Tele

"C-Komando" palub abi, et 15aastane poiss ei peaks enam koole vahetama (56)

LISA KOMMENTAAR

tyy1. mai 2016, 18:44
milline on ema puude raskus?
milline on ema töövõimetus aste ?
milline on poja puue ?
kas toitja kaotuspensioni saadakse ?
milline oli varem isa sissetulek? Pension, puue, töövõimetus jne
On veel teatud tingimustel kodust kaugemal kui 50 km õppiva õpilase toetus.
Mina näen et sel perel ON piisavalt sissetulekut ja probleem asub mujal.
Oskamatuses elada.
Töövõimetuspension koosneb:
- baasosast (B), mis on kõigile ühesuurune 153,3035 eurot kuus (1. aprilli 2016 seisuga).
- staažiosast (S), mille suurus võrdub pensioniõigusliku staaži aastate arvu ja aastahinde korrutisega.
- kindlustusosast (K), mille suurus sõltub sellest, kui palju on pensionisaaja palgalt alates 1999. aasta
1. jaanuarist makstud sotsiaalmaksu.
Kui arvutatud töövõimetuspension jääb väiksemaks kui rahvapensioni määr (167,40 eurot), siis makstakse töövõimetuspensioni rahvapensioni määra ulatuses.
Vanaduspension 30-aastase pensioniõigusliku staaži korral on 318,72 eurot.
Toitjakaotuspensioni saamise õigus on:
- Eesti alalisel elanikul;
- tähtajalise elamisloa või elamisõiguse alusel Eestis elaval välismaalasel.
Toitjakaotuspensioni arvutamise aluseks võetakse suurem järgmistest:
1) toitja staažiosa ja kindlustusosa alusel arvutatud vanaduspension;
2) vanaduspension 30-aastase pensioniõigusliku staaži korral.
Baasosa suurus alates 01.04.2016 - 153,3035 eurot
Aastahinde väärtus 5,514 eurot (punkt 1 iga aasa kohta lisa)
Toitjakaotuspensioni suurus on:
1. kolmele ja enamale perekonnaliikmele 100% arvutamise aluseks võetud vanaduspensionist;
2. kahele perekonnaliikmele 80% arvutamise aluseks võetud vanaduspensionist;
3. ühele perekonnaliikmele 50% arvutamise aluseks võetud vanaduspensionist.
Sandy9. aprill 2016, 13:01
Kas tänaseks on õnnestunud probleem lahendada?
Urrr31. märts 2016, 22:28
Kuidas kavatseb see alaealine korteriüüri tasuda kui töödki pole?
Heasüdamlik31. märts 2016, 17:46
Aga aitame otsida siis odavamate kuludega
südamele koputaja1. mai 2016, 18:53
mis saab veel odavam olla kui 10 m2 tuba sotsmajas ja ka sellel mitme kuune võlg ? Ilmselgelt mammi joonib ega suvatse lihtsalt maksta.
Heasüdamlik31. märts 2016, 17:44
Aga aitame otsida siis odavamate kuludega
Valdis31. märts 2016, 17:38
Kallis rahvas! Olge selle annetamisega hästi ettevaatlik. Meie kollektiivile läks lugu hinge ja täna hommikut alustasime välkkoosolekuga, et teha kollektiivselt suurem annetus. Tekkis aga palju küsimusi pere edasise toimetuleku, sissetulekute suuruse (toitjakaotuspension, pereema töövõimetuspension jms) ja varasema toimetulematuse põhjuste (kus olid nõustajad varem?) jne jne. Koostasime ühiselt konkreetsete küsimustega kirja, postitasime selle C-komando Facebooki lehele, aga SEE KUSTUTATI VÄLGUKIIRUSEL!!! Inimesed, midagi on selle looga ja rahakogumisega raudselt valesti!
