Foto: Klassikokkutulek / VaataFilmi
Film
4. aprill 2016, 10:43

EESTI OMA MEGAHITT: milline film jõudis esmakordselt Eesti kinoturul seitsmekohalise kinokassani?

Möödunud nädalavahetusel tegi publiku poolt palavalt armastatud komöödia „Klassikokkutulek“ taas kinoajalugu, jõudes esmakordselt Eesti kinoturul seitsmekohalise kinokassani.

Film oli pühapäeva õhtuks kogunud 1 002 782 eurot piletitulu, milleni pole siinmail jõudnud ka ükski Hollywoodi megahitt.

Kinosaale naerust rõkkama pannud lugu on tänaseks ka läbi aegade vaadatuim Eesti film. Enam kui 40 kinos on seda  näinud 183 646 inimest ehk umbes iga seitsmes eestimaalane. Kui kinokassalt on  „Klassikokkutulek“ absoluutne võitja, siis külastajate arvestuses on ees veel vaid kaks auväärt Hollywoodi giganti: animafilm „Jääaeg 3“ 186 682 külastuse ja „Avatar“ 194 327 külastusega.

„Klassikokkutuleku“ levitaja VaataFilmi esindaja Siim Rohtla sõnul ei suuda ta endiselt filmi kassa- ja vaatajanumbreid uskuda.

„Sellist tulemust poleks osanud keegi uneski näha,“ ütles miljonifilmi levitaja Rohtla. „Pöörase kinokassa eest võlgneme tänu muidugi Eesti rahvale, kes „Klassikokkutulekut“ nii palavalt armastama on hakanud.“

„Klassikokkutuleku“ tootjafirmal Taska Film on plaan juba 2017. aasta veebruaris kinodesse tulla uue komöödiafilmiga „Sangarid“, mille aluseks „Klassikokkutuleku“ kaasstsenaristi Martin Alguse originaalstsenaarium ning lavastajaks Jaak Kilmi. Ka selles filmis on peategelasteks kolm mehepoega, kuid seekord liigutakse ajas tagasi 1980. aastate noorte Viru ärikate maailma.

Ülejärgmise aasta plaanidesse kuulub aga „Klassikokkutuleku“ dramaatiline ja vähemalt sama humoorikas teine peatükk. Taska Film planeerib „Klassikokkutulek 2“ võtteid aastasse 2017 ning kinodesse jõuab film aastal 2018. “Klassikokkutulek 2” toob vaatajate ette sündmusteahela, kus Andres ja Mart valmistavad Toomasele ette poissmeesteõhtut ning ootamatult on õigeks ajaks vaja jõuda nii pulma kui süsimusta huumoriga varjutatud matusele.