Kogemustega taustalauljad Kaire Vilgats (vasemal) ja Dagmar Oja.Foto: Mati Hiis
Saund
13. märts 2016, 17:33

KAHTLANE VÕIKU JA TERVISEJOOK: kõhuvalus vaevelnud Kaire Vilgatsile kutsuti Eesti Laulu finaalis kiirabi (48)

Staažikad taustalauljad Kaire Vilgats ja Dagmar Oja, kes toestavad ka Jüri Pootsmanni esinemist tänavusel Eurovisionil, rääkisid ETV saates "Hommik Anuga“, kuidas enne Eesti Laulu finaalkontserti Saku suurhallis Kaire Vilgats ränga kõhuvalu käes vaevles ning meedikute abi vajas.

Kaire ja Dagmar muljetasid ETV saates "Hommik Anuga", kuidas Eesti Laulu finaalkontserdi päeval 5. märtsil tekkisid Kairel pärast avokaadoga "võiku" ning rohelist värvi "tervisejoogi" pruukimist kõhus piinavalt valulikud protsessid hoolimata sellest, et kõik maitses superhästi. Pärast kangelaslikku piinlemist ja oksendamist jäi kõhus keerama ning enne lavaleminekut tuli lauljannale kiirabi välja kutsuda. Kaire tunnistas, et oma enesetunde kiiremaks leevendamiseks ajas ta "näpud kurku", mis enesetunnet pisut leevendas, ning ta soovitas seda meetodit teistelegi, kuid toekama enesetunde sai Kaire tagasi siiski alles pärast kiirabi. Meedikud putitasid vaakuva lauljanna jalule.

Samas raius edukat soolokarjääri teinud ning mitmes muusikalis mänginud Kaire Vilgats kui rauda, et artist ei tohi iial esinemiselt ära jääda. Dagmar Oja täiendas, et võibolla vast siis, kui just enam jalul ei seisa, kuid taustalaulja võib häda pärast ka istuda.

Mõlemad pikka aega erinevatele solistidele back’i laulnud lauljannad jutustasid saates, et ega taustalauljaid tegelikult laval väga ei taheta näidata ning taustalauljaks ei tahetagi millegipärast hakata. Samas nentisid lauljannad, et nad nähtavaloleku pärast seda tööd ei teegi, vahendas Menu. "Me ei teegi seda selle pärast, et inimesed meid näeksid, vaid ikka kuulmise jaoks – laulmine  on ju ikka kõrva jaoks."

Kuigi lauludaamid tõdesid, et võiks ju mõelda, et ka neid võiks kuidagi tunnustada, on taustalaulmine lihtsalt see, et väga meeldib laulda. "Ega pillimehi ka iga kord ei ole näha, aga neile meeldib mängida," rääkisid lauljad.