Foto: Mardo Männimägi
Inimesed
28. aprill 2016, 07:00

Mart Sander: Ilmselt olen pisut sotsiopaat

Multitalent Mart Sander (48) on täiendamas oma tohutu mahukaks paisunud portfooliot taas uute näidistega, nimelt väntab just mälumängu juhtimisega ühele poole saanud artist nüüd filmi. On üsna selge, et pühendunud perepea rollile tema ambitsioonide kõrvalt mahti ei jää.

Sel telehooajal kohtasime Mart Sanderit telesaates “Mälupokker”, kuid enne polnud teda kaua näha ei teles ega ka mujal. Asi oli selles, et Mart kutsuti oma etendusega “Juhuslik nimetaja” Broadwayle. “Eelmisel sügisel mind Eestis ei olnud, seetõttu jäid muu hulgas ära ka teletööd. Arvata on, et mind ei pruugi näha ka sel sügisel, sest olen augustis maailma suurimal teatrifestivalil Fringe Šotimaal, kus annan kümme etendust. Ikka sedasama “Juhuslikku nimetajat”, mis sai Broadwayl parima helilahenduse preemia,” selgitab Mart.
Äsja lõppenud mälumängusaatele viidates ütleb mees, et armastab igasugu mälu-, mõtlemis- ja nuputamismänge. “Olen alati sellistest võimalustest kinni haaranud, vahepeal jõudsin ka proffidega koos mängimas käia ja isegi ühe Eesti meistrivõistluste küsimused koostada. Miks? Sest see on põnev ja arendav!” Mälumäng on tema jaoks muudele tegemistele täiesti loogiline jätk, sest muusiku, laulja ja näitlejana on tal pidevalt peas sadu lehekülgi tekste ja noote. See on piisav, et enda mälu vormis hoida.

Loe edasi värskest ajakirjast Naised!