Tele

Tõnismägi Kanal 2 uuest krimisarjast: taoline tragöödia on Eestis aset leidnud (27)

LISA KOMMENTAAR

Katrin7. märts 2016, 00:07
Mäletan samuti väga hästi Dagmari juhtumit. See juhtus mais, mina läksin kooli esimesse klassi septembris. Vanemad hoiatasid selliste onude eest. Ja mäletan et selle mürtsuka abikaasa oli vist hambaarst. Mäletan ka, et tapja surmati, mahalaskmine oli uus teave. Aga siis levis ka ju see toimunust info rohkem suust-suhu. Oli ikkagi põnev vaadata,
kurvalt4. märts 2016, 05:49
kuritegu, mida rahvas ei unusta. samuti nagu varvara tapmist närvas.
jah4. märts 2016, 08:35
Ja nagu pastor Meri tapmist.
Vana@6. märts 2016, 15:41
Absoluutne lemmik, mida vusserist vahtida. Iga päev võiks see olla.
mäletan minagi4. märts 2016, 01:29
kuigi olin alles 3aastane! kusjuures mäletan täpselt, et nimi oli Dagmar ja et ta oli 8aastane. Olen selle loo peale tihti elu jooksul mõelnud, kas mõrvar kätte saadi, seda ma ei teadnud tänaseni. minu meelest oli piinlik see nime vahetamine, no mida seal peita, no mis Dea, inimene on surnud ligi 50 aastat ja ema on ju andnud intervjuusid. lisaks häiris mind, et netist näen, et mõrvar oli väino h., aga seal oli oidsalu. kuna lõpus oli veel, et sugulased pärast käitusid inetult, siis mida peab nüüd oidsalude suguvõsa tundma? paljud ju ei mõelnud, et see nimi on väljamõeldis? ja oleks siis mõni tamm või meri pandud, ei, ikka selline, mida niiväga palju ju pole. inetu mu meelest
Dagmari emale parimad soovid. Kuigi seda haava ei paranda ka aeg.
TP4. märts 2016, 00:37
§ 77. Eluaegsest vangistusest tingimisi vabastamine
Eluaegse vangistusega karistatud isiku võib kohus katseajaga tingimisi karistusest vabastada, kui süüdimõistetu on karistusajast tegelikult ära kandnud vähemalt kolmkümmend aastat (karistusseadustikust). Kas saate lõpus ei antud eluaegsetele mitte lootust 20 aasta pärast tingimisi vabaneda? Või ma kuulsin valesti.
Eestis4. märts 2016, 08:02
pole ka eluaegset vanglakaristust, see on mõeldud rahvale petmiseks. Just 30 aastat on see piir, mille järel loodetakse, et mõrvar on niipalju muutunud, et enam kuritegusid toime ei pane. Kuid näiteks Romeo Kalda paneb juba esimesel vabanemisaastal uue kuriteo toime 99%.
oiplaa3. märts 2016, 23:45
Pooldan ka surmanuhtlust. Kellele neid värdisid vaja on.
hambutu rott4. märts 2016, 08:37
Valitsus arvab, et meie rahakotile.
huh3. märts 2016, 23:18
Mage lavastus ja nõrk teostus. Pole aastaid vaadanud kohaliku tv-loomingut ja nüüd otsustasin kuna sisu oli dokumentaalne ning ise mäletan raadiost seda hüpnoosiseanssi aga järjekordselt piinlik ja pettumus. Kas tõesti pole peale tippnäitlejate kedagi kes sellistes odavates teisejärgulistes saadetes näitleks? Selles osas ei mängitud situatsioone usutavalt vaid oli nagu külateatri lavaprooviga tegu. Ka nõukaaja tunnet ei suudetud luua. Nõukajal polnud inimestel näiteks selliseid prilliraame ja ülikondi. Siseministeeriumi süsteemis oli ilmselt üheks töökeeleks ka vene keel jne. Lisaks on nimede ja osade sündmuste varjamine täiesti mõttetud. Ohvri perekonna nimi on ju leitav internetist näiteks.
Televaataja4. märts 2016, 07:16
Lavastust ei oska kommenteerida, lugu oli ju haarav ja näitlejad head.
Prilliraamid ja ülikonnad on pisiasi. Mu meelest suurem apsakas on see, et miilitsa vorm ei ole aastas '68 vaid hilisem. (rääkimata näiteks "otlitsniku" märgist mis uuem ja pinstakul valel pool) Kui sooviti tega midagi dokumentaali sarnast siis sellist viga ei oleks tohtinud olla.
9. märts 2016, 11:56
