Emma WatsonFoto: AFP
Inimesed
1. aprill 2016, 13:05

Emma Watsoni kreemireklaamist tuli paks pahandus (2)

„Harry Potteri“ täht Emma Watson poseeris paar aastat tagasi näovalgendusvahendite reklaamis, aga skandaal puhkes alles nüüd.

Ajakirja People teatel reklaamis näitlejatar 2013. aastal Aasia maades Prantsuse firma Lancôme näovalgendussarja Blanc Expert. Internetiajakiri Gal-Dem tõstatas äsja probleemi: kuna Watson on valge nahaga, jätab Prantsuse kosmeetikahiid mulje, et tema jume on Blanc Experdi kasutamise ideaaltulemus.

Gal-Dem näeb selles vastuolu, kuna Emma Watsonist on jäänud mulje kui valgete naisõiguslaste ebajumalannast.

Ent Watsoni esindaja avaldas kriitikutele kiire vastulause. „Paljudel artistidel on tihtipeale piiratud sõnaõigus selle üle, kuidas nende fotosid kasutatakse, kui reklaamileping on juba kord sõlmitud. Ma ei saa kommenteerida oma kliendi varasemaid lepingulisi kokkuleppeid Lancôme’iga. Ent mu klient ei osale enam ilutoodete reklaamimises. Need ei peegelda alati kõigi naiste mitmekesist ilu.“

Lancôme ei näe midagi laiduväärset selliste toodete müügis, mis väidavad end nahka valgendavat või säravamaks tegevat. „Lancôme lõi Blanc Experti 20 aastat tagasi. See säravdab ja ühtlustab nahatooni ning annab tervisliku jume. Sellelaadne toode, mida pakub iga kaubamärk, on Aasia naiste iluhoolduse lahutamatu osa," ütleb firma esindaja People Style'ile.