Sandra NurmsaluVideo: Mari Luud
Üritused
4. mai 2016, 12:58

EESTI EUROVISIONI LAULUVÕISTLUSEL | Sandra Nurmsalu: "Enamik inimesi põdes läbi väikse toidumürgistuse." (3)

Tänavu möödub Eesti Eurovisioni võidust 15 aastat ja sel puhul on Õhtuleht palunud meid võistlusel esindanud lauljatel pisut oma meenutusi rääkida. 2009. aasta lauluvõistlusel Moskvas esindas Eestit ansambel Urban Symphony lauluga "Rändajad."

Urban Symphony solist ja viiulimängija Sandra Nurmsalu meenutab Eurovisoni kui üht suurt huvitavat seiklust maailma ühes suurimas linnas.

Sandra sõnul on tulid suurimateks üllatusteks ootamatused, millega ta riiki esindama sõites arvestada ei osanud. Näiteks räägib lauljanna, kuidas neile pidevalt sõnu peale loeti, et kraanivett ei tohi juua ja einestadeski tuleb olla ettevaatlik.

"Lõpuks kujunes välja üks koht, kust teadsime, et saame alati puhast toitu." Ettevaatamatusest hoolimata sai aga suurem osa Eesti delegatsioonist toidumürgistuse.

"Ja kui sa kõnnid seal mööda prospekt Mirat ning jõuad tagasi oma hotellituppa, siis sul on huuled soolased, sest kõik on nii tolmune ja must."

Samas tõdeb Sandra, et venelased on tõepoolest väga head võõrustajad ning külaliste heaks poetakse või nahast välja.

Ühel pärastlõunal kui Sandra ja vioolamängija Mann Helstein otsustasid omal käel pärast lavaproovi hotelli puhkama sõita, sekkus korrakaitsja nende plaanidesse. "Miilits sõitis vastassuunavööndis sireenidega ja vist 90 km/h kesklinnas. See oli päris hirmus! Me hoidsime toolidest kinni ja mõtlesime, kas me jõuame elusast peast sinna hotelli või ei jõua," kirjeldab Sandra ärevat olukorda.

Vaata videost, mida Sandra Õhtulehele veel meenutas!