Video: Teet Malsroos
Saund
30. märts 2016, 18:51

Aasta helitehnik Kristo Kotkas: ükski abikaasa pole õnnelik, kui teine on öösiti ära (1)

Muusikaettevõtlusauhindade jagamisel teist aastat järjest parimaks helitehnikuks tunnistatud Kristo Kotkas tänas trofeed vastu võttes oma naist Piretit, et too sellisel alal töötava inimese kõrval vastu peab. „Ma usun, et ükski abikaasa pole ju õnnelik, kui teine on tihtipeale öösiti ära,” selgitab mees, kes krutib heli Tanel Padar & The Suni ja mitmete teistegi artistide kontsertidel.

“Loomulikult ei ole minu töövaldkond ainuke selline, kus on vaja öösel ära olla, aga ma arvan, et abikaasa oli selle tänu ära teeninud, sest aastaid-aastaid sama asja kannatada on omaette katsumus. Eriti kuna me oleme just nädalavahetustel esinemistel. Kui normaalne inimene lõõgastub ja käib väljas, siis mina olen alati tööl. Meil ei olegi naisega erilist võimalust koos tavalise inimese moodi peol käia,” räägib Kotkas.

“Ma ei uskunud, et õnn naeratab niimoodi kaks korda järjest,” tunnistab ta. Oma sõnul oli ta arvanud, et sel aastal läheb au veelgi kogenumale tegijale, Smilersi helitehnikule Andrus Arbale, kes on olnud ka tema õpetaja.

Kontsertide helindamise kõrval salvestab ja produtseerib Kotkas oma stuudiotes muusikat. Just tema vastutab telešõude „Eesti otsib superstaari”, „Su nägu kõlab tuttavalt” ja „Laula mu laulu” heli eest.

“Viimased paar aastat on mul õnnestunud sisuliselt iga päev rakkes olla. Ainuke õnn asja juures on see, et mulle tõesti meeldib see, millega ma tegelen. Tänu sellele suudan ma ka, naeratus näol, seda tööd edasi teha,” räägib Kotkas.