B31. märts 2016, 17:46
Miks te kirjutate avalikult. Mina küll toetasin. Ja ei kahetse
Valdis31. märts 2016, 18:06
Ma olen isiklikult toetanud abivajajaid märkimisväärselt ja teen seda pidevalt. Loomulikult kirjutan ma avalikult, kui elementaarsed küsimused, mis on annetajale olulised, kustutatakse nendest välja tegemata. Näiteks kui saatejuhi isikliku osaühingu kontole annetus teha, tuleb sellelt maksta meie raamatupidaja sõnade kohaselt tulumaks. Kas teadsite seda? Annetajad maksavad kinni meile teadaoleva info kohaselt ka maakleritasu 100%. Kas maakler ei võiks võtta erandkorras vähem vahendustasu ja kas teadsite seda? Me oleme nõus minema notarisse tehingu juurde ja praeguseks oleme valmis toetama ostu 2800 euroga, aga meiega ei suhelda, vaid meie postitus kustutati! Kas on ikka vaja raha selle perekonna jaoks või on siin mingi muu "mäng"?
Mul tekkis ka31. märts 2016, 18:41
kohe mõte, et kui nad praegu ei suuda kuus 160 euri elamispinna eest maksta, palju siis uue ja suure elamispinna eest tuleks neil maksta? Kas varsti ei läheks see uus sundmüüki võlgade tõttu? Enne, kui vastust ei saa, ei anneta ka.
...31. märts 2016, 22:26
Selles majas talvisel perioodil võivad kommunaalid koos elektriga jääda umbes samasse suurusjärku, igatahes ei ole seal sellist suurt säästu nagu C-Komando väidab. Tõsiselt vastutustundetu käitumine saatetegijate poolt - näiliselt nagu aidatakse, tegelikult pannakse inimesele, kellel ilmselgelt puudub igasugune isemajandamise oskus, peale igakuine rahaline kohustus, mis ei ole talle jõukohane. Isiklikust korterist ei saa, käed taskus ja võlad taga, lihtsalt minema jalutada, kui olukord taas keeruliseks kisub.
Vaike31. märts 2016, 23:07
Ma ei saa kohe üldse aru - see perekond on juba korra sellesse ämbrisse astunud - saanud kingituseks korteri ja sealt võlgade tõttu välja tõstetud. Mis te nalja teete? Kohalikul omavalitsusel on sotsiaalpinna andmise kohustus, tehtagu seda! See pere ei ole Eestis esimene ega viimane, kes konkreetselt ei OMA elamispinda. Milleks niisugune tsirkus? Tuhanded kui mitte kümned tuhanded eesti pered elavad üüripindadel, sealhulgas sotsiaalpindadel, miks sellele perele ei sobi??? No ja 10 ruutmeetri eest 160 eurot aastaringselt - see on muidugi vale. Sääraste "uih ja aih" emotsioonidega ei saa peret majandada. Ja kümnel ruudul kahekesi elamine ei ole ka mingi ilmaime, mida ohkides ja puhkides vaadata. Sedasi võiks ju käia puhisemas kõikide Eestimaa sotsiaalmajade tubades. Midagi on siin loos valet ja võltsi. Miks tuleb teha annetused saatejuhi isiklikult osaühingule? Miks ei anna C-komando mõistlikke selgitusi täiendavalt? Lihtsalt "appi, makske raha sellele kontole!" ja kõik. Suur saladus on see, kuidas eelmisest korterist ilma jäädi ja samuti see, millised saavad olema uue korteri ülalpidamiskulud. Ja selle vahele on tehtud telesaade täis itku ja valesid...
Hmm1. aprill 2016, 23:21
Eelmisest korterist ei jäädud ilma, see lagastati ära ja lasti võlgade eest jalga!
Ametlik väljatõstmine või ise jalga laskmine?2. aprill 2016, 20:12
Kes oli ja on eelmise omanik? Kas arved tiksuvad ka seal edasi, mis sai võlgadest? Miks selles saate osas ei võetud vastutust eelmiste abistajate ees, täpsema infoga? Kuhu ikkagi jäi pöördumine võlanõustaja poole? Seda ei saa ju lugeda kordaläinud aitamiseks, kui aidatav alles kõike kaotades võtab ühendust hoopis uuesti saatejuhiga, kes lihtsalt pakub lahenduse, et annetage, inimesed.
