FINAALIKOHT KÄES: "Eks see oli igati närvesööv!“ räägib muusik Kristjan Kasearu, et lauluvõistluse "Uus laine 2016" poolfinaalis osalemine polnud kergete killast ettevõtmine. "Läksin peale viimasena, minu arvates on konkursi puhul kõige ebamugavam asi just see lõputu ootamine."Foto: Alar Truu
Saund
24. aprill 2016, 10:31

Kristjan Kasearu pääses lauluvõistluse "Uus laine 2016" finaali! (31)

"Lendasin möödunud esmaspäeval Moskvasse lauluvõistluse "Uus laine 2016" poolfinaali ja see läks hästi - pääsesin finaali," särab muusik Kristjan Kasearu rahulolust, ehkki oli pärast Venemaa pealinnast saabumist rampväsinud. Nii närvipingest kui ka magamatusest. 

"Mul oli nii palju asju teha, veel pühapäeva hilisõhtul lõpetasime telesarja "Köök" võtetega, öösel sõitsime koos hääleseadja Zoja Hertziga Moskvasse," jutustab Kristjan, et uneaega ei jäänudki. Juba esmaspäeval kl 13 pidi ta Moskva Music Hallis kohal olema kui viiekopikaline. Passis seal oma järjekorda oodates terve päeva ning pääses lavale kell 22.30. 

"Läksin peale viimasena, minu arvates on konkursi puhul kõige ebamugavam asi just see lõputu ootamine," sõnab ta, et tunde kestnud passimisajaga polnud midagi mõistlikku peale hakata. Isegi magada ei saanud. "Pea oli mõtteid täis ja ega ma tegelikult ole ka selline toolil magaja," naerab Kristjan. "Närv oli ka sees, sest tahad ju laval kõike hästi teha. Eks see oli igati närvesööv!" Poolfinaale oli kahe nädala jooksul kaks, tol nädalal, mil Kristjan lavale astus, pürgis finaali 70 lauljat. "Esimesel päeval sai 20 inimest edasi, pärast järgmist vooru teisipäeval jäi finaliste 16," kõneleb Kristjan. 

Kolme loo hulgas, mida Kristjan poolfinaalis esitas, oli ka Jaak Joala laul "Unustuse jõel". Venekeelsena. Mis sest, et Kristjan vene keeles eriti tugev ei ole. „Ega ma vene keelt väga räägi tõesti, aga keele kõla ja hääldust ma ikka taban,“ lausub ta. Vene keele kohendamisel tuli appi hääleseadja Zoja Hertz, kes juba mitmeid aastaid Kristjani häält koolitab. „Mõnda sõna laulsin ikka sada korda," muigab Kristjan. "Me ajasime selle loo ikka üsna täpseks. Või teisisõnu – püüdsin teha nii täpselt, kui vähegi võimalik." 

Tallinna tagasi jõudis lauluvõistluse "Uus laine 2016" vastne finalist teisipäeva õhtul. Lugude peale, millega finaalis üles astuda, pole Kristjan veel mõelda jõudnud: "Eks ole vara ka veel, küll jõuab!" Rahvusvahelise konkursi "Uus laine 2016" finaal on 3. – 9. septembril Sotšis.