Eri ja Ariel KlasFoto: Arno Saar
Inimesed
26. veebruar 2016, 16:58

Eri Klasi abikaasa Ariel: olen suures ja lõpmatus leinas (2)

"Ma ei suuda oma kaotust sõnadega väljendada," tunnistab 76aastasena lahkunud Eri Klasi abikaasa Ariel pisaratega võideldes. 23 aastat käis ta suure dirigendiga ühist teed. "See kaotus on nii suur, nii südantlõhestav. Ma ikka lootsin ja lootsin. Et ime päästab. Et ta tuleb sellest välja. Paraku imet ei sündinud. Lihtsalt jõud sai otsa."

"Olen suures ja lõpmatus leinas. Mu kõige armastatum, parim ja kallim inimene läks meie juurest ära. Eri oli kahtlemata kõige tähtsam inimene minu elus, minu suur jõud, minu õnn ja armastus. Ta jääb igaveseks minu südamesse ega kao mitte kunagi minu kõrvalt," ütleb Ariel Klas pause pidades väga vaikse häälega.

Ariel ütleb, et raske haiguse tagajärjel surnud Eri oli kaks viimast kuud ränga koorma all. "Raskete haiguste koorma all. Väga palju oli seda kõike kokku, füüsis ei pidanud lihtsalt vastu."

Eri Klas viidi viimast korda haiglasse 21. detsembril. Et Eri maine teekond on lõppenud, sai Ariel teada varahommikul. Kaks vahepealset kuud suhtles abikaasa Eriga iga päev. Vähemalt kaks korda päevas, tihti kolm.

"Käisin pidevalt keskhaigla reanimatsioonis, kus ta oli," ohkab Ariel ja vabandab, et rohkem ei suuda ta rääkida.