Elo2. aprill 2016, 20:18
Nende arvele ei saa raha kanda, sest nad laristavad selle raha ära. Neile oleks vaja sellist tugiisikut, kes oleks usaldusväärne, kelle arvele laekuks raha ja kes oskab majandada nende väikeste sissetulekutega.
Tean ühte inimest, kes niiviisi juba aastaid elab: üürida makstud, olemas TV, ajalehed, telefon, suitsud, söök, ravimid ja natuke taskuraha.
nujh31. märts 2016, 17:01
Ma ei saa aru mis teil inimestel siin viga on nagu ja riigil samamoodi oli ju näha selgelt väga hästi et need inimesed ei saa hakkama kõrvalise abita elu lõpuni nagu .Nad on nõrgemad ja selline käitumine riigi poolt kui ka inimeste poolt on vastik ausalt öeldes põhimõtteliselt umbes siuek suhtumine et viskame prügikasti.Mina kui eesti maksumaksja ei kannata siukest asja näha ma tahaks loota et maksan makse sellisele riigile kes samas toetab endast nõrgemaid inimlikke tingimustega.See on üldse absurd et selline saade tehti ja inimesed peavad paluma abi inimestelt see peaks iseenesest mõistetav olema et nad saavad selle abi riigi poolt kui vaja.See oli lihtsalt haige ja tegemata töö riigi poolt loodan et ei pea sellist asja nägema enam iial isegi minul oli juba vesi kurgus.21 sajand eestis räägivad ametnikud kui hästi ikka kõik siin on ja saadavad rahad igale poole mujale kui samas omad inimesed sellises seisus on.Siukest asja ei tohiks olla.Kuna mul see võimalus on siis saadan ka kontole omapoolse panuse ja loodan et nad saavad selle korteri ja valla poolt loodaks komunaalidega vastutulelikust neile.Jäägem inimesteks ikka ja hoolitsegem üksteise eest ikka.
abistaja1. mai 2016, 19:02
selline tädi on puuk kes elab sinu verest, kui oled aastaid ISE temaga toimetanud laulaksid hoopis teist laulu.
Elo31. märts 2016, 15:01
Toimetulekutoetusega peaksid nad ilusti välja tulema. Makstakse kommunaalkulud ja elekter. Kätte jääks neil 305 eurot. Urve ei oska elada, hea tahtmise suures saaks ta raha säästa. Elan kahe lapsega toimetulekutoetusest, saame säästa ja puudust ei tunne.
Elo31. märts 2016, 14:56
Urve ei oska elada. Ei tea, kas ta saab pensioni või toimetulekutoetust. Kui toimetuleku toetust siis kahe peale 130+130+45=305. Makstakse kommunaalkulud ja elekter. Kätte jääb 305 eurot. Sellega elab ilusti ära, eriti kui veel vallavalitsus aitab neid igati, hambaarstil käimised jne. Mina saan kahe lapsega toimetulekutoetust, elan ilusti ära. Urve ei oska lihtsalt majandada, kui ta väga tahaks, suudaks ta natukene raha kõrvalegi panna.
mis jama31. märts 2016, 18:45
kirjutad, esiteks see naine on ju invaliidsuspensionil, sellisel juhul ei saa mingit toimetulekutoetust, saab ehk ühele lapsele määratud lasteraha. Pealegi ei maksta toimetulekutoetust igale inimesele, vaid perekonnale ehk siis ühekordselt.
Elo31. märts 2016, 20:52
Kui ta ei saa toimetuleku- ja vajaduspõhist peretoetust, ei ole tema sissetulek nii väike. Kui ta saab invaliidsus- ja toitekaotuspensioni, saab ta kuus kõvasti üle 500 euro, ehk isegi 600 eurot. Selle rahaga peaks küll suutma arved maksta. Sellest rahast peaks jätkuma söögiks ja riietes, ning hügieeni vahenditeks.
