Kaur KenderFoto: Lilian Marie Merila
Eesti uudised
27. aprill 2016, 12:06

KUI KAUR KENDER OLEKS PRESIDENT: "Igasse Eesti kodusse relv. Veel parem mitu." (105)

Kaur Kender avaldas täna väljaandes Nihilist ülevaate, mida ta teeks ja mida mitte, kui ta oleks vabariigi president. Näiteks ei võtaks kirjanik ametiautot. "Mul on kõik maailma autod olnud, nad on kõik tüütud, eriti Audi. Tramm käib Koplist jumala hästi."

Lisaks ei teeks Kender presidendina näiteks ka neid asju:

"Ei koli Kadriorgu. Koplis on väga OK elada ja töötada. Neid saadikute volikirju võtan vastu Palace’i hotellis. Kui ma ei ole kohal jätku respasse minu nimele. Kõik ok.

Jätan ära vabariigi aastapäeva puhul rikastega kohtumise ja kätlemise. Mingu oma raha eest kuhu tahavad ja tõmmaku kasukad üle, kleidid pähe ja kätelgu omavahel. Kirjutagu ulguvaid arvamuslugusid, kui raske on rikka elu kui ikka presidendi kätt ei saa suruda. Mind ei koti.

Ei lähe ühelegi välisvisiidile. Ma teen selle Eesti nii kõvaks, ägedaks ja lõbusaks, et nad kõik tulevad ise siia. "

"Selle kõigega ma mingi vähe plekki kokku ei hoia. Ja ma olen kõige kõvem president ükskõik mis raha eest. Kogu ülejäänud raha ja seda on rajult miljoneid igal aastal läheb õpetajatel palgatõusuks.

Edasi järgneb nimistu sellest, mida Kender presidendina "suruma" hakkaks. 

Näiteks: "Igasse Eesti kodusse relv. Veel parem mitu. See on kaitsetahe ja kaitsevõime. Keegi ei hüppa, kui teavad, et kõigil on relv. Algul natukene ärev, aga ma luban: nii äge. Äge on inimesi usaldada."

Lõpetuseks sõnab Kender, et saab aru, et seda ei saa ükski president teha kohe. "Aga see saab olema minu programm. Ja seda hakatakse ellu viima. See algab neil valimistel. Ja läheb edasi järgmistel."