Kes võidab sel aastal Eurovisioni? Foto: TT NEWS AGENCY
Üritused
5. märts 2016, 12:20

SUUR VIDEODISKO | Milline "Eesti laulu" võitja saaks teiste riikide eurolauludele vastu? (1)

Täna õhtul selgub, kes sõidab Stockholmis peetavale Eurovisioni lauluvõistlusele Eestit esindama. Lisaks selgitavad oma eurolaulu täna välja Venemaa ja Poola. Millised on aga meie konkurentide laulud? 

I poolfinaal

Lisaks Eestile on oma eurolaul valimata Aserbaidžaanil, Tšehhil. Venemaad esindab Eestiski kontserdi andev Sergei Lazarev, kelle laul avalikustatakse täna. Malta lauljaks on 2002. aastal Eestis peetud finaalvõistlusel kodumaad esindanud Ira Losco, kelle pala on samuti selgumisel. Võimalik, et selleks on siiski kohaliku lauluvõistluse finaalis esitatud Chameleon, kuid saareriigil on otsustamiseks Eurovisiooni reeglite järgi aega märtsi keskpaigani.

Loo tellimist ühelt kindlalt kollektiivilt on kaalunud ka Montenegro (Highway), San Marino (Serhat), Holland (Deuwe Bob) ja Horvaatia (Nina Kraljić).

ARMEENIA

AUSTRIA


BOSNIA JA HERTSEGOVIINA

KÜPROS

SOOME
UNGARI

ISLAND
MOLDOVA

II poolfinaal

Kindlale esitajale on kindlaks jäänud Bulgaaria (Poli Genova), Makedoonia (2012. aastal riiki esindanud Kaliopi). Esinduslaul on valimata veel Austraalial, Iisraelil, Leedul, Poolal, Rumeenial, Serbial. 

ALBAANIA

BELGIA

GRUUSIA

IIRIMAA

LÄTI

NORRA

SLOVEENIA

ŠVEITS 

TAANI

UKRAINA

VALGEVENE

Finaal:

Eelmisel aastal võitnud Rootsi esindaja selgub 12. märtsil Melodifestivaleni finaalis. Itaaliat esindab Francesca Michielin, kel on võimalus veel oma pala muuta, kuid Itaalia meedia andmetel esitab ta siiski "Nessun grado di separazione"

ITAALIA

PRANTSUSMAA

SAKSAMAA

HISPAANIA

SUURBRITANNIA