Briti reklaamistandardite amet keelustas Gucci reklaami.Foto: Internet
Ilu ja mood
7. aprill 2016, 13:43

Kondikubuga Gucci reklaam keelati ära (4)

Briti reklaamistandardite amet keelustas Gucci reklaami, nimetades ülikõhna modelli poosi ja proportsioone vastutustundetuks.

Itaalia moebränd avaldas eelmise aasta lõpus reklaamivideo, kus modellid tantsisid muusika saatel, kirjutab The Guardian. Reklaami viimane osa, mis jooksis detsembris ajalehe The Times veebiküljel, sisaldas stoppkaadreid üksikute modellidega.

Tüliõunaks osutus 17aastase modelli Avery Blanchardiga reklaam, mille kohta Briti reklaamistandardite ametile (ASA) esitati kaebus modelli liigse kõhnuse tõttu. ASA otsustas, et neiu on tõesti ülemäära kõhna kehaga.

„Lisaks pikendas tema poos ülakeha ning toonitas pihta, nii et see paistis väga kitsas,“ lisas ASA. „Võtsime arvesse ka seda, et modelli sünge näoilme ja tume meik, eriti silmaümbruses, jättis näost liiga kõhna mulje.“ Seetõttu otsustas ASA, et modell näeb ebatervislikult peenike välja ning seetõttu on reklaam vastutustundetu.

ASA manitses Guccit, et firma kasutaks edaspidi vastutustundlikke fotosid. Moefirma ei näinud reklaamis midagi laiduväärset: modellid olla saledad, kuid mitte ebatervislikult kõhnad. Lisaks polevat reklaamides näidatud modellide luid, mis toonitaks kõhnust. Ka meik olnud pigem kerge kui tugev, et näojooned liiga kõhnad ei paistaks.