Blogid

Riigikogu ei pane tähtsaid otsuseid rahvahääletusele, kuna kardab rahva umbusaldust (40)

LISA KOMMENTAAR

Õige jutt.4. märts 2016, 14:52
Tahaks, et võim juba kiiremini ja VALUTULT rahva kätte jõuaks. Võim ei vedele maas ja ilmselt selle valdajad seda vabatahtlikult loovutada ei taha.
Brunn29. veebruar 2016, 09:47
Ootame valimised ära ja siis on selge et refid mängust väljas.
E-HÄÄL29. veebruar 2016, 12:29
tutkit,bljaaad ! Unista edasi. Me oleme istmetele keevitatud igaveseks ajaks igavesti.
E---VALIMISED --VÕIDAB AINULT SM, ANSIP 7. märts 2016, 11:42
SEST NÜÜD OM SEE PULT JA JUHTIMINE JA TULEMUSTE
KUSTUTAMINE TEMA KÄTES:::::
E---VALIMISED --VÕIDAB AINULT SM, ANSIP 7. märts 2016, 11:42
SEST NÜÜD OM SEE PULT JA JUHTIMINE JA TULEMUSTE
KUSTUTAMINE TEMA KÄTES:::::
Gunnar Stahl29. veebruar 2016, 19:44
Sellise kuritegeliku jõugu edasieksisteerimise juures ei pruugi valimisi enam tullagi, sest selleks ajaks valivad juba teised rahvad siin Maarjamaal.
kaits2. märts 2016, 06:37
Kahjuks kaldun arvama et retid on ka järgmine kord alles sest huvitaval kombel on nende "sigadused" rahval ununenud ja ega paljud ei viitsi oma tagumikku arvuti tagant tõsta ja jaoskonda hääletama minna.
rahvas väärib seda, mis neilt ära on võetut, rahvahääletuse õigust28. veebruar 2016, 13:34
Täiesti nõus, võim kuulubki ju rahvale, aga see on meilt kaapedtatud ja Ilves kartes rahvast, tahakski, et kõik seadused hääletades vastu võetaks.Presidendiks ei sobi inimene,kes on kasvanud üles väljaspool Eestit ja ei hooma eestlaste tõelist loomust, tema kannatusi okupatsiooni ajal, inimesi kes oma maad, rahvust kõige tähtsamaks peavad.Eesti vajab eestimeelset ja eestis üles kasvanud presidenti, kes ei hirmuta ega halvusta pidevalt meid selle eest, et oleme sellised nagu oleme Eestlased ja ei taha aru saada multi...kultist, pedendusest. Nagu vikerraadios reedel üks onuke tähtsalt teatas, et 70% eestlastest on lollid ja ei tohikski üldse riigiasjades kaasa rääkida ega veelvähem hääleteda.Ainus mida võisime hääletada on Eesti laul ja midagi veel.Päris ime, et meil veel riigikogu ja omavalitsust valida lastakse.Kõik otsused, mis kirgi kütavad ja rahva tahte vastu peale surutakse, tulebki panna rahvahääletusele ja kui valitsus hääletustulemuse põhjal kukuks, oleks see õiglane, sest ise nad enda ninaotsast kaugemale ei näe. Enamusvalitsused käituvad tihti diktaatorlikult ja see paneks neid tõsiselt järele mõtlema, miks nad sinna riigikokku valitud on, igatahes mitte rahva tahte vastaselt tegutsema.
õige28. veebruar 2016, 15:53
toatüdrukud riigijuhtideks :).
to õige29. veebruar 2016, 09:02
ära halvusta ametit, see et sina ülemuste ees koogutad ei tee sind veel targemaks ega riigijuhiks. Enne aus toatüdruk,kui pugelik lömitaja.
kui keegi õppimise ajal tööd teeb kasvõi toatüdxrukuna ,on siis ropp ja roojane ?29. veebruar 2016, 12:32
Või tuletad oma armsat Volodja Uljanovit meelde.Aga see mees soovitas siiski enne õppida.
ÕPPIDA ja veel kord ÕPPIDA
vait,või peremeest ja omanikku arvustamas29. veebruar 2016, 12:30
ega te vabas riigis ela.
Gunnar Stahl28. veebruar 2016, 12:42
Jutt jumala õige, kuid ega siin nn. Eesti vabariigis, mis tegelikult on praegu rohkem küll El kaltsriik, ei juhtu küll enne midagi kui asi läheb nii hulluks, et arg ja kardinatagant piiluv eesti kodanik julgeb valida EKRet.
Alles siis on võimalik rääkida ja unistada sellistest asjadest ngu referendum ja rahva algatus.
Kuid see eeldab seda, et järgmistel valimistel läheb valija ka reaalselt seda tegema oma valimisjaoskonda, mitte ei peta ennast ja seega kogu rahvast sellega, et täitis oma kodaniku kohust istudes arvuti taga ja andes lubades ennast ja riiki järjekordselt juhtida petistel ja mahinaatoritest sulidel.
