Inimesed

"Mind topiti mänguväljakult autosse, ma ei saanud emale hüvastijätuks kalligi teha!" (74)

LISA KOMMENTAAR

Üks kogemus27. märts 2016, 12:04
Jättes kõrvale lapse sünniperest eemaldamise põhjused, puudub siiski igasugune vabandus sots-töötaja sellisele käitumisele. Lihtsalt krabada 8-aastane laps (artiklis oli kirjas, et laps käis 1.klassis) mänguväljakult oma autosse ja viia ta minema, näitab et sots-töötaja ei pidanud seda last inimeseks. Vaid kohtles teda kui mingit ühikut või toodet. Iga normaalne inimene saab aru, et laps peaks saama oma emaga vähemalt hüvastigi jätta; et laps vajab selgitusi, rääkimist jne. Meie pere kogemused on sellised, et halvimini kõikidest inimestest maailmas suhtus meie lastesse nimelt lastekaitseametnik. Selle asemel, et abi küsima tulnud vanemaid ära kuulata ja probleemi sisusse süveneda, hakati silmapilkselt, esimese kohtumise esimeste minutite jooksul, süüdistama kõiges ainuüksi vanemaid. Oletati, et kindlasti meie ise oleme kõiges süüdi ja egas lapsed pole võimelised mitte midagi kuulma ega mitte kui millestki aru saama. Nii öeldi meile palju kordi. Ime, et lapsed meile üldse alles jäeti, vedas siis. Tundub, et ametnikud on hästi jäigad ja neil on oma peas kindlad mallid valmis, mismoodi peavad asjad olema. Nad võtavad peast mõne sinna valmispandud malli ja kasutavad seda, ilma situatsiooni tegelikult süvenemata, ilma ennast asjaosaliste (eriti laste) olukorda asetamata. Kõige paremini tulevad lastekaitseametnikud toime laste kaitsmisega vanemate endi eest. Ei puutu asjasse, kas vanemad on joodikud ja pätid või täiesti korralikud inimesed. Kui selgub, et tegu on korralike inimestega ja lastel pole vanemate juures paraku häda midagi, siis on lastekaitsjate mõistus otsas. Selline siis isiklik kogemus.
kahtlane26. märts 2016, 13:53
tunne,et nüüd panevad koos tütrega tina,väimees oli juba kuidagi imeliku välimusega ja anti mõista ,et teeme krutskeid koos...
27. märts 2016, 09:13
Kahjuks sellised "väimehed" leiavad ruttu üles need eluheidikud, kelle juures end mõnusasti äraelatada.
Murakas25. märts 2016, 21:19
Ma ei tea selle nüüd juba noore naise probleeme, kuid ma tean, et need n.n. sots, töötajad ja lastekaitse teevad sõnaotseses mõttes konveiertlööd! Lihtsam on laps autosse sikutada, kui tegeleda probleemiga! Kes viitsib oma tagumikku toolilt sellepärast upitada, et kellegi murega tegeleda!? Võõras mure on võõras probleem ja iga uppuja päästku aga end ise! Meie riigis mülkast välja rabeleda on eriline kunst. Selleks peab küll juba otse jumalalt endalt õnne ja abi tulema, aga, kui ei tule...upu rahus! Miks emad joovad? Kah mul uudis! Kõik ei ole tugevad, katkise hingega inimene ei oska väljapääsu leida ja ega jõuagi. Ta on murtud, kaitsetu ja elutormidele muserdada. Eestis ei upitata hädasolijat jalgadele, milleks seda tüütut ettevõtmist ametkondadele, nagunii lahendust neile pole, sest eluheidikute saatuse hoolde jätmise on otsustanud riik ja nii see ka jääb! Häbi eesti ahvivabariigile!
25. märts 2016, 12:11
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
12:11-le25. märts 2016, 13:18
Ta on liiga noor, et selle peale süvitsi mõelda.
Ants25. märts 2016, 09:05
Unustasin mainida veel ühe asja.
