RAJU PUNGIŠÕU: Astangu kutserehabilitatsiooni keskuse ansamblisse Bläh kuuluvad (vasakult) Mari-Liis Ungerson, huvijuht Vello Saaremägi, puidutöö juhendaja Armand Danilson, puhastus- ja koduteeninduse õpetaja Marit Mets ja IT õppesuuna juht Kristjan Traks.Foto: Laura Oks
Inimesed
28. märts 2016, 06:00

"Disko pole oluline, punk on põhiline."

Firmabändikonkursi pani kinni Astangu kutserehabilitatsiooni keskuse punkansambel Bläh. 

Firmabändikonkursi pani kinni Astangu kutserehabilitatsiooni keskuse punkansambel Bläh. 

"See on uskumatu! Fantastiline!" ei suuda punkbändi Bläh solist Armand Danilson esimesi emotsioone endas hoida. Hetk tagasi kuulutati tema ja ta Astangu kutserehabilitatsiooni keskuse kolleegide ansambel Rock Cafés konkursi "Firmabänd 2016" võitjaks. Puidutöö juhendajana töötav Danilson on ühtlasi kollektiivi nime ristiisa. Tema sõnul on disko "pähh", aga purjus punkari suust kõlab see kui "bläh".

Et seltskonna eelistuseks on just punk, näitas seegi, et finaalis esitatud neljast loost olid kaks juba krestomaatilised Singer Vingeri "Massikommunikatsioon" ja Propelleri "Die Woche". Vaid pool aastat tagasi kokku tulnud viiepealine punt, kellest varem oli pilli käes hoidnud vaid firma huvijuht ja bändi kitarrist Vello Saaremägi, tõusis pjedestaalile pärast seda, kui kokku olid loetud žürii ja publiku punktid. Rahva lemmikuks osutus ansambel MOM – selle nime taha peitub firma Wow Events meeskond, kes kostitas kuulajaid karmi hevimuusikaga.

Edasi lugemiseks: