Foto: erakogu
Inimesed
29. märts 2016, 18:06

Auto on leitud! Täiendatud kell 18.45

Vahur Valgmaalt varastati auto: "See tundus hommikul nii ebareaalne, et autot enam pole!" (21)

“Ma olin öö läbi stuudios ja tegin tööd. Hommikul hakkasin koju sõitma, läksin maja ette ja vaatasin, et autot pole,” räägib muusikaprodutsent Vahur Valgmaa, kellele kuuluv Audi A5 täna öösel kesklinna stuudio juurest ära varastati.

Valgmaa ütleb Õhtulehele, et ei suutnud loomulikult kohe uskudagi, et tema autot maja ees enam pole. “See tundus nii ebareaalne. Minult pole kunagi varem ühtegi autot varastatud,” räägib ta. “Kuigi ma teadsin tegelikult täpselt, kuhu ma oma auto parkisin, käisin ikkagi igaks juhuks veel ringi ümber maja, et äkki ikka seekord ei parkinud sinna.” Stuudiosse sisse Vahur ühtki vihjet sellest, et pahalased tema masina kallal tegutsevad, ei kuulnud. “Aknad on teisele poole maja ja sinna pole võimalik midagi kuulda, mis tänaval toimub,” ütleb ta.

Esimese asjana helistas Vahur auto kadumist märgates munitsipaalpolitseisse. “Igaks juhuks, et äkki on auto teisaldatud, aga ei olnud.” Siis võttis kõne politseisse. Politseisse kohapeale jõuab ta asjaga tegelema alles homme. “Täna tegin ära e-avalduse, seega menetlus algas täna,” kinnitab Vahur, et juhtum on korrakaitsjate juures fikseeritud.

Mees tegi ka Facebookis postituse, kus kutsub inimesi üles teada andma, kui keegi tema Audit, numbrimärgiga 146 BHS kuskil kodumaa pinnal nägema peaks. Tema üleskutset on jagatud palju. “Vihjeid pole ma veel saanud, küll aga palju nõuandeid,” ütleb ta. Näiteks soovitas üks sõber võtta ühendust ka erinevate taksofirmadega, et juhid silmad lahti hoiaksid.

Vahur jõudis selle autoga, mis maksab umbes 15-20 tuhat eurot, sõita umbes kaks kuud. “See oli väga hoolega valitud auto. Eks ilmselt selle tagasisaamise tõenäosus on väike, aga ma sooviksin seda tagasi. Väike lootus on küll.”

Õnnelik lõpp

Facebooki-postitusest ja inimeste tähelepanelikkusest on olnud kasu, sest teisipäeva õhtupoolikul teatas Vahur, et sai politseilt rõõmusõnumi - auto on leitud ja see asub Eestis.