Robin JuhkentalVideo: Stanislav Moškov
Üritused
4. mai 2016, 17:17

EESTI EUROVISIONI LAULUVÕISTLUSEL | Robin Juhkental: ma ei tundnud, et võiksin põruda (7)

Tänavu möödub Eesti Eurovisioni võidust 15 aastat ja sel puhul on Õhtuleht palunud meid võistlusel esindanud lauljatel pisut oma meenutusi rääkida. 2010. aastal esindasid Eestit Norras toimunud lauluvõistlusel looga "Siren" ansambel Malcolm Lincoln ning vokaalkvartett ManPower 4.

Malcolm Lincolni solist Robin Juhkental tunnistab, et Eurovision andis tema karjäärile küll hea tõuke, kuid pideva laulukajastuse tõttu kaotas "Siren" oma väärtuse. "Selles hipster-ringkonnas, kus lugu oli enne populaarne, enam peale Eurovisioni see nii cool ei olnud."

Eurolugu sündis Robinil vaid paar päeva enne Eesti Laulule esitamise tähtaega. "Tegin Malcolm Lincolni esimest plaati ja mul oli vaja (plaadile) popimaid või vähem kiiksuga lugusid, kuna ülejäänud oli seal päris segane," meenutab laulja ning lisab, et euroloo esialgne variant sai sisse mängitud klaveril. "Kõlas ikka jubedalt, aga millegipärast ta sinna varusse sai ja kui üks laul ära langes, siis ka kümne hulka."

"Tol ajal oli väga palju nõuandjaid, kelle jutuga sai kaasa mindud. Mul on hea meel, et lõppude lõpuks me seda nii palju ei muutnud, et see oleks äratundmatuseni teine asi olnud," räägib laulja Eurovisioni ettevalmistuse varjukülgedest ning mainib, et kriitikat sai ta pidevalt isegi riietuse kohta.

Hetkel Robin Malcolm Lincolniga esinemisplaane ei tee, kuid loodab selle aasta lõpus 2013. aastast alates viibima jäänud plaadi välja anda.

Vaata videost, mida Robin Õhtulehele veel meenutas!