Ants AntsonFoto: TIINA KÕRTSINI
Talisport
6. aprill 2016, 13:12

Tallinna linn soetas 40 000 euro eest Ants Antsoni kuldmedali! (31)

Tallinna linn otsustas soetada olümpiavõitja Ants Antsoni 1964. aastal Innsbruckis IX taliolümpiamängudel 1500 m kiiruisutamises võidetud kuldmedali, et jäädvustada Eesti esimese taliolümpiavõitja ja teeneka tallinlase Ants Antsoni mälestust.

Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvarti sõnul on Ants Antsonil märkimisväärne panus meie riigi spordiarengusse ja – ajalukku.

„See, et spordilegendi olümpiamedal võiks olla linna kätes ja kõigile huvilistele nähtav, oli maestro Eri Klasi idee ja suur soov ning seda mõtet toetas igati Edgar Savisaar,“ selgitas Kõlvart. „Medali soetamise eesmärk on jäädvustada Eesti esimese taliolümpiavõitja ja teeneka tallinlase Ants Antsoni mälestust ning teha avalikkusele nähtavaks olümpiavõitja auhind.“

Abilinnapea sõnul hakatakse medalit eksponeerima Tondiraba jäähallis, kus kannab Ants Antsoni nime üks treeningväljak. Antsoni nimeline ja ISU nõuetele vastav treeningväljak on jäähalli üks kolmest jääväljakust, mis on kasutusel iluuisutamise, kiiruisutamise ja jäähoki treeninguteks.

Olümpiavõitja Ants Antson suri 31. oktoobril 2015. aastal. Olümpiamedali omandas Viktor Kaasik, kes oli nõus selle Tallinna linnale müüma, kuna olümpiavõitja Ants Antson oli põline tallinlane.

Tallinna linnavalitsus kiitis tänasel istungil heaks Viktor Kaasiku ja Tallinna linna vahelise müügilepingu projekti olümpiavõitja Ants Antsoni 1964. aastal taliolümpiamängudel võidetud kuldmedali ostmiseks. Ühtlasi eraldati linnavalitsuse reservfondist Tallinna Spordi- ja Noorsooametile 40 000 eurot Ants Antsoni 1964. aasta Innsbrucki taliolümpiamängudel võidetud kuldmedali ostmiseks.