Janika SillamaaVideo: Mari Luud
Üritused
8. mai 2016, 11:10

EESTI EUROVISIONI LAULUVÕISTLUSEL | Janika Sillamaa: Jaak Joala pööras kõik mu miinused plussiks (12)

Tänavu möödub Eesti Eurovisioni võidust 15 aastat ja sel puhul on Õhtuleht palunud meid võistlusel esindanud lauljatel pisut oma meenutusi rääkida. Kui Eesti esimest korda Eurovisioni lauluvõistlusele püüdis pääseda, esindas meid eelvoorus Janika Sillamaa lauluga "Muretut meelt ja südametuld".

Toona vaid 17aastane Janika tunnistab, et tema jaoks ei olnud Eurovisionil esinemise aeg veel küps. "Mulle on seda väga palju ette heidetud," räägib lauljanna ning selgitab, et nii noorelt on sellisest pakkumisest raske keelduda. "Ja ega tegelikult mulle ei pakutudki − Jaak (Joala) lihtsalt ütles, et sa lähed!"

Ka laulu valiku ümber käis suur vaidlus. Jaak Joala, kes oli Janika mänedžer ja õpetaja, tahtis, et Eurovisioni eelvoorus kõlaks "Lootus", mis oli ühtlasi ka rahva lemmik. Rahvusvaheline žürii otsustas valida võitjaks aga hoopis Janika lemmiklaulu.

"Jaak viskas mind sellepärast kahvliga," meenutab naerusuine Janika kentsakat insidenti. "Ta ütles, et ma kindlasti laulsin seda "Muretut meelt..." sellepärast spetsiaalselt halvemini ja "Lootust" paremini, et see saaks Eurovisionile. Tegelikult see nii ei olnud."

Vaata videost, mida meenutab Janika Õhtulehele Jaak Joalast,oma esimesest plaadist ning mida arvab Eesti Laulust!