PUBLIKU LEMMIK: «Uus põlvkond on peale kasvanud, aga ikka tahetakse neidsamu vanu lugusid. Uskumatu!» räägib muusik Mihkel Smeljanski, kelle sõnul pole publiku armastus ansambli Kuldne Trio vastu aastatega raugenud. Foto: Alar Truu
Inimesed
21. veebruar 2020, 13:03

ÕL ARHIIV | Mihkel Smeljanski: „Kuldse Trio kostüümide pärast olen käinud kaks korda vaibal. Et miks me laulame pidžaamades.“ (7)

Reedel 21. veebruaril suri muusik ja näitleja Mihkel Smeljanski. Taasavaldame 30.04.2016 Õhtulehes ilmunud intervjuu. 

Laulja sõnul juhtub sageli sedagi, et teda bändikaaslaseks Jüri Vlassoviks peetakse.

See suvi tuleb Mihkel Smeljanski jaoks teisiti. Kümneaastase vaheaja järel on ta taas Endla teatrilaval. Kui Reiu jõe ääres elustub vabaõhuetenduses Kuldse Trio sündimise ja üleliiduliseks kuulsuseks saamise lugu. Kuigi Kuldne Trio on triona ajalugu, siis koos Jüri Vlassoviga mängitakse duetina sama nime all edasi.

Nagu kahekümne aasta eest, nõuab publik ka tänapäeval lugusid "Laip on laip", "Kes ei tööta, see ei söö", "Kurgid sulle, raha mulle", "Kushat ja hotshu", "Mina olen Robert", "Sööge saia, sööge liha", "Russkaja vodka", "Pese mu selga", "Lenda, lenda, Linda" ja nii edasi. Kuldse Trio esinemistel tantsib publik ennast kakskümmend aastat tagasi.

Smeljanski ja Vlassov elatuvad häbitult sadu ja sadu kordi pannil kuumutatud rasvast. Aga nad ei häbene seda. Ja miks peakski, kui rahvas neid endiselt palavalt armastab ning pubides nende muusika saatel ennast oimetuks tantsib. Kuldne Trio on endiselt fenomen. Seda ei saa eitada. Millest tegelikult ka Smeljanski ise aru ei saa, nagu ta kinnitab.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99