Foto on illustreeriv.Foto: Reuters / Scanpix
Õhtulehe horoskoobid
24. aprill 2016, 17:44

PANEB MÕTLEMA: Nostradamuse viis ennustust 2016. aastaks (77)

Aastatel 1503-1566 elanud suur prantsuse prohvet Nostradamus on väidetavalt ennustanud mitmeid asju, mis on ka tõeks saanud. Näiteks nägi ta ette inimese maandumist Kuul, Hitleri võimuletulekut, Henry II surma ning John F. Kennedy ja Robert F. Kennedy mõrvu. Mida ennustas ta aga käesolevaks aastaks?

2016. aasta on seni olnud väga huvitav nii teaduslikus kui sotsioloogilises võtmes. Kui paljud usuvad, et olukord jääb enamvähem samaks ja midagi põrutavat lähiajal maailmas ei toimu, siis Nostradamus leidis, et olulised muutused leiavad aset just 2016. aastal, kirjutab portaal Mysterious Earth.

1. Ameerika Ühendriike tabab senisest võimsaim maavärin

Nostradamus ennustas, et 2016. aastal tabab USA-t enneolematult võimas maavärin, mis mõjutab kõige rohkem riigi lääneosa. Seda võimsat maavärinat saavad tundma ka teised riigid üle maailma.

2. Inimesed elavad rohkem kui 200 aastat

Arsti ja apteekrina tegutsenud Nostradamus uskus, et 2016. aastaks on meditsiin niivõrd arenenud, et inimese keskmine eluiga on 200 aastat. Samuti arvas ta, et 80-aastased näevad selleks ajaks välja kui 50-aastased. 

3. Radiatsioon põletab Maa

"Kuningas varastab metsasid, taevas avaneb ja põllud põlevad kuumuses," ennustas Nostradamus. Need võimsad sõnad hoiatavad selle eest, et vihmametsade hävitamine viib osoonikihi hõrenemiseni, mille tagajärjel jõuab Maale ohtlik ultraviolettkiirgus. 

4. Keelte erinevused kaovad 

"Pärast uue mootori leiutamist muutub maailm selliseks nagu see oli enne Paabelit," ütles prohvet. Seda "uut mootorit" on tõlgendatud kui tänapäevaseid arvuteid, mis suure prantsuse ennustaja ettekuulutuse järgi viivad mitmete rahvuste kadumiseni. 

5. Maailma majandus variseb kokku

"Rikkad surevad mitu korda," hoiatas Nostradamus.

Kas Nostradamuse ennustused lähevad ka täide? 2016. aastast on veel kaheksa pikka kuud ees...