Üks põhjus on praeguses eestis miks inimesed langevad nii madalale ja kukuvad jooma, on need kiirlaenud, mis viivad lõpudelõpuks väga raskesse olukorda, iga ema ja ise võitleb selle eest , et lastel oleks kõhud täis ja toad soojad, kui raha tõesti ei jätku, ongi piiks-piiks ja raha tuleb.
Väga paljud pered vaevlevad selle käes, aga lõpuks tuleb aeg kus kaotad kodu ja võibolla lapsedki ja istud kuuseall. Siukene kommerts pangandus tuleb ära keelata täielikult, see päästaks paljusid peresid, need kiirlaenud veavad nii osavalt sind sisse, niiet ei saa ise arugi.
Ehh25. märts 2016, 14:54
Aitab nende kiirlaenude süüdistamisest, normaalne inimene ei võta seda lihtsalt. Kõigele võib õigustuse leida, näe sõbrad kutsusid jooma pakkusid suitsu, näe oli võimalus midagi arutut teha, nagu kiirlaen. Inimene on ise need valikud teinud ja valikute piiratus, pean silmas positiivseid valikuid, tuleneb sellest kuidas inimene ettevalmistunud on, tema haridustee jne.
Inimene on ise oma õnne sepp ja oma hädaade põhjustaja, enamjaolt.
nimi26. märts 2016, 18:19
to ehh:
Kui sul kunagi peaks midagi viltu minema, siis meenuta oma sõnu.
to nimi2. aprill 2016, 10:27
Miks sa parastad inimest,kellel on piisavalt mõistust ennast normaalseks eluks ette valmistada ja taolisi ekstreemseid ohtusid vältida? Miks tal peaks kunagi midagi viltu minema nagu temal või äkki ka sinul? Meie seas on palju inimesi,kes oma saamatuses, mõtlematuses, laiskuses, mugavuses, soovimatuses süüdistavad alati teisi,saatust,ühiskonda,kooli,sõpru ja tont teab veel keda ja mida. Selle asemel võiks vaadata peeglisse ja küsida:" Mida olen mina ise teinud,et minuga taolisi jamasid kunagi ei oleks juhtunud ega tulevikus ka ei juhtuks?"
normaalne25. märts 2016, 08:56
ATS olen sinu kommentaariga nõus ....ütled õiged sõnad ..
laps25. märts 2016, 09:15
mina ei saa Antsuga nõus olla, sest mina olin joodikust ema laps lapsena ja täiskasvanuna. täiskasvanuna olin ma juba ise nagu sotstöötaja emale. ma ei suutnud tema muresid lahendada, mis teda häirisid. teda hoida rõõmsameelsena, leida talle hooliv kaasa, et ta seepärast ei jooks. leida talle parem töökoht, anda talle ilusam lapsepõlv, kui tal oli.
ometi olin ma ta kõrval ka täiskasvanuna. kas ükski sotstöötaja suudaks asjasse veel rohkem hingega suhtuda, et teda sealt enda kaevataud august välja tõmmata. ma niigi elasin ema elu ja olin veel õelegi hoolitseja eest. kas ükski sotstöötaja suudaks seda paremini, kui ants arvab, et sots-töö on vilets.
sotstöötaja käib paar korda nädalas reidi vast. ta ei hoia nii kätt, kui lähedane. aga kui lähedane ka ei suuda aidata, siis kas üldse sotstöötaja suudaks.
ants25. märts 2016, 09:41
Tubli olete, ega see minu jutt ei kehti kõigile töötajatele aga on nendeseas küllaltki palju kes ei tee oma tööd südamega.Aga teie kirjutis näitabki seda kui armas ja kallis on ema lastele ja et last ja ema lahutada, see on lapsele õuduste tipp.Mind ajas selle loo pealkiri, või selle tüdruku ütlus, et topiti mänguväljakult laps autosse , ilma et oleks emaga saanud hüvasti või jumalaga jätta, nii ei tohi käituda.
