Helilooja Priit Pajusaar Foto: Laura Oks
Üritused
3. mai 2016, 06:00

Kes Eesti muusikutest kuuluvad Eurovisioni kohalikku žüriisse?

Veebileht eurovision.tv avaldas eile nende muusikaasjatundjate nimed, kes Eurovisioni lauluvõistlusel etteasteid hindavad. Eesti žüriisse kuuluvad lauljanna Els Himma, laulukirjutaja Kadri Koppel ehk Maiken, tänavune "Eesti laulu" finalist ja ansambli Go Away Bird lauljatar Hanna Parman, muusik ja ansambli Avoid Dave liige Taavi Paomets ja žürii esimees, helilooja

Veebileht eurovision.tv avaldas eile nende muusikaasjatundjate nimed, kes Eurovisioni lauluvõistlusel etteasteid hindavad. Eesti žüriisse kuuluvad lauljanna Els Himma, laulukirjutaja Kadri Koppel ehk Maiken, tänavune "Eesti laulu" finalist ja ansambli Go Away Bird lauljatar Hanna Parman, muusik ja ansambli Avoid Dave liige Taavi Paomets ja žürii esimees, helilooja Priit Pajusaar. Lisaks žüriile annavad hääli ka televaatajad.

Ent erinevalt televaatajatest langetavad žüriiliikmed oma otsuse juba varem – poolfinaalide ja finaali peaproovi põhjal. Näiteks esimese poolfinaali peaproovi otseülekannet vaatab žürii üheskoos päris poolfinaali eelõhtul ehk 9. mail.

Nende tööd kontrollivad notarid ja Euroopa ringhäälingute liidu (EBU) vaatlejad, kindlustamaks, et hääletus käib lauluvõistluse reeglite järgi. Iga žüriiliige paneb kõik esitused paremusjärjestusse, välja arvatud oma riigi oma.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99