Siin on Krister, Manona ja Tristan veel viimaseid nädalaid kolmekesi.Foto: Teet Malsroos
Inimesed
28. märts 2016, 15:36

Manona ja Krister Paris said teise poja: nimeks pandi ilmakodanikule Robin (16)

“Lapse sünd on asi, mida ei anna eriti kirjeldada. Ma olen seda küll juba varem kogenud, kuid iga kord, kui saad oma lapse enda kätele, on see teistmoodi,” räägib ajakirja Naised peatoimetaja Manona Paris, kelle perre sündis teine poeg.
Nüüd kasvab Pariste peres ka pesamuna Robin. Foto: Erakogu

Manona ja tema abikaasa, Eesti Päevalehe arvamustoimetuse juhi Krister Parise perre sündis 25. märtsil teine poeg. Juba peres kasvav viie ja poole aastane Tristan sai omale väikevenna, kel nimeks Robin. Manona räägib, et Robin sündis oodatud tähtajal. “25. märtsi õhtul kell 21.01,” ütleb naine. Robin kaalus 4348 grammi ja oli 55 sentimeetrit pikk. “Päris pirakas poiss,” tõdeb Manona ja paljastab, et teine poeg nägi ilmavalgust erakorralise keisrilõikega, kuna last ähvardas hapnikuvaegus. Kuigi Manona soovis kindlasti ise sünnitada, ei tunne ta siiski keisrilõike pärast tuska. “Laps on terve ja tubli, mina taastun ilusti ja olen kogu Ida-Tallinna Keskhaigla personalile, kes väga raskel nädalavahetusel valves oli, äärmiselt tänulik.”

Manona ütleb, et möödunud nädalal oli Ida-Tallinna Keskhaiglas tõeline beebibuum. “Terve maja oli täis ja ma isegi nägin, et iga nurga peal oli patsient või väike ilmakodanik.” Seda suurem on Manona ja Kristeri tänu personali aadressil. “Olen tänulik, et elame just sellises riigis, kus sünnimeditsiin on nii hästi arenenud ja kus on niivõrd palju inimesi, kes teevad oma tööd nii suure südame ja hingega.”

Tundeid, mis Manonat valdasid, kui uus ilmakodanik tema kätele anti, ei saa tema sõnul kirjeldada. “Ma olen seda küll varem kogenud, aga iga kord, kui saad oma lapse enda kätele, on see teistmoodi, sest laps on ju hoopis teine. See on meie ühise loo algus. Loodan, et suudan talle olla parim ema ja mina, Krister ning Tristan oleme talle kõige parem perekond.” Manona ütleb, et suure venna staatusesse tõusnud Tristani reaktsioon uut ilmakodanikku nähes oli väga armas. “Ta tuli lõpuks eile beebit vaatama ja jooksis kohe esimese asjana talle musi tegema,” räägib Manona. “Tristan on nutikas poiss ja ei hakanud beebit sülle vedima, vaid heitis hästi tasakesi tema kõrvale voodi peale pikali, tegi vaikselt pai ja vaatas talle otsa,” ütleb Manona, et Tristan käitus nagu väga tubli ja tark vanem vend. Täna päeval, kui Õhtuleht Manonale õnnesoovideks ja kommentaariks helistas, olid nad perega end parasjagu haiglast kojuminekule sättimas. 

Nimevaliku taga on Krister

Kuidas valiti uuele pereliikmele aga nimeks just Robin? “Selle valiku taga on järjekordselt Krister,” ütleb Manona. Üheks kriteeriumiks oli nimevalikul ka see, et nimi sisaldaks r-tähte. “Robin on osaliselt ka minu suguvõsa nimi. Minu isa ja venna nimi on Robert ja Robin on tuletis sellest.” Valikuid oli Manonal ja Kristeril nime osas veel, kuid Robin tundus olevat just see kõige õigem.

Kuu alguses rääkis veel viimaseid nädalaid lapseootel Manona Õhtulehele, et sai beebi tulekust teada, kui oli ajakirja Naised peatoimetajana ametis olnud teist päeva. “Elus on sageli nii, et kui õnnistus saabub, siis topelt ja veelgi enam. Beebiootus oli hiiglaslik üllatus, mis alguses võttis üsna oimetuks. Kuid ma otsustasin, et ei lase end sellest väärata,” ütles ta. Manonat asendab töökohustuste osas senine tegevtoimetaja Anna-Liisa Reppo, kuid Manona ütles, et ta ei plaani kolm aastat emapuhkusel olla, sest tööd teeb ta kirega ja sellest ei saa nii kaua eemal olla. Lisaks emale on lapsepuhkusele ka isa Krister. “Me usume, et laps vajab isa sama palju kui ema. See sai tõestuse juba Tristaniga, kes oli sünnist saati integreeritud nii minu kui ka Kristeriga. Me käisime ja tegime kõike koos. Samamoodi tahame teha ka teise lapsega,” ütles Manona.

Pere esimene laps Tristan sündis 2010. aasta 10. juulil ja toona põhjendas Manona nimevalikut nii: “Sellepärast, et see nimi meeldis minu abikaasale ja minu arust sobib see perekonnanimega väga hästi kokku. Tegemist on väga ilusa ja lüürilise nimega, mis pole ka väga levinud.” Ka siis südis poeg Ida-Tallinna Keskhaiglas ja Manona kiitis personali tööd juba toona.