Laila26. märts 2016, 16:44
Ma ei ole sotsiaaltöötaja, kuid olen kindel, et nii see ei olnud. Kui ikka ema joob, siis järelikult ta ei hoolitse lapse eest. Me täpselt ju ei tea, milline oli see kodu ja kuidas see ema oma lapse eest hoolitses. Ema on ju praegugi joodiku välimusega. Leian, et joodikule ei ole õigustust.
laps26. märts 2016, 20:42
oleks naine jätnud lapse isaga, kes vajub voodisse täis peaga, siis ei usaldaks ta enam seda meest last hoidmagi.
kui vanaema joob, ei lubaks ema last enam vanaema juurde.
aga sotstöötaja on ikka" halb" selles loos.
halb oli see, et lapsele ei öeldud kibedat tõde kohe otse välja. ja ta ei saanud oma joodikust emaga kohtuda. aga kui paljud emad lubaksid või taluksid lapse kohtumist purjus või joodikust isaga.
õige laul oleks olnud vast "sind ainult palun isa, ära joo purju ennast, jälle kord kui pühad saabuvad".
vabandust, ma olen ilmselt liiga õel. aga elu joodikust vanemaga on mind selliseks vorminud, et mina ei anna andeks, et mu ainus lapsepõlv selline oli.
samas, kui võtta teine teema. need hiljutised peksmised ja tapmised vildakatest peredest laste poolt...siis samas ma ei mõista ka neid lapsi.
kui sa näed elu raskust, halba poolt nii lähedalt, siis kuidas sa võtad seda normaalsena või et nii peabki olema.
mina küll mõtlesin juba lapsena, milline mu elu ei tohi olla just tänu sellele kogemusele, mida ma lapsepõlvest sain: kui sa ise ei püüa paremat elu elada, ega keegi ka seda sulle kandikult pakkuma hakka.
ants25. märts 2016, 08:49
Jah olen teiega nõus aga miks asi nii kaugele läks, kuskilt on ju selline asi alguse saanud või millegist
Ma tahangi seda öelda, et probleemidega tuleb tegeleda algusest ja seda peab märkama sotsijaal töötaja, kui ta muidugi hinge ja armastusega tööd teeb, aga paljud on lihtsalt töö ja rahapärast sellel ametikohal, et vanuritel nahk üle kõrvade tõmmata, uskuge või mitte aga nii see on.
PÜHA TAEVAS25. märts 2016, 08:31
, et see ema on 46 aastane. Siin on küll selge sõnum, mida teeb alkohol naise välimusega ja vaimuga.
76a pakuks vabalt sellele prouale. No jah tütrel on kerge andestada, sest elufilmi tähtsam ja peamine osa on välja lõigatud. Elasin koos alkohoolikust ja vägivaldse isaga kuni oma 8 eluaastani ...siiani on meeles vaid vägivald, ema jooksis metsa peitu et mitte peksa saada, meie lapsed kodus värisemas ja ootamas mis saab????? Olen väga, väga tänulik, et emal jätkus jõudu isa juurest lahkuda 4 lapsega.
Hingehaavad ja meeste mitte usaldamine on jäänud. Joodikust vanem on hullem kui puuduv vanem.
Joodikust vanemaga koos elades kannatavad lapsed nii vaimse kui füüsilise terrori all tihtilugu.
Ema on ema, laps mäletab teda sellest ajast, kui ise väike oli.25. märts 2016, 10:05
15 aastat tagasi lahutati, 10 aastat lahus - järelikult laps oli 5-aastane.
Eks ta seal lastekodus meenutas ema ja OLETAS, et kodus ema juures on parem.
Kuidas tegelikult see elu välja oleks näinud, seda ta ju ei tea.
Üks lastekodu töötaja kunagi ammu rääkis, et olgu ema missugune tahes, kui tulebki purjus peaga last vaatama, jookseb see ikka õnnelikuna oma ema kallistama.
ants25. märts 2016, 08:26
Tere, inimene ei hakka lambist jooma või joodikuks. Kõige lihtsam on vanematelt laps ära võtta, mis on muidugi väga vale asi aga eks loeb ka olukord.
Meie sotsijaalvärk on väga nõrk, minu arust peaks leidma põhjuse, miks inimene on sellisesse olukorda sattunud, et pilgud alkoholi poole, inimesel on kindlasti suured mured ja probleemid, vot nende asjadega peaks sotsijaaltöötajad tegelema ja inimestele kuidagi leidma väljapääsu.
