KOERATÜDRUKU ÕHULEND: Aknast sisse ja välja. Ikka ja jälle. Näitleja Helena Pruuli, kes koeratüdruk Lottena «Lotte päevikutes» üles astub, tegi hüppeid kui elukutseline sportlane. «See on suur au ja suur rõõm, et mulle seda rolli pakuti,» räägib ta. «Väga põnev on seda teha. Külm on küll, aga süda on soe!» Foto: Aldo Luud
Inimesed
26. aprill 2016, 06:00

GALERII | Lavastaja telesarja-Lottele: "Nüüd siuh aknast välja! Mida rohkem siuh, seda parem on!" (5)

Lastesarja "Lotte päevikud" võtterühm trotsis Lottemaal viletsat ilma ja hoidis tögamisega tuju ülal.

Lastesarja "Lotte päevikud" võtterühm trotsis Lottemaal viletsat ilma ja hoidis tögamisega tuju ülal.

"Müts tuleb pähe panna!" haletseb ETV sarja "Lotte päevikud" lavastaja Ain Mäeots neid, kes Lottemaa võtteplatsile paljapäi jalutavad. Ise on Mäeots vägagi ilmastikukindlais rõivis: karvane kõrvikmüts on silmini pähe vajutatud. "Ma tean juba, kuidas võtteplatsil on! Mul on suusapüksidki jalas!" naerab Mäeots, et moeküsimustega tal vastu sarjatööd muret ei tekkinud. "Kui jalutad paarkümmend minutit platsil, siis on mütsita okei. Aga kui oled terve päeva, siis mitte – saad kopsu- või kolmiknärvipõletiku."

Kaks päeva tagasi viskas taevast alla lörtsi, sekka ka vihma. Tuul oli nii tugev, et majaustegi avamine sarnanes võimatu missiooniga. Reedel ei saja Lottemaal ei üht ega teist. Ilm on lihtsalt hall ja jahedapoolne. Võttegrupp oleks kui suusamaratoniks rõivastunud.

Edasi lugemiseks: