Filmi "Klassikokkutulek" esilinastusFoto: Alar Truu
Film
27. märts 2016, 14:34

Ülipopulaarne "Klassikokkutulek" lekkis Youtube'i ja levis seal nagu kulutuli

Populaarne Eesti komöödiafilm "Klassikokkutulek" sattus internetipetturite kurjadesse kätesse - täispika filmi link sattus Youtube'i videokeskkonda ja hakkas seal kulutulena levima. Piraaditud filmi täisversioon oli internetiavarustes vaadatav kahes erinevas variandis ja Õhtulehele teadaolevalt oli pärastlõunase seisuga ühel videol juba 16 000 vaatamist.

Ka "Klassikokkutuleku" Facebooki lehel kinnitati, et kuritegu on tõepoolest juhtunud. Filmi meeskond lubab õigluse jaluleseadmiseks pöörduda juristide, politsei ja kohtu poole.

"Kallid sõbrad!

Netipiraatlus on aina kasvav probleem. Paljud linkide ülesriputajad ja vaatajad ei teadvusta veel endale, et tegutsevad seadusevastaselt. Eesti filmidele ja filmitegijatele toob see aga kaasa tõsist kahju.

Ka "Klassikokkutuleku" kamp on sunnitud pöörduma juristide, politsei ja kohtute poole abi saamiseks. Midagi millega me tegelikult üldse tegeleda ei tahaks.
Sellised nukrad mõtted pidupäeva eelõhul. Teavitagem neid, kes ei tea ja ei mõista!" seisab "Klassikokkutuleku" Facebooki lehe laupäevaõhtuses postituses.

Kommentaariumis sõnavõtjad jagunevad peamiselt kaheks - on neid, kes mõistavad piraatlust sügavalt hukka, nentides, et just kinopileti ostmine on investeerimine Eesti kultuuri. Samas on ka arvukalt inimesi, kes tunnistasid avalikult, et kasutasidki ära suurepärase võimaluse, et kuulsat filmi netiavarustes tasuta nautida. Sealjuures ei suudeta kohati mõista filmitegijate pahameelt, mis on suunatud filmi Youtubes vaadanud inimestele.

"Arusaadav, et igasugune levitamine on ebaseaduslik, aga et lihtsalt vaatajaid süüdistada? Ilmselgelt, kui inimene näeb, et Youtubes on üleval ja teab, et pole nagunii aega/võimalust kinno minna, siis ta vaatab selle ära kui see juba ülesse on pandud," seisab ühes kommentaaris.

Filmi produtsent Kristian Taska Õhtulehele vahejuhtumit kommenteerida ei soovinud.

Pühapäeva pärastlõunaks on videod internetiavarustest eemaldatud.