SELETAMATU SURM: Levivad kuuldused, et alkoholi- ja uimastivaba mehena tuntud Prince vaevles unetuse ja ravimisõltuvuse käes.Foto: Reuters / Scanpix
Inimesed
26. aprill 2016, 06:00

Prince oli enne surma kuus päeva magamata?

57aastaselt surnud Prince’i lahang surmapõhjust ei näidanud, toksikoloogilise analüüsi vastuste laekumine võtab nädalaid. Õemehe sõnul oli laulja enne surma kuus päeva magamata, narkoärimees aga väidab, et Prince ostis temalt omal ajal kümnete tuhandete dollarite kaupa narkootilisi valuvaigisteid.

Prince’i õemees Maurice Phillips kinnitas Briti ajalehele Mirror, et kohtus Prince’iga eelmisel nädalavahetusel.

"Ta töötas 154 tundi järjest," viitas õemees maailmakuulsa artisti loomepalangule. Nii pikk magamatus on organismile raudselt eluohtlik, kinnitavad spetsialistid.

Vaibunud pole ka kuuldused superstaari ravimisõltuvusest. Daily Mail usutles diilerit, kes enda sõnul varustas Prince’i 1984.–2008. aastani suures koguses narkootiliste valuvaigistite ja fentanüüliplaastritega.

"Kõige suurem summa, mis ta korraga raiskas, oli 40 000 dollari ringis," rääkis end doktor D-ks nimetav diiler.

Prince pruukinud eriti palju ravimeid stressirohketel aegadel, et vaigistada ärevust ja lavahirmu. Hilisemas elus vajas ta kangeid valuvaigisteid väidetavalt selleks, et leevendada puusa- ja pahkluuvaevusi, mida oli tekitanud aastakümnete pikkune kõrgetel kontsadel tantsimine.

Lõikusele keeldunud Prince minemast, kuna Jehoova tunnistajana keeldus ta võimalikust vereülekandest.

Mirrori andmeil avastasid võimud Prince’i kodust retseptiravimeid. Politseid huvitab, kuidas laulja oli ravimeid hankinud ja kas neid oli talle kirjutanud arst.

Sõbrad kardavad, et Prince’i võis lubamatult suurte medikamendidoosidega "ravida" samasugune meedik nagu Conrad Murray, kellele pannakse süüks Michael Jacksoni liigvarajast surma.

Murray määras Jacksonile kroonilise unetuse vastu üldnarkoosis kasutatavat propofooli, samuti oli 50aastane laulja enne surma võtnud mitut rahustit.