Ariel ja Eri Klas 2015. aasta juunis.Foto: Teet Malsroos
Saund
3. aprill 2016, 10:14

Ariel Klas: Eri unistas veel oma viimastel elukuudel, kuidas ta seisab algaval suvel dirigendipuldis (25)

Tallinna Filharmoonia pühendab tänavuse Birgitta Festivali oma kauaaegsele kunstilisele juhile ning festivali asutajale Eri Klasile.

Tänavune festival kannab alapealkirja "Armastusega Eri Klasilt". Tallinna Filharmoonia direktori Margit Tohver-Aintsi sõnul on festivalile alapealkirja andmine Eri Klasi auks kummardus tema tehtud tööle, mida nüüd ilma temata jätkatakse. 

Maestro lese Ariel Klasi sõnul oli Eri sellesuvise festivaliga seotud seni, kuni tervis lubas. "Veel oma viimastel elukuudel unistas ta, kuidas seisab algaval suvel dirigendipuldis. See mõte vaimustas ja ahvatles teda viimaste elupäevadeni,” meenutas Ariel.

"Birgitta Festival oli Erile nagu lihane laps, kelle heaks ta oli valmis töötama varahommikust hilisõhtuni,” lisas Ariel Klas.

Tänavuse festivali kava on viimane, mida sai koos Eri Klasiga arutatud ja planeeritud, sõnas Margit Tohver-Aints. "Maestro väljenduslaad oli alati väga innustav, haarav ja sütitav. Just temaga leidsime parima loomingulise meeskonna, kes viib ellu tänavuse festivali omaproduktsiooni Mozarti "Reekviem ... ja elu enne" 18. ja 19. augustil," rääkis Tohver-Aints.

Lähiriikide ainus rahvusvaheline muusikateatri festival Birgitta Festival 2016 toimub Pirita kloostri varemete vahele ehitatud ooperimajas 13.-21. augustini. 12. korda toimuval Birgitta Festivalil etendub kuuel augustiõhtul viis erinevat muusika- ja tantsulavastust.