Ootan keskerakonna ettepanekul referendumit õnnetute migrantide repatrieerumise aitamise kohta..28. veebruar 2016, 13:20
Kõigi 300 000 hädad saaks kiire lahendi.
kas aafriklastest etnilise eestlased mahuvad ikka ära29. veebruar 2016, 12:33
vast on õigem välja peksta kõik valged ,kogu 2. ja 3. ....7 ...10 sordi pärismaalased ja plats kenasti puhtaks lüüa?
muidugi28. veebruar 2016, 11:52
Kui osa "rahvast" on tulnukad,kelle huvid on teada...Rahvahääletusel peavad osalema vaid Eesti riigi kodanikud, mitte nn rahvas. Aga tõesti, riigikogu peab ise otsustavad sedaused vastu võtma või võtmata jätma kui need on toored. Valitsust tuleb usaldada, neid inimesi oleme meie valijad ju sinna valinud.
erks28. veebruar 2016, 11:49
Rahvas kui tuulelipp ning presidendi ülesandeks on pidada kõnesid, silitada laste ja lammaste päid.
kõige28. veebruar 2016, 09:54
enam kardab valitsev klikk pärast võimust ilma jäämist seda, et siis peavad nad ka ise hakkama elama sellel palgaastmel, mille nad oma valitsusaegse tegevusega (tegelematusega) suuremale osale Eesti rahvast on võimaldanud.
oh jah28. veebruar 2016, 08:01
kui vaid saaks rahvahääletusele siis oleks praegune valitsus ka laiali saadetud,olen selles veendunud,et kõigil on juba kõrini seda kemplevat ja ülbet valitsust.
selle28. veebruar 2016, 09:22
vastu on nad ennast kindlustanud väga tõhusalt
Sander28. veebruar 2016, 06:24
Siis see parlament on üdini mäda kui kardab, teda ennast valinud, rahvast! Järjekordne näide, kus parteiline valitsemine on VALE, sest jätab saadikud otsustusvõimetuks, kuna tuleb täita partei käsku, mitte enda õiglustunnet.
võtame riigi rahvale tagasi28. veebruar 2016, 05:22
Selle Katrin Lusti kirjapanduga nõustun täielikult. Süsteem tuleb muuta selliseks, et valitud mehed tunneksid igapäevaselt kuklas rahva hingeõhku. Küll siis isiklikud ja partei huvid teisejärguliseks jäävad.
mnb28. veebruar 2016, 09:26
Ettepanek:
valida saaks vaid ministreid ja presidenti,kelledele jääks pmst ainult esindusroll; parlamendi ülessanne anda erialateadlastele-spetsialistidele ja üliõpilastele, nemad tunnevad teemasi ja on piisavalt arukad, et asjad korralikult läbi mõelda,enne kui seaduseks vormida. Ja neid ei saa valida, ning tehtud töö tasuks oleks oma kodumaa tulevik…
27. veebruar 2016, 18:56
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Väga suur hulk tahaks seda näha. 27. veebruar 2016, 19:13
Aga mida peaks tegema, et seda hukkamist näha? Kõik, keda hukkamine huvitab, peavad ise oma taguotsad Toompeale vedama ja hukkamisele kaasa aitama. Nii lihtne see ongi. Interneti kaudu pole hukkamine kellelgi kunagi õnnestunud. Kui aga sellest aru ei saada, jääb igasugune valitsuse hukkamine ära.
To tahaksin28. veebruar 2016, 22:03
Et PROVOTSEERID siin?
Velirand on toompea sabarakk :)
msi27. veebruar 2016, 18:49
olen lusti blogi jälginud üle 3 aasta. seetõttu tunnen piisavalt hästi blogija stiili ja kirjaoskuse taset. keeletoimetajad võivad komad paika panna, aga lausete sõnastust nad muutma ei hakka. omal ajal oli siin aktiivne kommentaator krissu, kellel jätkus viitsimist kõik lusti vigased laused välja tuua. nüüd pole keegi seda vaevunud tegema kuigi lusti enda poolt kirjapandud kirjatükid kubisevad endiselt vigadest.
parteide palgal on küll palgalised kirjamehed, kuid nii palju pole neist keegi vaeva näinud, et õpiks selgeks lusti kombel vigadega kirjutamise. see oskus oli olemas õhtulehe ajakirjanikul, kes lusti asemel blogi 2013.a. lõpus kirjutas. tõenäoliselt oli see elts.
kokkuvõtteks - päris kindel on see, et sel korral pole lust ise blogi kirjutanud. veider on see, et tema teeneid kasutavad vastandlikud jõud. alles see oli kui ta siin hõiskas, et eestlaste elu pole kunagi nii hea olnud kui praegu.
p.s. kui kommentaar lusti soovil kustutatakse, esitan ma õhtulehele protesti. hea tava ei tähenda seda, et kahtlemine on keelatud.
ära kahtle28. veebruar 2016, 18:10
Vaata kui targad prillid on talle foto tegemiseks laenatud.