Elo31. märts 2016, 20:57
Toimetulekutoetust võib saada aastaid, kui sa saajaks kvalifitseerud.
muk31. märts 2016, 12:03
eesti poliitika on eht andrusansiplik- statistiliselt on kõik korras, numbrid näitavad tõusu, eelarve on plussis, keskmine palk tõuseb... tegelik elu on midagi muud.
sens31. märts 2016, 08:45
Pole midagi ütelda,pagulastele poetakse viimseni persse aga noh vaadake kes on meie sots.minister siis saab ka teiesugustele oinastele kõik selgeks.
sens31. märts 2016, 08:45
Pole midagi ütelda,pagulastele poetakse viimseni persse aga noh vaadake kes on meie sots.minister siis saab ka teiesugustele oinastele kõik selgeks.
Siia31. märts 2016, 08:37
kohe kõrvale suured pealkirjad meediast:Eesti võtab vastu "pagulased" ,Eesti annab "pagulastele"tasuta elamispinna.Kes või mis see Eesti on?Kui sellel Eestil ei ole elamispinda anda eesti peredele siis on see Eesti üks kari Brüsseli poolt äraostetud kurjategijaid.Kõik need eesti pered kes vajavad elamispinda peaksid ühinema ja selle eesti käest nõudma kas või kohtuga omale tasuta elamist.Täpselt niisugust nagu saavad need prussakad kes üle piiri ronivad.
Lee31. märts 2016, 08:16
Ääretult tore ja armas poeg!! Imestama paneb Eesti riigi sotsiaalsüsteem....sellisel perel oleks pidanud lapse sünnist saati tugiisik olema,kes aitaks ja õpetaks nn.toimetulekut.Inimesed on ju erinevad ja toimetuleku valmidus samuti.Vaatasin saadet ja tundus lausa uskumatu,kuidas lastakse lapsega perel niimoodi vireleda omal kodumaal.See olgu kivi meie riigi sotsiaalsüsteemi kapsaaeda ja nüüd oleks küll ülimaeg vastutust kanda....
Mis vireleda?31. märts 2016, 18:48
President Ilves, endine näitleja Mari Lill-Tamm ja paljud teised ju ütlesid, et Eestis pole nii hea veel kunagi elada olnud.
!!!!!!31. märts 2016, 07:52
Huvitav ,mille eest nad komunaal kulud tasuvad? Kes tasub,jälle rahvas aidaku või vald ?! Korter ostetakse ,aga mis saab edasi.
heasüdamlik31. märts 2016, 08:07
Huvitav jah. Kaagutama oled kõva . Aga aita siis maksta. Loodan,et tulevikus karma maksab selle kaagutamise kätte. Toeta enne seda peret. Aga ega keegi ei sunni. Mina kavatsen küll edaspidi sellele lapsele taskuraha saata. Vaevalt ta seda on kunagi saanud.
Hämmingus31. märts 2016, 11:35
Küsimus on ju täiesti põhjendatud... Tean selle kortermaja talviste kommunaalarvete suurusjärku ja kui juba sotsiaalmaja arvete tasumine käib üle jõu, siis kuidas nad seal korteris hakkama saavad? Ei kaaguta ja inimlikul tasandil on neist tõesti kahju, aga see ei ole ju lahendus, kui osta inimestele senisest küll suurem, aga ka kulukam elamispind, kui senine kogemus on näidanud, et nad ei tule ka väiksemate igakuiste kohustustega toime...
Kuule heasüdamlik31. märts 2016, 13:29
tore kui taskuraha saadad, aga mõelda võiks ikka laiemalt. Vaatasin saadet ja siililegi selge on see, et need ema ja poeg vajavad abi elu lõpuni ja igas asjas. Milleks neile vaja nii suurt kodu nagu 50 ruutu, mille kulud ei ole just odavad? Kahele inimesele peaks 30-st ruudust piisama küll.