Mis tähtsust on antud lugudes pintsakunööbil ja prilliraamil?! Kui esimestest sekunditest saade ei meeldi, pole vaja oma närve rikkuda ja edasi vaadata, rääkimata hiljem siin kommentaariumis oma pettumusest pajatada.
Kas4. märts 2016, 07:35
see Väino ikka maha lasti? Sest puutusin kokku ühe krimiga, kes oli samal ajal Vasalemma 2.-s karistust kandmas. Tema rääkis et puutus seal mõrvariga kokku, kuigi muidu hoiti teda eraldi, ta oleks lihtsalt tapetud. Kuid edaspidist ei etadnud ka tema.
Samuti tuletan meelde, et ka Toivo Fromm tappis 2 meest ära ning talle mõisteti surmanuhtlus. Olin taga kuu aega Patareis koos. Ajalehes veel hiljem kirjutati, et otsus viidi täide. Kuid tegelikult saadeti ta Venemaale laagritesse, hiljem toodi Vasalemma ja oli ise end hoopis siin ära tapnud.
Paljusid surmanuhtlusi ei viidud täide, sest neid kasutati eluohtlikel kaevandustöödel, kus nad oleks ikkagi mõne aastaga haigustesse ära surnud. Sellepärast pole ma kindel ka selle Väino surmaotsuse täideviimises, kuid eks tänaseks ole ta nagunii teise ilma läinud.
07:354. märts 2016, 08:40
"... ta oleks lihtsalt tapetud"
Jah, veneaegses vangla-elus tapeti kaasvangide poolt k kõik lapsetapjad ja -vägistajad.See oli nende "sisekorra eeskiri".
lurjused3. märts 2016, 20:22
Vaja nüüd siis sellisest kurvast ja tõsisest asjast mingi tatine seebikas valmis vorpida.Vähe neil veel oma palagannide jaoks teemasi.
Vana@6. märts 2016, 16:48
See on absoluutselt normaalne ja selliseid sarju võiks lausa lõpmatuseni käiata. Mul on küll isikilkult huvi teada, mis inimestega ma sama teed sammun. Jah, on julm, aga maha vaikida on ka jama.
Minu tuttava 3. märts 2016, 18:00
kaudu kelle mees oli miilits sain teada et morvar tegi endaga ise vanglas lopu sest sel ajal olid karmid mehed. Voin ka valesti mäletada aga televiisoris näidati kuidas morvar viidi syndmuskohale ja kuidas ta kylmavereliselt seletas kuidas ta nööpis pyksid lahti ja... Sel ajal olid moes nööpidega pyksid. Vabandan kui midagi valesti mäletan sinna on aega...
Mäletan 3. märts 2016, 16:15
mäletan veel praegugi selle pisikese tüdruku perekonnamime - see asi sööbis mällu.
hiljem sündinud3. märts 2016, 15:43
aga mis sai sellest mõrvarist ?
Karistati surmanuhtlusega.3. märts 2016, 16:03
ziidiuss3. märts 2016, 17:02
Ja mõrvari sugulased oli ärritatud: mingi plikatirtsu pärast surma? Lõhuti aastaid hauda...
TP3. märts 2016, 15:16
Ka mina mäletan Dagmari mõrvalugu. Raadios kanti üle, kuidas psühhiaater tunnistajat hüpnoosi all üle kuulas. Jube oli kuulata, kuidas meestunnistaja vastas küsimusele, mis värvi oli oletatava mõrtsuka auto: "Roh..., roheline..."
Kes näitlejatest mängivad mõrtsukaid ??3. märts 2016, 15:11
Dagmari tappis KGB autojuht. Ametiautoga oli hea võimalus lapsi röövida... Kellele anti Heino Tõnismäe roll ???
Marii3. märts 2016, 14:48
Mäletan seda lugu. Olin siis 11-aastane. Kuna see tüdruk (Dagmar oli ta nimi) elas meie kooli kõrval ja ka õppis meie koolis, viidi meid klassiga teda vaatama. Ta oli kirstus ja kirstu kõrval oli sama suur nukk, kui ta ise. Siiani meeles.
ziidiuss3. märts 2016, 15:09
See kirstupilt on ka raamatus "Ajaroimad".Minagi mäletan seda juhtumist,olin laps ja asi oli kohutav.Hüpnoosi all vist saadi vajaliku auto nr. või vähemalt osa selllest.Dagmar on maetud Rahumäel...
Marii3. märts 2016, 14:45
Mäletan seda lugu. Olin siis 11-aastane. Meelde jäi vist seetõttu, et kuna see tüdruk elas meie kooli kõrval, siis viidi meid klassiga teda vaatama, kui ta kirstus oli ja kirstu kõrval oli peaaegu sama suur nukk, kui ta ise. Siiani silme ees.