Sotheby reklaamis Shirley Temple'i briljantsõrmuse oksjonit.Foto: AFP / Scanpix
Maailm
20. aprill 2016, 15:08

Shirley Temple'i sinise briljandiga sõrmus jäi oksjonil müümata

Filmimaailma legendaarse lapstähe, hilisema USA diplomaadi Shirley Temple’i sinise briljandiga sõrmust ei õnnestunud New Yorgi oksjonil maha müüa.

Sotheby avas oksjoni sõrmusele 19 miljoni dollariga ning sulges 22 miljoni peal, mis oli sõrmuse kindlaksmääratud minimaalhind oksjonil. 9,54karaadise teemantiga, mille nimeks on Fancy Deep Blue ('tore sügavsinine’), sõrmuse hinnaks eeldati 35 miljonit dollarit, vahendas BBC.

Shirley Temple'i sõrmus teemantiga Fancy Deep Blue. Foto: Reuters / Scanpix

Sõrmuse kinkis Shirley Temple’ile 12. sünnipäevaks tema isa 1940. aastal, mil see maksis 7210 dollarit. Sotheby’s ollakse täiesti kindlad, et sõrmus leiab ostja. 

Shirley Temple’i sinine teemant on kvaliteedilt, harulduselt ja päritolult väga erandlik kivi.

Temple debüteeris lapsnäitlejana filmis, kui ta oli vaid kolmeaastane. Temast sai 1930. aastate suurimaid Hollywoodi staare, kes majanduskriisi ajal hoidis ülal ameeriklaste moraali. Tänu temale pääses filmikompanii 20th Century Fox pankrotist.

Shirley Temple, 1930ndate lapstäht. Foto: AFP / Scanpix

Üleminek lapstähest täiskasvanu rollidele ei õnnestunud ning Shirley Temple’ist sai poliitik – USA esindaja ÜROs ning USA esimene naissoost protokolliülem Gerald Fordi administratsiooni ajal. Naine töötas USA saadikuna Ghanas ja külma sõja lõpul Tšehhoslovakkias. Shirley Temple Black suri 10. veebruaril 2014, mil ta oli 85aastane.

Shirley Temple Black 2006. aastal. Foto: Reuters / Scanpix