Foto: Reuters / Scanpix
Melu TV | ÕL TV
22. aprill 2016, 10:18

10 põnevat fakti "Troonide mängu" kohta

Ameerika Ühendriikide telesari "Troonide mäng", mis hullutab inimesi üle maailma, on jõudnud kuuenda hooajani, mis esilinastub 24. aprillil. Siin on aga 10 põnevat fakti sarja kohta.

1. „Troonide mängu“ näol on tegemist maailma ühe kallima telesarjaga – ühe episoodi tootmine maksab keskmiselt 6 miljon dollarit. Sarja kalleim episood („The Battle of Blackwater“ – teise hooaja üheksas episood) maksis lausa 8 miljonit dollarit.

2. Sarja kuues hooaeg on filmitud Põhja-Iirimaal, Hispaanis, Horvaatias ja Islandil.

3. „Troonide mäng“ on oluliselt tõstnud Põhja-Iirimaa külastatavust, tuues piirkonnale sisse hinnanguliselt 100 miljonit dollarit. Piirkonna turismikeskused pakuvad ekskursioone enamikesse võttepaikadesse.

4. Sarjas Jon Snow’d kehastava inglise näitleja Kit Haringtoni vanavanaisa leiutas väidetavalt veekloseti.

5. Rahvusvaheline meedia on ennustanud kuuendas hooajas 13 tegelase võimalikku surma. Sarja tegijad nimetavad algavat hooaega ka sarja kõige verisemaks.

6. Hodorit kehastav näitleja Kristian Nairn on üle 2 meetri pikk, olles sellega meeskonna pikim. Nairn oli enne sarja täiskohaga DJ.

7. Spetsiaalselt sarja jaoks loodud dothraki keele õppimiseks on tehtud mitmeid veebilehti ja raamatuid.

8. Sari võitis 2015. aastal 12 Emmy auhinda, lüües sellega auhinnagala senised rekordid. Kokku on sari viie aasta jooksul võitnud 190 erinevat auhinda, neist 26 Emmy’d.

9. Sarja jaoks võidukaim 67. Emmy auhinnagala toimus samal päeval sarja autori George R. R. Martini 67. sünnipäevaga.

10. Sarja tegijate David Benioffi ja D. B. Weissi sõnul toodetakse sarja ühte hooaega kogu aasta. Nt viiendat hooaega filmiti viies riigis ja 240 päeva. Võttemeeskonda kuulus üle 1000 inimese, 166 osatäitja ning 5000 ekstra.