Just nii...27. veebruar 2016, 17:35
..valis ju rahvas valitsuse s.t riigikokgu, aga peale selle, ei usalda riidikogu enam rahvast, sest iga inimene, kes pääses riigikokku( ja veel uustulnuk), ei suuda enam olla see inimene, kes ta oli enne seda(valimisi), sest siis tuleb mängu see mentaliteet, kui sa ei ulu koos huntidega,(kogenud mugavus poliitikutega), siis sa oled varst,i ei keeg i( astud tagasi ja eemaldud ise) ja nii see on, (aga oled vähemalt saanud oma kasuliku osa igas mõttes) oma nahk on ligemal kui miski muu ja õitseb see mis on hea teatud ringkonnale, aga mitte kogu lihtsale põlisele eestimaalasele.
Indrek227. veebruar 2016, 17:22
Ükskord tuleb sellele inimestele pähe kusemisele lõpp ka, mõelgu selle peale kuni veel saavad.
7.päeva adventist27. veebruar 2016, 17:12
Meie ainus lootus ongi Venemaas,sest kui valitsus Venemaad ei kardaks,siis oleks siin ammu juba merkelism ja Köln,jutt ei käi vene ega kremlimeelsusest,vaid sellest,et ülbed valitsejad ei karda ja ei austa lihteestlasi,järelikult kartku Venemaad ja paras ongi.
7.päeva adventist27. veebruar 2016, 17:12
Meie ainus lootus ongi Venemaas,sest kui valitsus Venemaad ei kardaks,siis oleks siin ammu juba merkelism ja Köln,jutt ei käi vene ega kremlimeelsusest,vaid sellest,et ülbed valitsejad ei karda ja ei austa lihteestlasi,järelikult kartku Venemaad ja paras ongi.
27. veebruar 2016, 17:10
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
asd27. veebruar 2016, 17:36
Väga täpselt :" järjekordne parteikontori kirjatükk...." määratlesid oma kirjutise! Tubli, seltsimees reformi-kommunist! Edu Katrinile!
7.päeva adventist27. veebruar 2016, 17:02
Alles nüüd me näeme,et meile on siiski venelaste rohkus lõpuks kasu toonud,sest tänu neile ei saa Eestis Kölni korraldada,kuna venelased pole amööbid,nagu saksid ja muud eurooplased.Kui näiteks valitsus saadab Narva paguladi ja nood peaks seal halvasti käituma ja kui narvakatel jõud neist ei käi üle,siis on narvakatel moraalne õigus paluda abi jõetaguselt riigilt ja siis ongi meie valitsusele paras,oi kui paras.
marks27. veebruar 2016, 16:57
Meie riigis ei maksa rahva arvamus midagi. rahvast on vaja seniks kui jalad Toompeal. Siis seda prügi sealt enam alla ei kanguta. Ainus mis on kõlama jäänud et sülitavad ja oksendavad sealt allalinna rahva peale, Ja kui peavadgi hädade sunnil läbi allinna sõitma siis häbenevad seda. Kui Toompeanõlvalt alla tulla või soita , siis võtab ikka häbenema küll, ei taha ju enam matsikarja sisse. Las matsid parem maksavad, meie kui jumalate tõed ja õigused vägisi pigistades kinni.
Ja--27. veebruar 2016, 17:56
olen sinu arvamusega väga nõus,kuid mida sina ja mina(liht eestimmllasena) saaksime paremaks teha? Oleksin väga nõus liituma inimestega ja vägagi lihtsate eestimaallastega kes on siirrad ja ustavad oma rahvuslusele ja inimlikkusele oma isamaa eest, kuid nagu olen kooliajast kogenud ja hilisemaltk,i on neid inimesi ikka väga vähe, ikka on eelistuses isiklik heolu ja allle,s siis rahvuslik kodumaalik,.KAHJUKS NII SEE ON.
asd27. veebruar 2016, 18:07
Tahad Eestimaad paremaks teha, aga ei tea, kellega liituda? Momendil on konservatiivid ja Odini Sõdalased ainukesed, keda paistab Eestimaa tulevik huvitavat! Aga kui kardad, et nemad kaaaaaa.... siis istu oma peldikus edasi. Ja ära vingu.
Ja---27. veebruar 2016, 19:41
sa ise istud, kus? Ei vingu sugugi ja küsin, mida oledsina ise teinud ja soovid teha, et oleks parem? On sul midagi konkreetset ette näidata või korraldamisel. Head ettepanekud ja hea keelekasutus on igati arvestatav, aga kas sind huvitab Eestimaa tulevik? AUSALT palun.
hunt27. veebruar 2016, 18:12
Tundub et see nakkus hakand külge ka kunsti inimestele.Juba tunnevad ennast seitsmendas taevas.Ja tahaksid ka matsirahvale midagi pähe lasta.Üleolavus juba sinna ka jõudnud.Presidendi vastuvõtult oli näha.
naiivitar27. veebruar 2016, 16:55
Šveitsi pankur igasse kodusse.
Kas28. veebruar 2016, 09:33
Nigeeria prints ei kõlbagi?
Rassist selline...