Inimesed

Virumaa ja Pandivere, sinu eest ma pandin vere! Kas fosforiidi­sõda on taas tuha alt lõkkele löömas? (19)

LISA KOMMENTAAR

raudmees20. märts 2016, 14:47
1988 aasta maiparaadil Rakveres poetusid marssijate hulka just orkestri taha 4 julget meest loosungiga Ei fosforiidile See oli esimene säde mis äratas rahva fosforiidisõjaks Huvitav oleks teada nende meeste nimesid Kas oleme kapitalismi embuses kaotanud närvi et ei suuda sõgedust ära hoida Meie rikkus pole fosforiit vaid meie põllud metsad sood ja vesi Maailma riikides on nendest rikkustest suur puudus Noored kaitske seda rikkust Ärge laske ärimeestel ehitada seda mõttetut RB mida plaanitakse Brüsseli isandate st kümne miljoni Kallase käsulaudade järgi Kui lasete end ilusa jutuga ära petta olete väärt vaid kaastunnet ei enamat
Ummi19. märts 2016, 23:10
Ma kaldun arvama et kunagi see ette võetakse ja oleks tore kui see toimiks eesti rahva huvides.
Muidugi oleks see tore,20. märts 2016, 02:21
samamoodi nagu kommunism, kuid ka sama utoopiline.
Kolla.19. märts 2016, 17:33
Me ei saa ehitada Rail Baltikat kui fosforiiti ei uurita ja ei kaevantata see raudtee ei tasu ära kui pole midagi välja vedada.
19. märts 2016, 19:34
ega need asjad ei tasu, on ilged kirved lollide pärismaalaste selga, kuid reffi aferistid unistavad, et nemad vähemalt oma noosi saavad.
aru ma ei saa,20. märts 2016, 02:24
miks rahvas siis ikka neid refi aferiste valib? Nad täitsid oma osa investeeringute toomises riiki, aitäh neile selle eest, kuid edasi nende juhtimisel enam ei saa - nüüd liiguvad asjad ainult allamäge.
Mmanson19. märts 2016, 17:11
Pärast arhiveerimist muutub kindlasti ka faili aadress: Nõmme Raadio. Lõunatund 07.03.2016
Andres Raid
Margus Lepa
AR: Ma rääkisin paar päeva tagasi ühe vägagi asjatundliku inimesega, kes on väga jõukas inimene (mitte meie mõistes, vaid ilma mõistes) ja kes on üldiselt eluaeg tegelenud igasuguste selliste asjade käimapanemisega. On need siis kaevandused.. või on.. ühesõnaga, kus on suured rahad liikvel ja ... Ta on väga tihti seal juures olnud. Ja itsitas seda samast - ma rääkisin fosforiidi asja - ta oli sellega kursis, muide.
ML: Fosforiit siin?
AR: Fosforiit siin, jah just nimelt.
ML: Uurimine?
AR: Äi, siin ei ole ei uurimist ega mitte midagi, kallid sõbrad. Ta ütles: "Nii, teil on fosforiit ja mida te siis kujutate ette? Ükskõik kui efektiivseks selle kaevandamine võib osutuda, ükskõik mitu miljardit 'per nupp' siin praegu Eestis arvestate kui palju sellest kõigest saate, võite kindlad olla ühes asjas - teie rahva hulgast valitakse umbes 3 aupresidenti, umbes 7 esindajat ja veel paar mingisugust venda, kes on seal juures. Aga sellega ei hakka tegelema mitte mingisugune OÜ, vaid sellega hakkab tegelema kas GmbH või siis ookeani-tagune mingisugune ettevõte ja kõikidest nendest miljarditest või miljonitest, kallid sõbrad, võite suu puhtaks pühkida. Au-esimehed.. no need saavad mingisugused liikumised, mingisugused boonused. Võibolla mingisugused arved .. kuskil Cayman'il või midagi muud, aga see on ka kõik. Ükskõik, mismoodi te seda rahvale presenteerite - kui see on otsustatud, tehakse ära, aga teil ei saa sellest mingisugust tolku olema". Ja itsitas - jah, kolm au-esimeest, selle te saate."
Lugemisel jõudis nüüd kätte koht, kus viimane aeg hüüatada - see ei ole nii!
Võibolla tõesti, ainult et nii on olnud juba palju kordi. Kuulsaim juhtum: Nauru
Naurulased varastati paljaks ja veel saar kah nende alt ning ellujäämiseks hakkasid nad raha pesema ja maksupettustega tegelema.
On's meil seda vaja? On meil seda väga vaja?
ah et mida on kaotada, kui fosforiidivarud rahule jätaks 19. märts 2016, 14:53
Mida on meil kaotada, kui varu ei uuriks? Tohoh, varud on vene ajal risti-põiki läbi uuritud, nii et mida siin soiguda. Seni, kuni kaevandamismeetodid ka veneaegsed ja riigi- ning ärimehed on ikka veel kauboikapitalismi tasemega moraalsed v ärdjad, seni pole siin midagi kaevandada.
A19. märts 2016, 12:06
Varsti hakkab Õhtuleht ainult pealkirju näitama
õhtuleht ::19. märts 2016, 13:01
tahab ka elama hakata..
ÕHTULEHTE --saab odavamalt kätte;; kui ""sünge POSTIMEES19. märts 2016, 14:29
AGA postimees --on JUBA veelgi hullem... ((IKKA POLIITIKUTE JUHITAV LEHT TOOMPEALT;;;
(( SEE Postimees sureb välja :::enne tuli postkasti KA postimees! )))
nüüd enam EI ,,,;;;; Lubagu edasi kirjutada --Rahva arvamust ;;kommentaare ! ! !
2; Siis võtan ka Lehe tagasi,, et Talvel ahju tuld alustada;;;
Kah ning19. märts 2016, 11:40
Kui kaevandada Toolses maapinna lähedal, kuidas siis pool Eestit veeta jääks? Kas Teid kodus ja koolis mõtlema ja õppima ei suunatud?
19. märts 2016, 19:30
vesi on ka seal, kus see fosforiitki, sa imbetsill vist pole kunagi vihma saanud, et ei tea, et vesi langeb õlalt alla ja meie põhjavee, joogivee, saastumine on 100 protsenti kindel. kui mõistust pole, ei maksa suud peale söömise muuks kulutada.
ning19. märts 2016, 11:03
pool Eestit jääb joogiveeta
VÄHEMALT POOL EESTIT19. märts 2016, 13:02
SEST KAEVANDUS PÖÖRAB ----IKKA LOODUSE PÄRIS SEGI:::
19. märts 2016, 19:38
jah, see pool, mis on mere all jääb ikka veega.
KES SIIS ARVUTAS ÄRA..???19. märts 2016, 09:48
KAS ON VÄLJA UURITUD ____KAEVANDAMISE KAHJUD :::????
JA MIS ON KOKKU SEE RAHALINE KASUM ----MIDA MUIDUGI
ÜKSKI LIHT KODANIK --EI NÄE....
1:: SEDA VÄLJA AETUD KULDA___JAGAVAD SUURED ISANDAD ISE '
JA MITTE ÜKSKI TEINE KODANIK----MÕNED KAEVURID
SAAVAD AINULT KUU --PALKA KA ...
19. märts 2016, 19:41
keda need kahjud huvitavad, need maksab loll rahvas.