Foto: Politsei
Eesti uudised
2. aprill 2016, 16:58

FOTOD | Võrus otsiti kadunuks jäänud Markkust (37)

Paralleelselt 21-aastase Mati otsingutega Tartus korraldati täna järjekordsed maastikuotsingud ka Võrus, kus püüti leida rohkem kui viis kuud tagasi kadunuks jäänud 17-aastast Markkust. Otsingud kahjuks tulemust ei andnud.

Umbes ruutkilomeetriselt alalt leiti riideid ja konte, kuid politsei selgitas, et tegemist ei olnud inimluudega ja riided ei kuulunud otsitavale, teatas Lõuna prefektuuri pressiesindaja.

Ka teatas üks härra, et leidis lume sulades mobiili. Politsei kontrollis telefoni ja tuvastas, et see ei ole Markkuse oma.

Otsiala oli planeeritud Estsar vabatahtlike kasutuses oleva rakenduse arvutuste pōhjal. See rakendus modulleerib tōenäolise otsinguala tuginedes mitmetele tuhandetele varasemate andmetele.

Maastikuotsingutel osalesid lisaks politseinikele ka abipolitseinikud, kaitseliit, Estsar vabatahtlikud ja teenistuskoer.

Kuigi otsingud kauaoodatud tulemust ei andnud, on siiski veendumus järjekordse ala osas, kus Markkust ei ole, hindas politsei. Edaspidi plaanitakse teenistuskoerte abil veel teatud alad läbi käia.

Markkus jäi kadunuks 2015. aasta 24. oktoobri öösel kella 00.30 paiku.