Aja peaks võtma mõistusega, viimane asi on laps ära võtta ema või isa käest, nii ei tehta, alati on mingi muu väljapääs, tean paljusid peresid kes on tõesti viimasel piiril, ainult oota millal närvid ülesse ütlevad, keegi ei võta neid kuulda ega vaadata, niisuguseid peresi peab sotsijaal töötaja märkama aga ei märka või ei viitsita asjadega tegelda, eesti inimene on juba kord selline, et ta ei lähe ise kuskile valda abi küsima lihtsalt ei juleta sest pärast on terve küla jutte täis, sest puudub privaatsus, väljalobisejaid on väga palju sotsijaal töötajates, näe see käis vallas käsi pikalt raha küsimas jne.
Siukene asi tuleb ära lõpetada kõigepealt.
Rasketesse olukorda peredega tuleb hoolikamalt tegelda, sotsijaaltöötajatel tuleb ise avastada peresid kus on raskused ja aidata probleeme lahendada, selleks nad ju ongi palgale võetud.
lugeja25. märts 2016, 10:45
Minul on ettepanek Teile, Ants. Te palun hakake selleks märkajaks ning teavitage sotsiaaltöötajaid.
Kõik on niikaua väga lihtne kuni ei ole endal vaja teha.
maitseasi25. märts 2016, 08:23
minu meelest on see saade üks nutunurk ja härdameelsetelt pisarate väljakiskumine. mulle ei meeldi. eriti "nunnu" on Padar. Saulusest on üleöö saanud Paulus. osavõtjatele on 5 minutit kuulsust kah kuulsus. . isiklikult ei pea õigeks oma elu terve ilma ees laiali laotamist aga noh, mõni ju sellest elabki et saab teada, kuidas kellelgi on veel kehvem kui sul endal.
tubli 08.2325. märts 2016, 11:03
Ometi üks õige kommentaar, isiklik elu hetkelise kuulsuse nimel kõigile närida anda on kergelt öeldes jube, ja no Padar seal--naeruväärne.
26. märts 2016, 09:30
Mismõttes, kuidas kellelgi on kehvem kui sul endal? Saates on enamjaolt ju positiivsed, õnnelike inimeste lood, see üksainuke, mis erinev. Kas sa üldse saadet oled vaadanud, et sellist rumalat juttu kirjutad? Mis selles halba on, kui näiteks 55 aastat abielus olnud paari meespool oma naist ilusa lauluga üllatab või lapsed oma ema tänavad või sõber sõbrale üllatuse teeb? Mis on selles antud looski halba kui tütar, olenemata ema keerulisest elust, emast väga, väga hoolib? Sinul ei palu ju keegi oma isiklikku elu "ilma ees laiali laotada", sinu osaks on anonüümselt kritiseerida ja halvasti öelda.
laps24. märts 2016, 22:17
mina olen ka joodikust ema laps. täiesti kindel, et ma oleks tundnud ka valu, kui mind oleks emast lahutatud. aga elu joodikust emaga tegi ka suurt hingevalu. joodikust vanem teeb ise lapse nagu pooleks. ühtpidi sa ju armastad oma ema ja teisalt vihkad. vihkad seda joomist ja tema nõrkust ja tema õigustusi ja vabandusi joomiseks.
täisealine joodiku laps24. märts 2016, 21:24
Mina olen elanud joodikust emaga ühe katuse all ja sellist traumat ei sooviks ma ühelegi inimesele. Ma arvan, et see tütarlaps ei saa aru, millest ta päästeti. Tore,kui see "ema" nüüd oma lapsest lugu peab. Kahjuks arvan, et ta pigem vaatab omale head hooldajat, kes tema riismeid hooldaks. See inimene on ainult paar aastat vanem kui ma ise, tule taevas appi! Mida see inimene oma eluga on teinud? Ära läbustanud. No ei kannata alkohoolikuid ja ei hakkagi kannatama, sest olen ise palju valu üle pidanud elama sellise "ema"pärast.
