SÜNDIKOGUJA: Muusik Heini Vaikmaa nägi oma elu esimest süntesaatorit nõukaajal, kui käis ansambli Magnetic Band kitarristina Moskvas.Foto: Laura Oks
Inimesed
15. aprill 2016, 06:00

HEINI VAIKMAA: hakkasin ostma Mahavokile sünte­saatorit – selgus, et müüakse meie endi vana pilli! (1)

Mahavoki bändimees on kogunud aukartust äratava kollektsiooni süntesaatoreid.

Mahavoki bändimees on kogunud aukartust äratava kollektsiooni süntesaatoreid.

"Meie sünt oli Mahavoki juurest ammu lahkunud ja olime bändiga juba arutanud, et DX (Yamaha süntesaatorite seeria – toim) oli ikkagi nii sünge kõlaga, et tarvis samasugune tagasi muretseda," meenutab ansambli Mahavok üks asutajaid ja suur sündikoguja Heini Vaikmaa kunagist pilli ostu, mis võttis ootamatu pöörde.

Leidnud soovitud marki muusikariista müügikuulutuse, võttis Heini telefoni. "Põrutasin otsemaid torusse: siin räägib süntesaatori ostja. Müüja proovis juttu pikemaks venitada. Arvatavasti lootuses, et müüginumbrid tõusevad. Tuli vastuseks, et pillil on pikk ja kuulsusrikas minevik. Isegi ansambel Mahavok on sellega mänginud ja mitmed oma kuulsad lood sellega sisse mänginud. Meie sündimehel Kalev Aasal – mina olin ju kõigest kidravend – oli tõesti selline pill. Siis ei pidanud ma enam vastu, purskasin naerma ja ütlesin, et see mees, kes lugusid sisse tegi, teisel pool räägibki. Siis saime mõlemad suutäie naerda, trehvas nalja hambaga mees olema. Aga tuttav muusik ta ei olnud. Ja liiakasuvõtja ka mitte. Vahest temalgi läks süda heldeks, et asi ometi õigesse koju jõudis."

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99