31. märts 2016, 17:43
31. märts 2016, 17:44
31. märts 2016, 17:46
no - noh29. märts 2017, 11:33
sinu "heategu" muutub kuriteoks, kui aitad kaasa luuserlusele ja õigustad laiskust, saamatust, ülbust, jonnimist jne. See naine on Suur Manipulaator-kalkulaator. Laps on kahjuks vaimse ja sotsiaalse puudega - temast on kahju ja tema koht oleks noorte või hooldekodu, kus õpetataks igapäeva elu toiminguid ja võibolla ta saavutaks siis ka teatava ise seisvuse, milles julgen kahelda. Saan aru miks Pritsoni proua püüab aidata- ta andis lubaduse surevale isale aga tuleb tõdeda, et isa ei mõistnud, et sellise naise/ema hoolde last jätta ei ole kõige õigem soov. See on karm tõdemus ja sellega tuleb leppida. Ema annab pojale väga, väga halba eeskuju ja nii saab pojast ema koopia suutmatuses midagigi oma elus teha.
Kohtasin Urvet oma poes ja vestlesime maast ja ilmast. Kole oli kuulda kuidas inimene ei saa ega taha aru saada elu reeglitest ja enda põjustatud probleemidest. Kuulasin ja imestasin endamisi. Ei häbitunnet ega taktitunnet.
Asi EI OLE VAESUSES, see inimene on tänamatu, laisk, looder. Kas ka peast haige ei oska öelda. Vestluse põhjal pigem mitte. Pakkusin talle võimalust teenida, kodus meisterda, ossa issand kuidas vihastas kuuldes sõna töö. Tema ei kavatsevat eluilmaski mingit tööd teha! See oli temale ülim solvang ! vahutas mis kole, jäin vait ja ootasin tema jauramise lõppu. Lõpuks ütlesin, teate proua minu sissetulek on vaid miinimumpalk ja mul on 2 last, keda selle piskuga toita...
Ise oled siis loll - nähvas ta. Kas tõesti sellist ülbikut peaks aitama? kaitsma ?
Arvan30. märts 2016, 23:09
Leian, et sellel pere emale oleks ka kõrvale tugiisikut vaja. Jäi kuidagi mulje ,et ema ise nagu pidurdab poja iseseisvumis protsessi. Arusaadav ainus laps jne . Sest poiss isenesest tubli ,õpib hästi jne . Aga emale oleks abi vaja kõrvale ja kohe , sest muidu tekiks neil sama olukord ka uue elamispinna saamisel , üürivõlad jne
to arvan31. märts 2016, 16:17
ei ole ainuke laps. tütar on ka
lünk lünga järel1. aprill 2016, 20:16
Siis on ka perekonnaseadus. Praegu kaks põlvkonda koos, kumbki ei oma kokkupuudet omanikustaatusega ega järjepideva ja toimiva ise oma kodu haldamisega. Juba olemas annetuste võla katteks minek. Kinnisvara teeb neist märklaua.
Killu30. märts 2016, 23:05
30. märts 2016, 23:00
kui korter saabki ostetud siis kroonilise võlglasega saab majaühistul raske olema
mm31. märts 2016, 09:04
Ega ta vabatahtlikult võlgu pole jäänud. Neil pole mingit sissetulekut ju
31. märts 2016, 12:17
miks küll... pole sissetulekut
Mm31. märts 2016, 17:42
Naisterahvasbon kahjuks töövõimetu. Sa mine õelutse või iroonitse kodus mitte saladuslikult kommentaaris
Mm31. märts 2016, 17:42
Naisterahvasbon kahjuks töövõimetu. Sa mine õelutse või iroonitse kodus mitte saladuslikult kommentaaris
Mm31. märts 2016, 17:43
Naisterahvasbon kahjuks töövõimetu. Sa mine õelutse või iroonitse kodus mitte saladuslikult kommentaaris
Mm31. märts 2016, 17:44
Naisterahvasbon kahjuks töövõimetu. Sa mine õelutse või iroonitse kodus mitte saladuslikult kommentaaris
Mm31. märts 2016, 17:46
Naisterahvasbon kahjuks töövõimetu. Sa mine õelutse või iroonitse kodus mitte saladuslikult kommentaaris
Eve2. aprill 2016, 02:56
Töövõimetu saab töövõimetuspensioni. Kui alaealise üks vanematest on surnud, saadakse toitjakaotuspensioni. Lapsetoetus 50.-€. Midagi ikka on. Aga minagi imestasin, et kui 10 m2 eest ei jaksanud maksta, millest siis 50 m2 eest makstakse?