E.24. märts 2016, 22:09
Lisaksin, et ni mina olen 56 aastane naine ja see Varje näeb minust vähemalt 10 aastat vanem välja. Täiesti enneaegselt vananenud väljanägemisega. Lapsele on muidugi tema ema kõige tähtsam ja kallim, ent joodikuga kooselamist ei soovi ma mitte ühelegi lapsele.
aga 25. märts 2016, 10:01
Aga ta otsis oma armsa ema üles ja hoolitseb tema eest, öelgu teised mida tahavad. Ja ilmselt põlgab oma "päästjaid", kes talle maailmasUuri kannatusi põhjustasid. Tema, LAPSE, arvamust küsimata ta lihtsalt RÖÖVITI.
Arne24. märts 2016, 21:06
Selline sotstöötajate käitumine näitab, et INIMRÖÖV on riigi poolt õigustatud.
vastus ...24. märts 2016, 18:54
mugiseja mukk....pea oma kihvad kinni ära targuta
taevas appi24. märts 2016, 18:29
Minu vanaema on 76 aastane ja näeb poole parem välja kui see ''ema''
25. märts 2016, 09:09
miks sa siis oma vanaemast vanem välja näed?
M.24. märts 2016, 16:30
Miks te räägite milleski, millest midagi ei tea?? Tüdruku isa ja kasuema on samasugused joodikut!! Tean isiklikult seda peret ja ütlen ausalt, et ennem elada joodikust emaga , kui sellise isa ja kasuemaga!!
24. märts 2016, 15:40
No niisama teda kodust ära ei viidud. Ema oli täielik alkohoolik,kelle juures käis pidu ja pillerkaar pea iga päev. Kõik kyla joobarid olid seal platsis. Laps hulkus yksi ringi.
24. märts 2016, 13:52
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
ISA --Vähemalt ei võta tilkagi,,24. märts 2016, 15:22
siis oleks isa juures --- igal juhul parem olla:::
nii on ka elus juhtunud:
Ena süda24. märts 2016, 17:57
Toredad joodik- vanemad tõesti keda kiita- mõned lasevad lastel põrandalt oma okset lakkuda ja koertel laspsi kasvatada, teised vanemad viskavad lapse vastu seina vigaseks, aga ikka on lastekaitsjad pahad, sest laps ju vajab "ema".
Ei suuda mõista24. märts 2016, 13:40
kas sõna " armastus" on muutunud mingisuguseka käibefraasiks,, küllap tuleb varsti sel tütrel hakata oma ema ülal pidama hakata, ema näost ju näha, et aastaid joonud alkoholi ja sellist peame me vaatama telesaates, kus armastus tähendaks ikka armastust, olen pettunud saate tegijais, kas siis tõesti kedagi muud võtta ei ole, saate "armastus" on küll väga veniv ja kohatu mõiste
24. märts 2016, 14:29
Kahtlen sügavalt, kas sa üldse tead, mis tähendab armastus, armastus ema vastu!
t24. märts 2016, 21:55
aga mis tähendab armastus lapse vastu? armastus lapse vastu, et elada normaalse inimese kombel, et poleks põhjust last ära võtta.
24. märts 2016, 23:48
alkohoolik ei suuda tunda armastust isegi lapse vastu.
to 13:4024. märts 2016, 14:34
küll on kahju, et sa ei suuda mõista, ju pole ka ise kogenud, et nii kuramuse kibestunud oled. Kes või keda tohib sinu meelest armastada või mida tähendab üldse sinu jaoks armastus.
aga24. märts 2016, 15:38
aga24. märts 2016, 16:47
Armastus ema ja lapse vahel on tingimusteta armastus. See on tõeline armastus. Ma ei vaadanud seda saadet. Muidugi on ka armastus mehe ja naise vahel. Algul hakatakse kokku elama suure kire mõjul. Ei tohi segamini ajada armumist ja armastust. Armastusega ( mehe ja naise vahel) kaasneb ka austus ja lugupidamine teineteise vastu.
to aga26. märts 2016, 16:51
Oleksite pidanud saadet vaatama, seal ei saanud olla tingimusteta armastust, kuna ema oli joodik. Ja milline nägu tal praegugi peas on!
24. märts 2016, 13:15
arvaja24. märts 2016, 13:07
Siin on selle ema vanusega küll puusse pandud! Teist pilti vaadates pakuks vähemalt 86.
püha püss24. märts 2016, 11:12
see naine on 46 või??????
24. märts 2016, 13:17
Ela ka tema elu, paistad varsti veel vanem.
nii nummi24. märts 2016, 14:04
tore et oma kogemusi siin meiega jagad
no25. märts 2016, 00:40
Tema elu oli ta enda valik, joodikust mees on vastik kuid joodikust naine ja ema on jälestusväärne..
24. märts 2016, 10:54
"Et emme varises mõnel õhtul voodisse alkouimast, mitte väsimusest, väikest tüdrukut ei häirinud."
Huvitav lause või mõtteväljend.
Võimalik, et tänu sotsiaaltöötaja tegevusele on sinust inimene kasvanudki.
See, et alaealist last ei häiri ema alkouimas kokku kukkumine, siis milline äravajumine last häiriks?
noh24. märts 2016, 13:01
sellise isaga ei sooviks ka last kokku lasta. ju siis emaga samuti. mis seal imestada siis. aga laps on emast nii puudust tundnud, sellest siis nüüdseks nii pimestatud ja üliõnnelik.
aus vastus24. märts 2016, 14:59
Narkouimas voodisse varisemine,verine nuga käes.
nojah24. märts 2016, 10:42
kui laps pole paremat elu kunagi näinud, siis on umbjoobes voodisse kukkuv ema tõesti ju parim. aga iial ei tea, milline on selle ema homne või ülehomne päev ning mis lapsest edasi oleks saanud, kui ta oleks ema juurde jäetud.
pannianni24. märts 2016, 10:56
Ega ei tea kunagi, mis saanud oleks, kui oleks teisiti läinud. Kuigi tüdruk siin väidab, et tuba oli soe ja söök olemas.. Võib-olla hiljem, kui ta juba suurem oleks olnud ja asjadest paremini aru saanud, oleks ta hakanud hoopis ema vihkama, kui see pidevalt alkouimast ära kustus... Seega võib-olla see oligi parim, mis juhtuda sai, et nad lahutati. Nüüd on jälle koos ja nagu mulje jääb, väga head sõbrannad.
no imelik ikka24. märts 2016, 12:12
Sotstöötajad kõik kambas kommimas???? Jah, küllap koidab meilegi päev, kus igal noorel perel v emal, isal peab olema OMA sotstöötaja, nagu IGAL inimesel peab olema OMA KODUpank, OMA perearst, OMA psühhiaater, oma, oma, oma .. mida iganes see ka tähendaks. Võiks leppida sellega, mida noor naine ütleb -- ta lahutati ARMSAST emast julmalt -- aga ei. Sotstöötaja ei saanud ometi viga teha. See pole ka poliitkorrektne, rääkimata, et sotstöötajate õigused ja tegevusmotiivid võiksid kahtluse alla sattuda!
24. märts 2016, 10:37
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
krt24. märts 2016, 16:50
Mis tähendab lapse huvides? Lapse huvides määratakse perele (emale eriti) tugiisik. Kui ema on vägivaldne , siis küll. Ei näinud saadet. Mina selle ema asemel oleks kõik teinud, et laps tagasi saada. On ju võimalik ennast kokku võtta, kui ikka väga tahad.
ju25. märts 2016, 00:42
viin oli armsam kui laps.
16,5025. märts 2016, 01:20
Kuidas oleks see võimalik???
Ühed joovad ja laamendavad, teised teostavad järelvalvet...kes krt siis ülejäänute lapsi kasvatab, kes toidu välja teenib ning riide selga paneb? Sa vist ei kujuta ette, kui palju on kaadrit, kes käega löönud, või kui palju on kaadrit, kes rabab ning hädavaevu otsotsaga välja tuleb. Tule taevas appi, kes kõik rabajad peaksid sõltlastele kuraatoriteks hakkama, kui isegi vaevalt otsotsaga välja veavad?
