JUTUKAS PEPPER: Jaapani firma Softbanki robot Pepper saab aru, mis tujus inimene on ja valib sellele vastavalt vestlusteema. Softbankil on aga ostjaile range nõue: roboti peal seksifantaasiaid välja elada ei tohi. Foto: Vida Press
Inimesed
16. aprill 2016, 06:00

Roboti tagumiku patsutamine tekitab inimeses kelmikaid mõtteid (1)

Tööstuses-tootmises on robotid tegutsenud juba aastakümneid. Robotsüsteemid keevitavad, värvivad, lüpsavad lehmi ja teevad muudki vajalikku. Üha enam masininimesi on näha igapäevaelus. Lapsed veedavad aega lihtsaid roboteid ehitades ja võistlevad robootikavõistlustel. Katsetatakse haiglaroboteid ja masinaid, kes suudaksid vanureid hooldada. Kuidas inimene robotitesse suhtub, pole siiani täpselt selge. USA Stanfordi ülikooli teadlaste uurimuse järgi tekitab roboti tagumiku kats

Tööstuses-tootmises on robotid tegutsenud juba aastakümneid. Robotsüsteemid keevitavad, värvivad, lüpsavad lehmi ja teevad muudki vajalikku. Üha enam masininimesi on näha igapäevaelus. Lapsed veedavad aega lihtsaid roboteid ehitades ja võistlevad robootikavõistlustel. Katsetatakse haiglaroboteid ja masinaid, kes suudaksid vanureid hooldada. Kuidas inimene robotitesse suhtub, pole siiani täpselt selge. USA Stanfordi ülikooli teadlaste uurimuse järgi tekitab roboti tagumiku katsumine üsna vallatuid tundeid, vahendas Discovery News.

Katseid tehti prantslaste loodud robotiga Nao. See on pisike, umbes 60 sentimeetri kõrgune masinolend, mis suudab rääkida. Nao plastkeha meenutab inimest, sel on olemas käed-jalad ja nägu.

Robot suhtles vabatahtlike inimestega ja palus neil teda aeg-ajalt eri kohtadest katsuda. Katses osalesid nii mehed kui ka naised. Nende sõrme külge olid kinnitatud andurid, millega mõõdeti naha elektrijuhtivust ja reaktsiooniaega.

Edasi lugemiseks: