Tesla Model 3
Tehnika
29. aprill 2016, 12:43

Musk: peaaegu kõik saavad endale lubada peale Model 3 tulevat Teslat

Kui rääkida õnnestunud tooteesitlustest, siis Tesla Model 3 on kahtlemata üks musternäidiseid. Tohutu arv eeltellimusi, kusjuures keegi pole veel valmis lõpptoodangut näinud.

Tesla Motorsi tegevjuht Elon Musk ei jää Model 3 juures aga seisma. Musk ütles Norras toimunud konverentsil, et ühelt poolt on ta väga rõõmus, et nad suudavad hakata tootma elektriautot, mis on enamikule jõukohane. Aga Musk tunnistas sellegipoolest, et Model 3 on disainitud nii, et see oleks taskukohane umbes pooltele arenenud riikide inimestest. Samas vihjas ta, et neljanda põlvkonna mudeliga ning väiksemate autodega loodab Tesla jõuda olukorrani, kus nad saavad juba kõigile taskukohaseid elektriautosid pakkuda.

Muskil ambitsioonist kindlasti puudus ei jää. Veel eile teatas ta, et tema teine ettevõtte, SpaceX plaanib juba 2018. aastal saata Dragon transpordikapsli Marsile. Samas, paljud tema kõige ambitsioonikamad projektid lükkuvad veidi edasi. Teisalt saavad paljud neist teoks. On täiesti usutav, et kui Tesla suudab Gigafactorys akude hinna piisavalt alla viia, võivad ka odavad elektriautod reaalsuseks saada.


MINI Cooper S Sidewalk
11 500 EUR

Audi A8
1 300 EUR

Toyota Corolla
800 EUR

Mercedes-Ben z S 500 L
7 900 EUR

Kia Sorento
1 300 EUR