tyy1. mai 2016, 17:55
See naine on töövõimetu SUUREST laiskusest ja tahtmatusest midagigi ISE teha, Ta on terve elu ainult liugu lasknud ja ära kasutanud naiivseid ja heasüdamlikke abivalmis inimesi. Ülbust NÕUDA jagub iga kell ja on see juures veel ka rahulolematu ka. Vastutustunne puudub täielikult. Kahjuks ei ole pojale ka eluks vajalikke oskusi antud. Ainus, kes abi vajab on poiss. Abi ses mõttes et oskaks vastutust võtta ja majandada, näitaks üles tahet miskit ettevõtta. Mõistaks oma esmaseid kohustusi ja alles seejärel tulevad elulised vajadused. Kõik muu hüve heaks peab lisaks pingutama. Praegu jäi segaseks , kas poiss on ka mingi puudega, sest ilma selleta Hps San kooli ei saa ent samas oli ta võimeline õppima kohalikus koolis. Millised on tema sotsiaalsed võimed. Füüsiliselt tundub ok olema.
Ilmne lollus on anda emale korter , kui ta ei suuda isegi 10 m2 toa üüri ära maksta. Mitu korterit juba tuulde lasknud. Mis mõte sel oleks ?
Ilkujatele- olen ise olnud väga keerukais oludes, väga haige ja raske puudega lapsega keeruline tööd teha, leida aga ma püüdsin leida ja teha mis suutsin. Välja rabelesin. Kõige raskem oli abi küsida. Tänaseks olen paljusid ise aidanud, ammu enne Kodutunde ja C-komando tekkimist. Need mõlemad saatetegijad komistavad nagu minagi algul, sellele et aidata ei saa ega tohi neid kes ise ei tunne huvi ega panusta millegiga. See on mahavisatud aeg ja raha ja pärast oled veel paha,et pole piisavalt andnud.
Kui inimesel on vaimne olukord ise toimetulla raskelt puudulik, siis on õigem ta hooldekodule suunata.
miks30. märts 2016, 21:20
kohalik "põgenik" riigilt elamispinda ei saa, aga mingi suvaline kusagilt jeemenist - selle jaoks nii elamisraha kui korralik korter olemas nagu naksti. Kohalikule öeldakse - tee tööd, teeni raha, osta. Need "pagulased" võiksid ka töötada ja teenida omal maal. Ah, et sõda! Aga kes käsib sõdida ja kui tahavad, siis tampigu seal üksteist, ärgu ronigu teiste rahvaste kukile parasiteerima.
stat30. märts 2016, 20:13
kas mõnele tulumaksusoodustusega MTÜ-le pigem ei saaks seda raha toetuseks kanda, mitte mingile OÜ-le?
SOS!!!!!!!!!!!!!!30. märts 2016, 18:25
Kas tõesti ei ole enam omavalitsustel ühtegi vaba elamispinda. Kui heade inimeste abiga saabki see korter ostetud siis mis saab edasi. Tuleb tasuda komunaal makse, elekter ja kui on veel majaühistu siis tahetakse sinna ka tasumist. Kui ei ole selleks vahendeid siis varsti korter võlgadekateks müüki. Enne kui abi paluda, tuleks ikka mõelda kas sellepealt ei teeni keegi kolmas.
mida31. märts 2016, 08:26
komunaal-õige on kommunaal,võlgadekateks-õige võlgade katteks ja nagu ma aru saan,sellele perele ei kehti sotsiaalsüsteem.
Eve2. aprill 2016, 02:59
Miks? Kas neil pole kodakondsust?