VEEL ÜKS LOTTE: Punase kleidiga koeratüdrukut on Vanemuise muusikalides mänginud lauljad Gerli Padar (suurel pildil) ja Luisa Värk ning näitlejad Adeele Sepp ja Linda ­Kolde. Nüüd ilmub teleseriaalis ­«Lotte päevikud» pildile veel üks Lotte – näitleja ­Helena Pruuli. Foto: Teater Vanemuine
Inimesed
15. aprill 2016, 06:00

"Lotte" telesarjas mängivad pärisnäitlejad

"Me ei teinud Lotte-seriaali puhul näitlejatele casting’ut, aga arutasime terve konsiiliumiga nimesid läbi, sest kõik peavad ju väljavalitud näitlejatega nõus olema," räägib lavastaja Ain Mäeots sügisel ETV eetrisse jõudvast kaheksaosalisest sarjast "Lotte päevikud". "Lottet hakkab mängima Helena Pruuli, Brunot Priit Strandberg ja Albertit Vallo Kirs."

Konsiiliumi, millest Mäeots kõneleb, kuuluvad peale võttegrupi Lotte-loo autorid Heiki ­Ernits, Janno Põldma ja Andrus Kivirähk. Need kolm on tegijaile kõva tugi, sest koeratüdrukulugude iga detail on neil komakohtadeni paigas. "Lotte-seriaal on suur asi ja autorid tahavad kogu aeg ise juures olla," räägib "Lotte päevikute" režissöör Elo Selirand.

"Neil kolmel ongi ju oma Lotte-maailm."

­Helena Pruuli Foto: Teet Malsroos

Sarja võtted lähevad lahti tuleval nädalal ning ei kuskil mujal kui Lottemaal. "See on ideaalne võtteplats!" kiidab Mäeots ja lisab, et näitlejaid ei sunnita koletult suuri loomamaske kandma.

"See oli minu esimene tingimus, et suuri maske ei tule," rõhutab Mäeots, kes on lavastajana Vanemuise lavale toonud ka muusikalid "Detektiiv Lotte" ja "Kosmonaut Lotte".

"Kui näitleja miimika ära tapame, siis on Tallinki Lotte valmis, aga seda ma ei taha. Meie teeme samamoodi nagu Vanemuise Lotte-muusikalide ajal – grimmi ja väikeste lisadetailide toel."

Mäeots ütleb, et sarja "Lotte päevikute" tarvis on valminud uued lood, kuid neis on elemente ka vanadest. Lauludki, mille autor on helilooja Priit Pajusaar, on tuttuued. Igas osas on üks laul ja nende salvestamine juba käib.

"Mul juba põlved värisevad suure vastutuskoorma all," naerab Mäeots vastu võtteid.

"Laste ootused on ju nii kõrged!"

Lavastaja ütleb, et õnneks on tal enda viie lapse kujul kodus ekspertgrupp olemas. "Tristan on juba 10aastane ning enam Lottet ei fänna, aga ülejäänud neli on kõik fännid," muigab Mäeots, et neliku esimene arvamus kõlas lootustandvalt: "Nojah, seda sarja vaataksime küll!"