Lasteaed, ma ei või. Saad sa aru, et sellisele "emale" oleks isegi ühest kuraatorist vähe? Üks peaks AA piires nõustama, teine kodu koristama ja lapsi kasvatama, kolmas raha teenima, neljas kogu seda kupatust haldama-kontrollima ja suunama.
Kogu ühiskond oleks vaid mingi paranduslike tööde koloonia, aga materiaalsete väärtuste tootjat poleks, sest aega pole ja nii ehk teisiti on ta vastik kapitalist-tööandja või (mis veel hullem) RIIK.
?25. märts 2016, 20:03
Mis raha - tüdruk ju ütles, et ema sai sooja toa, toidu ja muu eluks vajaliku soetamisega ise hakkama - lihtsalt lõõgastus enne ööund.
julmarid24. märts 2016, 10:23
ma pole küll joodik aga kahjuks minu lapse tahtis ära rebida sotstöötaja.....laps jäi küll minule aga seda närvipinget mis ta mul tekitas ei saa heastada kunagi....vihkan neid sotstöötajaid,milleks neid vaja nad ei ole aitajad vaid oma kasude peal väljas....kes irvitavad aint näkku jne....
oodake natuke24. märts 2016, 13:48
Peksate siin kahte õnnetut inimest. Samamoodi peksate kõiki, kes on kuidagi oma eluga puntras, selle asemel, et aidata. AIDATA, TOETADA, KÜSIDA LAPSE ARVAMUST. Teate, lapse ära võtmiseks ei pea kaugeltki joodik olema ja praeguliigub asi sinnapoole, et võib juhtuda et ühel päeval imestate isegi, miks teie last just kellelgi vaja on. Olen neid teemasid juba aastaid jälginud, laste kasuperedes olemise traagilisi mälestusi kuulanud ja minu mulje on, et kõige julmemad ja sadistlikumad on sotsiaaltöötajad ja kasupered ja lastekaitse on nendega mestis. Mõeldakse endale, oma rahakotile, kehtestatakse ennast, aga lapse valust ei hooli keegi..........
Kuusalust viidi Eesti kodanikust laps Mehhikosse müügiks. Ema ütles ausalt, et kavatseb lapse maha müüa, aga lastekaitse ei näinud selles midagi halba. Praegustel andmetel on valgepäine poisike, kes nuttes vanavanemate külge klammerdus ja keda politsei jõuga ära kiskus, õnnelikult maha müüdud. Ja neid lugusd on lõpmatult. Äri on äri, põhjuse leiab alati. Kas sellel õnnetul piigal oli siis VÕÕRASEMAGA PAREM? KAS TA ARMASTAB OMA VANAEMA VÕI ISA, KES LAHUTAS LAPSE EMAST ja siis kerjas kiitust kui tubli ta on? Üks ääretult julm ja ebainimlik tegu. Loodan, et see laps saab nüüd õnnelikuks. Südamest loodan, et kurjade käed enam talle halba teha ei saa.
to oodake natuke24. märts 2016, 14:41
enamus siinsetest kommenteerijatest peksab ka õnnelikke inimesi, mitte ainult õnnetuid. Nad on ise õnnetud, oma eluga rahulolematud inimesed, kes tunnevad ennast kuidagi kindlamana kui saavad kellegi kohta halvasti öelda.
ei oota, kas tead24. märts 2016, 23:11
mitte keegi pole selgeltnägija, veelvähem sotstöötaja. Tal on omad reglemendid ja ettekirjutused, kuidas tema käituma peab. PUNKT, sinna ei tohi lisada mingeid emotsioone ega ise enda subjektiivset arvamust.
See on väga raske lõik, sina seda tööd ei suudaks teha, mina ka mitte, sest emotsioonid segaks.
Vaata, Emily puhul kõik kooris sots töötaja paha, et isa kõrval ei seisnud ning kätt ette ei pannud, kui isa andis lapse emale. No ok, takistada ei jõudnud, aga ära oleks pidanud võtma nii pea, kui võõrasisa peaaegu surnuks lõi...
