga neiu sinna korterisse enam tagasi minna ei kavatse.

Mida sina sellises olukorras teeksid?