Foto: Laura Oks
Inimesed
6. aprill 2016, 23:21

GALERII | MARIAH CAREY EESTLASTELE: "Tahan teada, kuidas armastus teie keeles kõlab!" (30)

Estonia we are here #sweetsweetfantasy #pip #lambily #LYM #tourlife ✈️💕✨ A photo posted by Mariah Carey (@mariahcarey) on Apr 6, 2016 at 10:06am PDT

Ei mingit diivatsevat hilinemist nagu mitmel varasemal Euroopa kontserdil! Täpipealt kell üheksa kandsid kuus hõbedases jakis tantsupoissi Mariah Carey Saku suurhalli lavale nagu mõne tähtsa valitsejanna. Lauljanna trikoo küütles valguse käes aga veelgi eredamalt. Poolteisetunnise kontserdi jooksul jõudis ta kanda viit lavarüüd.

Kell on pool kaheksa, kui eestimaine DJ Bad J end laval diskoripulti seab, et staarlaulja etteasteni meeleolu luua. Kontserdilised ehk tallekesed, nagu Mariah oma fänne hellitavalt nimetab, kogunevad visalt ja read on saalis veel üsna hõredad. Kõige kärmemalt täituvad teise tasandi istekohad, mida sai soetada soodsaimalt, 49 euroga.

Kuna viieoktaavilise hääleulatusega Mariah on eelkõige tuntud ballaadilaulja, pole tegu näpuviskamiskontserdiga ja seisukohtade asemel laiub saalipõrandal 31 toolirida. Esiritta pääsuks tuli välja käia 295 eurot. Tõsi, sellega kaasnevad Carey "Sweet Sweet Fantasy Touri" lamineeritud kaelakaart, meene ja võimalus kasutada eraldi sissepääsu.

Kõik kohad ei täitugi. Parter paistab küll lõpuks enam-vähem väärikas välja, ent nukker tühjus haigutab alumisel tribüünil täpselt lava vastas. Mariah on aga kohale meelitanud nii mõnegi muusikainimese, teiste seas Birgit ja Indrek Sarrapi, Uku Suviste, Rolf Roosalu, Maikeni, Kaire Vilgatsi ja Dagmar Oja.

Meelitab kohaliku noormehe lavale

Bändimehed ja taustalauljad rivistuvad laval punkti pealt kell üheksa ja lahti lähebki tuledemäng. "Aitäh! Kas teil läheb hästi?" tervitab Mariah pärast avalugu rahvast ja leelotab seejärel meelalt: "Estoniaaaaaa!"

Foto: Laura Oks

Inimesed hüppavad juba esimeste lugude ajal esiridades püsti ja õõtsutavad õhus käsi, üks vehib suure südamegagi. Keegi on oma pisitütrega kontserdile tulnud ja Mariah, kes on ise nelja-aastaste kaksikute ema, tervitab tüdrukukest ja palub talle aplausi.

Kuniks lauljanna kuluaarides riideid vahetab, rõõmustavad publikut kuumad plastilised tantsupoisid, kes ei pea paljuks oma treenitud ülakeha paljastada. Mariah naaseb liibuvas suure lõhikuga sädelevroosas kleidis ja esitab emotsionaalselt hiti "Always Be My Baby", mille ajal näitavad kolm ekraani lava taustal teda koos tütar Monroe ja poeg Moroccaniga aega veetmas.

Siis kutsub Mariah üllatuslikult lavale tumedanahalise laulja Trey Lorenzi ja esitab temaga dueti, mehel korduvalt käest kinni võttes. Lauljanna jätab järjekordseks kostüümivahetuseks Tray ennast asendama. "Kas keegi tahab lavale tulla?” lõõritab Mariah taas püünele kõndides. Käima läheb laul "Touch My Body" ning tantsupoisid leiavad publiku seast ühe valges t-särgis noormehe ja viivad ta lava peale toolile istuma. Näib, nagu hakkaks Mariah talle sületantsu tegema. Mehel seotakse silmad kinni. Tema etteaste jääb siiski lühikeseks – peagi tõmbab laulja tal silmsideme eest, palub talle plaksutada ja saadab ta tagasi kohale.

Lavalt tulev valgus on kohati pimestav, aga muidu pole šõule midagi ette heita. Tantsijate kavad pildiraamidega ja fotokaameratega on efektsed. Paaril korral toob Mariah kuuldavale pea ultrahelikõrgused noodid jumal teab mitmendast oktaavist.

Pärast tempokamat laulude plokki sammub ta taas lavale pikas õhtukleidis – oma neljandas tualetis tunni jooksul. "Ma tahan teada, kuidas armastus teie keeles kõlab," teatab ta Mariah laseb publikul kaks korda karjuda: "Ma armastan sind!” Mispeale ta toob kuuldavale ballaadi "Against All Odds”, mille ta salvestas aastate eest poistebändiga Westlife ning seejärel menuloo "One Sweet Day". 

Duett Whitneyga toob pisarad silma

Esimest korda saab Eesti kontserdipublik näha duetti, kus üks osapool on siit ilmast lahkunud ja laulab videolindilt: nõnda esitab Mariah oma kuulsa konkurendi Whitney Houstoniga, keda näeb suurelt ekraanilt, dueti "When You Believe". Laulunumbri pühendab Mariah loomulikult Whitney mälestusele ega jäta ütlemata, et igatseb kadunud kolleegi väga. Laulu lõpus pühib lauljanna liigutusest silmi. Aplaus võtab üles senisest suuremad detsibellid.

Seejärel pühendab Mariah siinsele publikule vast oma kuulsaima ballaadi "Hero", mida ta nimetab pidulikuks lauluks. Järgnevad " We Belong Together" ja "Without You". Hitivaesuse üle sel kontserdil kurta ei saa.

Kokkuvõttes jätab Mariah staaritsejaimagost hoolimata laval sooja ja sõbraliku mulje ning vestleb kontserdikuulajatega palju.