Nüüd häda, et sotstöötaja lapse ära võttis...Teate, kui sotstöötajal poleks eeskirju, siis teie järgi oleks tema kelgunöör.
Rahunege maha, see ema siin on nüüd ema, kui laps juba suur. Kuidas ta kasvatamisega hakkama oleks saanud? Ta ju polekski, olgem ausad.
Lapsed on muidugi õilsad oma rongavanemate suhtes, nutavad lastekodus, ahastavad pubepõlves, aga laps on tihtilugu katki, ta ei suuda isegi oma lapsi kasvatada, kuna võtavad eeskuju üle. Kindlasti ei tasuks panustada laste kiindumusse pahade vanemate vastu, sest laps on katki, ta ei jaksa ega peagi siinkohal.
Vahel tundub, et näe pubed möllavad, ei hinda häid vanemaid, aga näe hüljatud hindavad halbu. See tõesti tundub vaid ja armastuse vastu saad armastuse ALATI, lihtsalt armastus peab olema tõeline, tingimusteta ja omakasupõõdmatu.
24. märts 2016, 10:08
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
jumal jumal :D24. märts 2016, 10:56
kõiketeadja, seda ka tead et joodikvanemate lapsed õpivad ise paremad olema?
nii ja naa24. märts 2016, 12:15
Enamasti ikka värisetakse põlvest põlve pole taga sirelites.
Tooge see sotsiaaltöötaja urust välja24. märts 2016, 09:28
Miks selle sotsiaaltöötaja nime ei avaldata?
ziidiuss24. märts 2016, 10:14
Aga miks peaks? Sotsiaaltöötaja võis ennetada jumal teab mida jubedat...Nii et kui poleks viinud ja olekski midagi juhtunud, karjuksid sa siin, et kus olid sotsiaaltöötaja silmad, eks ole?
Alati on kuskil mõni eskimo,kes teatab Kongo elanikule,kuidas too elama peab!
to tooge see...26. märts 2016, 17:04
Tüdrukul oleks telesaates targem olnud armastust avaldada oma mehe ja lapse vastu, milles on siin süüdi sotsiaaltöötaja? Kas selles, et joodikule emale ei jäänud õigust last kasvatada?
"A-sootsiaalametnikke" on kahte liiki.24. märts 2016, 09:23
Pooled ei tegele vajalikul tasemel lastega ja on seega pealiskaudsed, teine osa on paraku agaramad kui jahikoerad (vabandust), nemad on kui pearahakytid heas filmis, seda vastutustundetult. Tean, sest olen ka selle valdkonnaga vahetult tuttav aastakymneid ja aina julmemaks minnakse, olen ka ise yhe agara asenduskodu juhatajaga madistanud ja seda kuni tippametnikeni pealinnas, tookord sai inimlikkus ametnikust jagu!!!
24. märts 2016, 15:31
Kas Pelgulinna sünnitusmajas töötas kunagi üks juristist naine, kelle perekonna nimi algas H tähega? Küsige temalt, mis ta "tööülesanded" olid. Uurivale ajakirjanikule veidi tööd...
ja24. märts 2016, 09:03
sotsiaaltöötaja nimi on..........
neiu24. märts 2016, 08:22
See tütarlaps pole ainus, keda on julmalt isa poolt lapse ära peitnud ema eest, ema ähvardanud ja peksnud ning lõpuks ühisest kodust välja visatud. Kõige hullem, et lapsele tehakse ajupesu, et ema teda ei armasta ja ema on see ja see. Kõik ainult sellepärast, et ema tahtis lapsega turvalisse keskkonda kolida. Edu sellele neiule ja mul on hea meel, et nad kohtusid ja armastavad üksteist.
to neiu25. märts 2016, 04:03
Tavaliselt on ema see, kes lapsele räägib isa halb jne.
Nii et vahel võib ka vastupidi olla.
vilistlane24. märts 2016, 07:43
TTÜ raamatukogus on korralikud rühmatöö ruumid.
07:43-le24. märts 2016, 15:32
Aga sulle ,vilistlane, pole TTÜ hari(t)ust suutnud tagada...