ANNAME AU: Tallinnas Vabaduse väljakul rokkis missioonidel käinud veteranide auks ansambel Smilers (pildil Erko Laurimaa ja Hendrik Sal-Saller), publiku puhus kokku kaitseväeorkestri ajateenijate bänd.Foto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
25. aprill 2016, 06:00

Veteranirokk sai hoo sisse alles pärast päikeseloojangut (1)

Tunnustamaks rahvusvahelistel sõjaoperatsioonidel osalenuid, tähistati laupäeval neljandat aastat järjest veteranipäeva. Traditsiooniliselt korraldati veteranide auks ka rokk-kontsert.

Kui enne kaheksat on rahvas Vabaduse väljakul laiali, siis punkt kell kaheksa kõlab pasunakoor, inimesed koonduvad lava ette ja kaitseväeorkestri ajateenijate bänd alustab.

Anname au Foto: Tiina Kõrtsini

Publikut on seinast seina, otse minu kõrval on koha sisse võtnud punkarid. Ühel poisil on peas hari, tüdrukutel neoonvärvides juuksed ja punkstiilis rõivad. Kui lavale tuleb Smilers, jalutavad pooled punkarid platsilt minema.

Teine pool seltskonda aga suundub lava ette näppu viskama.

Viimastega on ühte meelt ka enamik publikut, kes hakkab juba lõbusamaks muutuma.

Pärast paari laulu ütleb Hendrik Sal-Saller: "Ma saan aru, et te ei tantsi veel, kuna pole pimedaks läinud, aga küll te tantsima hakkate."

Tal on õigus – mida madalamale päike vajub, seda enam hakkavad publiku puusad nõksuma. Hiljem jagab Saller ka soovitusi, kuidas kaamerate ees mitte rumal välja paista.

"Kui kaamerad on teie poole, seiske tuima näoga, kuid muidu tantsige nagu loomad," lõõbib ta.