Foto: Tiina Kõrtsini
Saund
23. aprill 2016, 20:26

Täiendatud 24.04.2016 12:52

GALERII | Veteranirock sai hoo sisse alles pärast päikeseloojangut (47)

Laupäeval tähistati neljandat aastat järjest veteranipäeva, et tunnustada rahvusvahelistel sõjalistel operatsioonidel osalenud mehi ja naisi ning traditsiooniliselt toimus veteranide auks ka rokk-kontsert.

Kui enne kaheksat on rahvas Vabaduse väljakul laiali, siis punkt kell kaheksa kõlab pasunatekoor, inimesed koonduvad lava ette ja kaitseväe erioperatsioonide bänd alustab rahva soojendamisega. Kuulajaskond on mitmekesine, kuid silma jäävad minu kõrvale tulnud punksugemetega noored. Ühel poisil on peas hari, tüdrukutel on neoonvärvides juuksed ja punkstiilis rõivad. Järgmisena tuleb lavale aga Smilers ning pool seltskonnast on nii pettunud, et jalutab platsilt minema. Nemad tulid kontserdile ilmselt teise esineja – No Big Silence´i pärast. Teine pool grupist ei lase ennast aga sel morjendada ja läheb lava ette näppu viskama.

Viimastega on ühte meelt ka enamus publikust, kes hakkab juba lõbusamaks muutuma. Pärast paari laulu ütleb Hendrik Sal-Saller: „Ma saan aru, et te ei tantsi veel, kuna pole pimedaks läinud, aga küll te tantsima hakkate.“ Mehel on õigus – mida rohkem päike looja läheb, seda enam võib inimesi puusi nõksutamas näha. Hiljem jagab Saller ka soovitusi, kuidas kaamerate ees mitte rumal välja paista. „Kui kaamerad on teie poole, seiske tuima näoga, kuid muidu tantsige nagu loomad,“ lõõbib ta.