Jüri Pootsmanni esimene Eurovisioni lavaproovFoto: Andres Putting (EBU)
Üritused
3. mai 2016, 13:35

Tiäendatud kell 14:28. Lisatud Mart Normeti kommentaar!

FOTOD JA VIDEO | Jüril esimene lavaproov tehtud! Mart Normet: Ma ei mäletagi nii õnnestunud esimest proovi (32)

Meie tänavune eurolaulik Jüri Pootsmann on jõudnud Stockholmi Globe Arenale ja teinud ära oma esimese lavaproovi. Vaata, milline on Jüri lavakujundus. 

“Proov läks väga hästi. Kui eestlane juba väga  hästi ütleb, siis see tähendab midagi. Ma ei mäletagi nii hästi õnnestunud esimest proovi,” kiidab Eesti eurodelegatsiooni juht Mart Normet mõni aeg tagasi lõppenud esimest lavaproovi.

Mart ütleb, et meie artistid on alati proovides tublid olnud, kuid vahel on tulnud korraldusmeeskonna poolt väikeseid apsakaid. “Praegu oleme me väga rahul, tõesti väga professionaalselt üles võetud asi ja see maailm, mis lavale loodud on, on suurepärane.” Normet ütleb, et ta pole küll väga paljude riikide esitusi veel näinud, kuid juba tundub, et Eesti oma eristub. “Just lihtsuse ja stiilsusega.”

Nipet näpet lastakse veel reedeseks teiseks prooviks muuta ka. “Mõned üksikud kaameraplaanid ja natuke valgust siia-sinna, aga need on tõesti väga väikesed detailid.” Normet usub, et kui delegatsioon poleks nendele asjadele tähelepanu pööranud, oleks rootslased seda ise teinud. “Nad on ikka väga profid.”

Jüri näoga kaardid, mida lavapõrandal näha on, on Mardi sõnul väike aktsent ja terve esituse aja neid laval ei näe. “Alati on hea keskenduda ühele konkreetsele temaatikale või sümbolile ja seekord ongi meie teemaks kaardid ja kaardimastid. Need sümboliseerivad seda, et elu on kui kaardi- ja õnnemäng, milles tuleb võtta riske.” Sellise ideega tuli lagedale Eesti meeskond. Täna sai Jüri oma lugu laval läbi teha kolm korda ja Normet kinnitab, et laulja tunneb end väga hästi. “Oleme kõik rahul ja õnnelikud.”

Nüüd ootab tiimi ees veel meigikonsultatsioon ja rohkelt intervjuusid. “Konsultatsioon ei ole meil väga raske, sest nägusid me pähe ei maali. Siis tulevad intervjuud ja arvestades seda, et oleme kõik kell 4 hommikul ärganud, kukume arvatavasti kõik kella viie paiku väsinult voodisse.”

Jüri Pootsmanni esimene Eurovisioni lavaproov Foto: Andres Putting (EBU))
Jüri Pootsmanni esimene Eurovisioni lavaproov Foto: Andres Putting (EBU))

Vaata ka videoklippi Jüri proovist: