Pearu PaulusVideo: Mart Treial
Üritused
3. mai 2016, 11:02

EESTI EUROVISIONI LAULUVÕISTLUSEL | Miks esindas 2002. ja 2006. aastal Eestit rootslanna? (11)

Tänavu möödub Eesti Eurovisioni võidust 15 aastat ja sel puhul on Õhtuleht palunud meid võistlusel esindanud lauljatel pisut oma meenutusi rääkida. 2000., 2002. ja 2006. aasta Eestit esindanud loo kirjutanud Pearu Paulus on olnud üks Eesti Eurovisioni ajaloo edukamaid heliloojaid.

Paulus tegi koostööd dünaamilise tiimiga Alar Kotkas, Ilmar Laisaar ja Jana Hallas ning koos kirjutati lood "Once in a lifetime" (2000. aasta Eurovisionil neljas koht), "Runaway" (2002. aastal kolmas koht) ning "Through my window" (2006. aastal ei pääsenud poolfinaalist finaali). Küll aga jäävad eestlased mäletama, et kahel viimasel konkursil esindas Eestit rootslanna - 2002. aastal Tallinnas toimunud lauluvõistlusel Sahlene ning 2006. aastal Ateenas Sandra Oxenryd. Miks see nii oli?

"Kindlasti oli palju neid, kes ei olnud sellega võib-olla rahul ja tahtsid näha Eesti lauljat, aga reglement oli selline, välismaa laulja kasutamine oli lubatud ja ausalt öeldes olid meie lood sellist tüüpi, et Eestis lihtsalt ei olnud lihtsalt sellist lauljat. Praeguseks hetkeks on Eestis juba väga palju noori lauljaid, kes selliste paladega hakkama saaks," selgitas Paulus.

Kellele "Runawayd" esitada pakuti ning kust Pauluse Eurovisioni lembus alguse sai, vaata Õhtulehe videost.

"Once in a lifetime" - esitajaks Ines
"Runaway" - esitajaks Sahlene

"Through my window" - esitajaks Sandra Oxenryd