Jaak Kilmi suusarajalFoto: Riho Lüüs / Red Bull
Film
9. aprill 2016, 17:03

Filmimees Kilmi stardib 200kilomeetrisel suusamaratonil

Filmimees Jaak Kilmi on ka tubli spordimees - homme stardib ta koos suusamaailma tippudega 200 kilomeetri pikkusel suusamaratonil.

Põhja-Rootsis Jokkmokkis toimuval Red Bull Nordenskiöldsloppet murdmaavõistlusel, kus Jaak Kilmi osaleb, antakse start hommikul kell kuus.
Neljasaja osalejaga suusamaratonil lähevad rajale muuhulgas 32 naist, 13 eestlast ja maailma murdmaasuusatamise paremik. Stardinumbri on saanud
Jörgen ja Anders Auckland, tänavuse Vasaloppeti võitja Jon Christian Dahl, Jörgen Brinck, Jerry Ahrlin, Johannes Dürr ja Britta Johansson-Norgren, edastas Red Bull.

Kuna kevad on Lapimaale jõudnud, siis esialgset 220 kilomeetri pikkust distantsi ei ole võimalik sõita. Vahepeal 180 kilomeetri peale tõmmatud distants suudeti päev enne võistluse algust siiski 200 kilomeetri peale venitada. "Rada on veidi lühem, aga oluliselt raskem, 2016. aastal ei kulge maratonirada mööda järvejääd vaid metsastel küngastel,” kommenteeris võistlusvalmis Kilmi. Lootes küll mitte ära sõnuda, siis pakub Jaak, et võiks enne pimedat kohale jõuda: “Arvan, et mul kulub 15-16 tundi."