Pipi Pikssukk (Inger Nilsson) rootslaste omaaegses filmisarjas Foto: Vida Press
Inimesed
11. aprill 2016, 10:41

SKANDAAL: Pipi Pikksuka papagoid ähvardab surmaotsus (11)

Rootslased on raevus: Pipi Pikksuka papagoina tuntud Douglast ähvardab surmaotsus.

Filmis „Pipi Lõunamerel“ mänginud 48aastase Douglase ränk saatus on rootslased barrikaadidele ajanud, kirjutab Ilta-Sanomat. Staarpapagoid ähvardab Rootsi meedia teatel magamapanek, sest tema puur on ametnike väitel liiga väike.

Douglas on veetnud õdusat pensionipõlve liigikaaslase Gojani seltsis 3,3 ruutmeetri suuruses puuris Malmö roomajate keskuses. Kuid ametnike nõue lindudele suurem puur hankida põrkas vastuseisule. „Mul pole nii suurt puuri,“ kurtis hooldaja Frank Madsen veebiküljele The Local.

Malmö roomajate keskuses loodetakse, et Douglasele leitakse uus kodu, mis vastaks võimude nõuetele. Kui aga seda ei leita, tuleb linnule ots peale teha. Lind pole enam kaugeltki verisulis ega suuda ajalehe Expresseni teatel enam lennata. „Välipuuris ei saaks papagoi olla, ta külmetuks,“ lisab Madsen.

Twitteris on puhkenud Douglase saatuse üle suur vaidlus. Rootlased nõuavad, et ametlikud jätaksid linnu rahule. Nii saaks omaaegne filmitäht viimased eluaastad tuttavas keskkonnas veeta.

Ka Pipi osatäitja Inger Nilsson on papagoid kaitsnud. „Keegi võiks talle halastada. Keegi, kellele meeldivad linnud ja kel oleks pakkuda suurem puur,“ ütles ta Expressenile.

Douglase tulevik on Ilta-Sanomate teatel ennegi ohus olnud. 2003. aastal uurisid võimud, ega lind pole Rootsisse ebaseaduslikult toodud. Aftonbladet kogus papagoi toetuseks ligi 50 000 allkirja ning uurimine jäeti sinnapaika.