"Külmamütsid"Foto: Andrei Reinol
Inimesed
15. märts 2016, 12:38

Andrei Reinol võitis taas ülemaailmsel fotokonkursil auhinna. Loe, kuidas see imeline võidufoto sündis! (7)

Eesti fotograaf Andrei Reinol nimetati juba teist aastat järjest fotokonkursi Sony World Photography Awards Eesti rahvusliku auhinna võitjaks. 

Reinolile tõi võidu töö nimega "Külmamütsid". "Ma tean, kui oluline on olla suurepärase maastikupildi tarvis õigel ajal õiges kohas. Seepärast on hea kanda kaamerat alati kaasas," rääkis Reinol foto sünniloost.  "Ka vanadest sadamakai vaiadest võivad saada väga fotogeenilised objektid. Kes oleks osanud oodata, et piisavalt külm ilm neile jäämütsid pähe paneb?"

"Oma osa mängis mõõn, mis merevee piisavalt madalale oli langetanud. Maastikupildi esiplaaniks sobisid nad suurepäraselt. Tavaliselt ei paista nad vee alt väljagi. Kuna õhutemperatuur langes alla nulli, siis auras meri ning kattis kinni kõik ümbruses oleva vaatevälja. Minu paremal käel olevad inetud sadamakraanad olid kui vati sees. Üle mere paistev linna siluett oli kadunud kui tina tuhka. Ka varahommikul tööle sõitvate autode rida ei olnud paista. Eriti põnevaks muutus olukord aga siis, kui juba tõusnud päike end udu vahelt läbi pressima hakkas. Esimesed valguskiired olid silmipimestavalt kuldsed ning lisasid juba niigi lummavale vaatepildile viimase sära. Sel hetkel teadsin, et olen õigel ajal õiges kohas. Aga on hetki, mis jäävadki vaid mälestustesse. Seekord tundsin headmeelt, et sain sellest looduse mängust osa, ning talletasin ta ka oma kaamerasse."

Fotot saab näha 2016. aasta Sony World Photography Awards nätusel Somerset House'is Londonis alates 22. aprillist - 8. maini.

Teise ja kolmanda koha pälvisid Eesti kategoorias Kalli Lumberg ja Kristjan Järv. 

Konkurslil osaleb 60 riiki üle maailma ning see on suurim omataoline maailmas.